Πολίτες και δημοσιογράφοι έδιωξαν τους πραξικοπηματίες από το CNN Turk (pics-video)

Lamianow.gr
3 Min Read

Στρατιώτες είχαν εισβάλει στο κανάλι σε μια ύστατη προσπάθεια να ελέγξουν την κατάσταση – Βόμβες στο Κοινοβούλιο – Εκρήξεις στην πλατεία Ταξίμ – Έκρηξη και στο αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης

Η άφιξη του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην Κωνσταντινούπολη συνοδεύτηκε από την ύστατη προσπάθεια του στρατού των πραξικοπηματιών να στρέψουν την πλάστιγγα προς το μέρος τους, καταλαμβάνοντας τηλεοπτικούς σταθμούς, κτίρια εφημερίδων και προκαλώντας ένταση σε κεντρικά σημεία των μεγάλων πόλεων, με όσες δυνάμεις του είχαν απομείνει.

Στρατιώτες εισέβαλαν στις εγκαταστάσεις του CNN Turk, το οποίο σταμάτησε να μεταδίδει το πρόγραμμά του, ενώ τα διευθυντικά στελέχη καλούσαν τους υπαλλήλους να αποχωρήσουν, προκειμένου να διαφυλάξουν τη σωματική τους ακεραιότητα.

Στη συνέχεια ακούστηκαν κραυγές, πυροβολισμοί και εκρήξεις, ενώ από την εικόνα που παρουσιάζουν τα διεθνή ΜΜΕ, τα στούντιο έχουν αδειάσει από κόσμο και οι στρατιώτες έχουν εισβάλει στις εγκαταστάσεις. Σύμφωνα με τις τελευταίες εξελίξεις, οι στιγμές που λαμβάνουν χώρα είναι δραματικές, ενώ στο τουρκικό κανάλι φέρονται να έχει μεταβεί μεγάλος αριθμός οπαδών του Ερντογάν, προκειμένου να ανακτήσουν το κτίριο και να εκδιώξουν τους στρατιώτες που λαμβάνουν μέρος στο πραξικόπημα.

Μέσα σε διάστημα ελάχιστων λεπτών, εκατοντάδες πολίτες έσπευσαν στις εγκαταστάσεις του τουρκικού καναλιού και, όπως δήλωσε ο διευθυντής του καναλιού, απομάκρυναν τους στρατιώτες, πήραν πίσω το κτίριο και το παρέδωσαν στους δημοσιογράφους, οι οποίοι άρχισαν να μεταδίδουν αμέσως εικόνα και τις τελευταίες εξελίξεις.

Στρατιώτες μπήκαν στο CNN Turk και υπήρξαν αναφορές για πυροβολισμούς
https://lamianow.gr/wp-content/uploads/2024/03/Iamia-Now-01-1-2-1-scaled.jpg

Την ίδια στιγμή, άλλη ομάδα του στρατού έχει εισβάλει στις εγκαταστάσεις της εφημερίδας Χουριέτ, εμποδίζοντας την έκδοσή της, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες επικρατεί μεγάλη ένταση στο σημείο. Όπως αναφέρουν πηγές από την Τουρκία, έχει ζητηθεί από τους δημοσιογράφους της εφημερίδας να εγκαταλείψουν τις εγκαταστάσεις και να παραδώσουν τα κινητά τους, ώστε να μην μεταδίδουν όσα συμβαίνουν.

Ισχυρή έκρηξη στο αεροδρόμιο Ατατούρκ

Την ίδια ώρα, μια ισχυρή έκρηξη ακούστηκε πριν από λίγο στο διεθνές αεροδρόμιο Ατατούρκ της Κωνσταντινούπολης, όπως μεταδίδει το πρακτορείο ειδήσεων Reuters επικαλούμενο ανταποκριτή του.

Δύο ισχυρές εκρήξεις στην περιοχή της πλατείας Ταξίμ και πληροφορίες για νεκρούς

Αλλά και δύο ισχυρές εκρήξεις ακούστηκαν στην περιοχή της πλατείας Ταξίμ της Κωνσταντινούπολης, μεταδίδει το πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς επικαλούμενο ανταποκριτές του επί τόπου.

Το πρακτορείο ειδήσεων Sputnik μεταδίδει ότι αεροσκάφη έπληξαν την πλατεία Ταξίμ, επικαλούμενο αυτόπτες μάρτυρες.

Δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν σε συγκρούσεις στην Κωνσταντινούπολη, μεταδίδει το τουρκικό ιδιωτικό τηλεοπτικό δίκτυο NTV.

protothema.gr

Share This Article
Follow:
Η ανεξάρτητη ηλεκτρονική εφημερίδα ενημέρωσης της Λαμίας και της Στερεάς Ελλάδας. Γιατί η ενημέρωση χρειάζεται άποψη.
Leave a comment

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *