Απαιτούμενος χρόνος: 15 λεπτά
Βαθμός δυσκολίας (από 1 – 5): 1 – Πολύ εύκολη
Υλικά
Για 4-6 άτομα
300 γραμμάρια μανούρι κομμένο σε φέτες
1 ασπράδι αυγού χτυπημένο ελαφρά
½ κούπα αλεύρι
¾ κούπας σουσάμι χοντρό και καβουρντισμένο
1 κουταλάκι του γλυκού κανελογαρύφαλλα
Ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
Μέλι για το σερβίρισμα
Εκτέλεση
Σε ξύλο κοπής κόβουμε το μανούρι σε φέτες πάχους 1 εκ. Τα πανάρουμε πρώτα από το αλεύρι, μετά από το ασπράδι και στο τέλος από το σουσάμι μέσα στο οποίο έχουμε ανακατέψει τα κανελογαρύφαλλα.
Βάζουμε το ελαιόλαδο στο τηγάνι να κάψει αλλά όχι να καπνίσει και τηγανίζουμε την παναρισμένη μυζήθρα και από τις δυο πλευρές σε μέτρια θερμοκρασία.
Δεν βάζουμε πολλά κομμάτια μαζί για να μην πέσει η θερμοκρασία του λαδιού. Δεν πρέπει να καεί το σουσάμι γιατί πικρίζει , οπότε πρέπει να τηγανιστεί λίγο.
Την βγάζουμε σε χαρτί κουζίνας και τη σερβίρουμε ζεστή με μέλι.
Πηγή: news.gr

Σημείωση: Τα σχόλια που εμφανίζονται κάτω από τα άρθρα αποτελούν προσωπικές απόψεις των χρηστών που τα δημοσίευσαν και δεν εκφράζουν απαραίτητα τις θέσεις ή απόψεις του Lamianow.gr.
Σε ορισμένες περιπτώσεις, σχόλια που έχουν διατυπωθεί δημόσια σε κοινωνικά δίκτυα ενδέχεται να εμφανίζονται κάτω από τα άρθρα, όταν έχουν δημοσιευθεί κάτω από σχετικές αναρτήσεις του ίδιου άρθρου. Το Lamianow.gr δεν φέρει ευθύνη για το περιεχόμενο αυτών των σχολίων.
Αν κάποιο σχόλιο θεωρείτε ότι παραβιάζει δικαιώματα, είναι προσβλητικό ή έχει αποσυρθεί από την αρχική του πηγή, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο lamianow.gr@gmail.com για την άμεση αφαίρεσή του.