«Αγγίζουν» τους ομίλους Μονακό, Σέλτικ – Χωρίς νικητή το Πόρτο-Ρόμα

Lamianow.gr
By Lamianow.gr Add a Comment
4 Min Read

Το… έλα να δεις έγινε στα ματς της Τετάρτης για τα πλέι οφ του Champions League. Στο μοναδικό παιχνίδι που δεν υπήρχε νικητής, Πόρτο και Ρόμα ήρθαν ισόπαλες 1-1, ενώ προβάδισμα πρόκρισης πήραν Σέλτικ (5-2 τη Μπερ Σεβά), Λέγκια (1-0 μέσα στη Νταντάλκ), Λουντογκόρετς (2-0 τη Βικτόρια Πλζεν) και Μονακό (2-1 μέσα στη Βιγιαρεάλ).

Στην Πορτογαλία η Ρόμα προηγήθηκε με το αυτογκόλ του Μοντέιρο στο 21’, με την Πόρτο να γλυτώνει το δεύτερο γκολ κυρίως λόγω του Ίκερ Κασίγιας. Ωστόσο, λίγο πριν γίνει το 1-0 ο Ισπανός πορτιέρε έκανε μια… τρομερή γκέλα αλλά οι αμυντικοί του τον γλύτωσαν. Ο Βερμάελεν άφησε τους Ιταλούς με δέκα παίκτες στο 45’, δεχόμενος την δεύτερη κίτρινη κάρτα του διαιτητή και η Πόρτο κατάφερε να φθάσει στο 1-1 με εκτέλεση πέναλτι του Αντρέ Σίλβα στο 61’. Παράβαση στην οποία είχε υποπέσει ο Παλμιέρι, κάνοντας χέρι μέσα στην περιοχή.

Τεράστιο προβάδισμα πρόκρισης πήρε η Μονακό, που κάνοντας… επαγγελματική εμφάνιση και χτυπώντας στα σημεία που έπρεπε, έφυγε με το διπλό (2-1) από την έδρα της Βιγιαρεάλ. Ο Φαμπίνιο άνοιξε το σκορ για τους Γάλλους μόλις στο 3’ με πέναλτι αλλά ο Πάτο στο ντεμπούτο του με την ισπανική ομάδα ισοφάρισε στο 36’. Ωστόσο, κι ενώ στο δεύτερο μέρος η Μονακό βρισκόταν συνεχώς σε θέση άμυνας, βγήκε σε μια ταχύτατη αντεπίθεση στο 72ο λεπτό και ο Σίλβα με πολύ ωραία κίνηση και σουτ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα διαμορφώνοντας το τελικό σκορ.

Με το… ενάμιση πόδι στην επόμενη φάση βρίσκεται και η Σέλτικ. Η ομάδα του Μπρένταν Ρότζερς επικράτησε με το εμφατικό 5-2 της Μπερ Σεβά -που είχε αποκλείσει τον Ολυμπιακό- και ο επαναληπτικός φαίνεται πως είναι διαδικαστικού χαρακτήρα. Οι Σκωτσέζοι πραγματοποιώντας τρομερό πρώτο μέρος προηγήθηκαν 3-0 χάρις στα δύο τέρματα του Γκρίφιθς, ενώ ένα έβαλε και ο Ρόγκιτς. Οι Ισραηλινοί έκαναν την αντεπίθεσή τους και σε ένα τρίλεπτο μείωσαν σε 3-2 με τους Μαρανάο και Μέλικσον, αλλά η Σέλτικ είχε την απάντηση και πετυχαίνοντας δύο γκολ με τους Ντεμπελέ και Μπράουν καθάρισαν την υπόθεση πρόκριση.

Μια ανάσα από τους ομίλους είναι και η Λέγκια Βαρσοβίας που πήρε το «διπλό» μέσα στην έδρα της πρωτάρας Νταντάλκ. Οι Πολωνοί αφού… γλίτωσαν στο πρώτο μέρος από τους Ιρλανδούς, χτύπησαν δύο φορές στην επανάληψη και με γκολ των Νίκολικς (από το σημείο του πέναλτι) και του Πρίγιοβιτς στα «χασομέρια» (90’+4’) επικράτησαν 2-0 και είναι έτοιμη για την κλήρωση της 25ης Αυγούστου.

Μια από τα ίδια και για την Λούντογκορετς, η οποία νίκησε 2-0 τη Βικτόρια Πλζεν και βρίσκεται κοντά στην πρόκρισή της. Ο Μότι με πέναλτι στο 51’ άνοιξε το σκορ για τους γηπεδούχους και το τελικό σκορ διαμόρφωσε δεκατρία λεπτά μετά ο Βούρα.

Τα αποτελέσματα των πρώτων αγώνων των πλέι οφ του Champions League

Σέλτικ-Μπερ Σεβά 5-2

(9’ Ρόγκιτς, 39’, 45’+1’ Γκρίφιθς, 74’ Ντεμπελέ, 86’ Μπράουν / 55’ Μαρανάο, 57’ Μέλικσον)

Νταντάλκ-Λέγκια Βαρσοβίας 0-2

(56’ Νίκολικς πέν., 90’+4’ Πριγιόβιτς)

Πόρτο-Ρόμα 1-1

(61’ Αντρέ Σίλβα πέν. / 21’ Μοντέιρο αυτ.)

Λουντογκόρετς-Βικτόρια Πλζεν 2-0

(51’ Μότι πέν., 64’ Βούρα)

Βιγιαρεάλ-Μονακό 1-2

(36’ Πάτο / 3’ Φαμπίνιο πέν., 72’ Σίλβα)

Πηγή: sport-fm.gr

Share This Article
Follow:
Η ανεξάρτητη ηλεκτρονική εφημερίδα ενημέρωσης της Λαμίας και της Στερεάς Ελλάδας. Γιατί η ενημέρωση χρειάζεται άποψη.
Leave a comment

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *