Ο Lorenzo επαινεί τον «πεισματάρη» Dall’Igna για τη βελτίωση της Ducati

Δήμητρα Γιωτίδου
By Δήμητρα Γιωτίδου Add a Comment
3 Min Read

O Jorge Lorenzo εξύμνησε το αφεντικό της εργοστασιακής ομάδας της Ducati, Gigi Dall’Igna, για τον ρόλο του στην αποκατάσταση της ανταγωνιστικότητας του Ιταλού κατασκευαστή, έπειτα απ’ τη μεγάλη νίκη στο Αυστριακό Grand Prix.

Ο Dall’Igna ηγείται της τεχνικής ομάδας που είναι υπεύθυνη για την Desmosedici GP και είναι κάποιος που ο Lorenzo γνωρίζει εδώ και πολλά χρόνια. Οι δύο τους ήταν μαζί αρχικά στην Derbi και έπειτα στην Aprilia, όπου ο Ισπανός κατέκτησε διαδοχικούς τίτλους στα 250cc το 2006 και 2007, ενώ θα επανενώσουν τις δυνάμεις τους του χρόνου, για λογαριασμό της Ducati.

Ο Dall’Igna ήταν ένας απ’τους παράγοντες – κλειδιά που χρησιμοποιήθηκαν απ’ την Ducati ώστε να πείσουν τον Lorenzo να φύγει απ’ τη Yamaha ώστε να ενταχθεί στην ομάδα του Borgo Panigale, με το θαυμασμό να είναι έκδηλος και απ’ τις δύο πλευρές.

Αυτό εξηγεί την ικανοποίηση που ένιωσε ο περσινός Παγκόσμιος Πρωταθλητής την Κυριακή στην Αυστρία, όπου ο Andrea Iannone σφράγισε την 1η νίκη της Ducati στα MotoGP εδώ και 6 χρόνια και ο Andrea Dovizioso ολοκλήρωσε το 1ο ένα-δύο για τον κατασκευαστή εδώ και μια δεκαετία.

«Θα προτιμούσα να κερδίσω εγώ τον αγώνα και οι Iannone και Dovizioso να τερμάτιζαν δεύτερος και τρίτος,» είπε ο Lorenzo.

«Αλλά είμαι χαρούμενος γι’ αυτούς επειδή δούλεψαν πολύ σκληρά, ειδικά ο Gigi, η πίστη του τελικά απέδωσε. Αυτό που έχει κάνει αξίζει πολύ έπαινο.»

Η αλλαγή σκηνικού για τον Lorenzo θα τον κάνει το κέντρο της προσοχής για το 2017, και το ένα-δύο της Ducati σίγουρα του δίνει κάποια ανακούφιση.

Ενώ η μοτοσυκλέτα που ο Iannone πήρε τη νίκη δεν θα είναι ίδια με αυτή που θα οδηγεί ο Lorenzo του χρόνου, λαμβάνει την ικανοποίηση ότι ένας οδηγός θεωρητικά λιγότερο ταλαντούχος μπορεί να αποδείξει ότι η ομάδα είναι ικανή για νίκες.

«Στο τέλος, τίποτα δεν είναι εγγυημένο, και η απόφασή μου να αφήσω τη Yamaha μπορεί να καταλήξει σωστή ή λάθος,» πρόσθεσε ο Lorenzo.

«Αλλά δεν αποφάσισα σε πέντε λεπτά. Είδα την πρόοδο της μοτοσυκλέτας και γνωρίζω τον Gigi πολύ καλά.

«Είναι πολύ πεισματάρης, και όταν συλλάβει μια ιδέα στο μυαλό του, δεν σταματά μέχρι να τα καταφέρει.»

 

Πηγή

Share This Article
Leave a comment

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *