Ντόναλντ Τραμπ: Επιμένει στο ρατσιστικό παραλήρημα για «μετανάστες στο Οχάιο που τρώνε κατοικίδια ζώα»

Lamianow.gr
By Lamianow.gr Add a Comment
2 Min Read

Ο προεδρικός υποψήφιος των Ρεπουμπλικάνων Ντόναλντ Τραμπ μιλώντας χθες, σε μία προεκλογική εκδήλωση επανέλαβε τους ισχυρισμούς του, που δεν έχουν τεκμηριωθεί, ότι οι μετανάστες στο Οχάιο τρώνε κατοικίδια ζώα, λέγοντας στους Λατίνους ψηφοφόρους ότι “σας λέω αυτά που έχουν αναφερθεί”.

Ο Ντόναλντ Τραμπ συνεχίζει τις τοποθετήσεις που υποδαυλίζουν το μίσος κατά των μεταναστών

Ο Τραμπ τις προηγούμενες εβδομάδες έχει αναφερθεί με έμφαση στον παραπάνω ισχυρισμό του, που έχει γίνει διαδοθεί ευρέως μέσω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, ότι μετανάστες από την Αϊτή στο Σπρίνγκφιλντ του Οχάιο κλέβουν τα κατοικίδια των κατοίκων ή άγρια ζώα από τα πάρκα, προκειμένου να τραφούν.

Από την άλλη μεριά, δεν υπάρχουν αξιόπιστες αναφορές ότι οι μετανάστες από την Αϊτή τρώνε κατοικίδια και αξιωματούχοι από το Οχάιο – συμπεριλαμβανομένων και Ρεπουμπλικάνων – έχουν επαναληπτικά δηλώσει ότι η ιστορία αυτή δεν είναι αληθινή.

Δείτε σχετική ανάρτηση του Reuters:

Από τη μία ρατσιστικές δηλώσεις, από την άλλη πρόσληψη συνοριοφυλάκων

Εν τω μεταξύ, την περασμένη Κυριακή ο Ντόναλντ Τραμπ δεσμεύτηκε ότι θα προσλάβει 10.000 συνοριοφύλακες εφόσον εκλεγεί πρόεδρος των ΗΠΑ, καθώς εντείνει τις επιθέσεις του στην Κάμαλα Χάρις για το μεταναστευτικό.

Σε προεκλογική συγκέντρωση στην Αριζόνα, ο Ρεπουμπλικάνος υποψήφιος για την προεδρία ανέφερε επίσης ότι θα ζητήσει από το Κογκρέσο να χρηματοδοτήσει αύξηση κατά 10% των αποδοχών για τους συνοριοφύλακες.

newsit.gr

Share This Article
Follow:
Η ανεξάρτητη ηλεκτρονική εφημερίδα ενημέρωσης της Λαμίας και της Στερεάς Ελλάδας. Γιατί η ενημέρωση χρειάζεται άποψη.
Leave a comment

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *