Η Παραδοσιακή Άφυτος και τα Πολυτελή Ξενοδοχεία της

Lamianow.gr
By Lamianow.gr Add a Comment
4 Min Read

Αγναντεύοντας αγέρωχα τον Τορωναίο Κόλπο, η Άφυτος κατέχει το καλύτερο πόστο στη χερσόνησο της Κασσάνδρας, και για πολλούς θεωρείται το ομορφότερο χωριό της Χαλκιδικής. Για όσους δεν την έχουν ακουστά, πρόκειται για έναν παραδοσιακό οικισμό με καταβολές από την αρχαιότητα, ο οποίος εκτείνεται σε ένα ύψωμα και η πορεία του ανακόπτεται απότομα από κάθετα βράχια, σαν φυσικό μπαλκόνι, με συγκλονιστική θέα στο πέλαγος.

Σε απόσταση μιας ώρας με το αυτοκίνητο από τη Θεσσαλονίκη (85 χλμ.), λίγο μετά από τον ισθμό της Ποτίδαιας, στη νοτιοανατολική πλευρά της Κασσάνδρας, βρίσκεται ένα από τα καλύτερα σημεία για τις καλοκαιρινές σας διακοπές. Κλασικό, παραδοσιακό, όμορφο, αλλά και κοντά στα top σημεία ενδιαφέροντος της Κασσάνδρας, το χωριό Άφυτος εξελίσσεται σε έναν από τους πιο hot προορισμούς για διακοπές στη Χαλκιδική. 

Ξενοδοχεία και Καταλύματα στην Άφυτο Χαλκιδικής

Διατηρώντας την επαφή με τις ιστορικές ρίζες του και φέρνοντας τες σε επαφή με την σύγχρονη πραγματικότητα, στην περιοχή οι επισκέπτες μπορούν να βρουν πλέον αρκετά αφυτοσ χαλκιδικη ξενοδοχεια για κάθε budget. Από απλά δωμάτια, τίμια σε χρεώσεις και καθαριότητα, έως ξενοδοχεία 5 αστέρων για “απαιτητικούς” επισκέπτες, στην Άφυτο θα βρείτε το ιδανικό κατάλυμα για τις διακοπές σας, αρκεί να μην πάρετε την απόφαση τελευταία στιγμή…

Η σημερινή μορφή του οικισμού άρχισε να διαμορφώνεται στο 2ο μισό του 19ου αιώνα, κατά τη διάρκεια ενός νέου κύματος ανοικοδόμησης στην περιοχή, της οποίας τον αρχιτεκτονικό χαρακτήρα επηρέασε σε μεγάλο βαθμό η διευρυμένη χρήση του τοπικού πωρόλιθου. Κάθε κατασκευή έκτοτε, υπόκειται, σε αυστηρούς αρχιτεκτονικούς περιορισμούς με το αποτέλεσμα να δικαιώνει ντόπιους και επισκέπτες. 

Ακόμα και τα αφυτοσ χαλκιδικη ξενοδοχεια, τα οποία είναι σχεδιασμένα σύμφωνα με τις σύγχρονες τάσεις στο design, θα τα συναντήσετε στα περίχωρα του οικισμού, προσθέτοντας αίγλη και πολυτέλεια στο μέρος και δίχως να κλέβουν από τη λάμψη της κλασικής ομορφιά του τόπου. Στα πολυτελή ξενοδοχεία της Αφύτου θα έχετε τη δυνατότητα να χαλαρώσετε απολαμβάνοντας ανέσεις και υπηρεσίες υψηλού επιπέδου, συνδυάζοντας τη διαμονή σας με χαλαρωτικές βόλτες στο γραφικό κέντρο του χωριού. 

Το Χωριό Άφυτος

Φανταστείτε ένα νοικοκυρεμένο σπίτι, κλασικής διακόσμησης και με θετική ενέργεια. Έτσι είναι και η Άφυτος. Τίποτα δεν είναι τυχαία φτιαγμένο και τοποθετημένο σε αυτό το μέρος. Πέτρινα σπίτια παρόμοιας αρχιτεκτονικής και υλικών, μικροί ολάνθιστοι κήποι, λιθόστρωτα σοκάκια, καλλιτεχνικές πινελιές ή και ολόκληρες γωνιές, η επιβλητική τρίκλιτη ξυλόστεγη βασιλική με τρούλο του Αγίου Δημητρίου, το Λαογραφικό Μουσείο και φυσικά τα ταβερνάκια με τους νόστιμους τοπικούς μεζέδες, όλα συμβάλλουν στην θετική ενέργεια που αποπνέει η Άφυτος.

Η ομορφιά, όμως, του τόπου δεν σταματάει στην αρχοντική του αρχιτεκτονική και στο φιλόξενο περιβάλλον. Κατηφορίζοντας από το χωριό προς τη θάλασσα θα συναντήσετε όμορφες παραλίες, βραβευμένες με Γαλάζια Σημαία. Οι Βάρκες και η Πούντα είναι οι πιο μικρές σε έκταση ενώ η Μουδουνού και η Λιόση, στα δεξιά της Αφύτου, είναι μεγαλύτερες και πιο οργανωμένες. Εκεί θα βρείτε και παραδοσιακά ταβερνάκια, ψαροταβέρνες και beach bars.

Η Χαλκιδική σαν προορισμός για αυτό το καλοκαίρι όχι μόνο δε θα σας απογοητεύσει αλλά θα την βάλετε και στη λίστα με τους αγαπημένους σας. Η διαμονή στα αφυτοσ χαλκιδικη ξενοδοχεια θα ανεβάσει το επίπεδο των απαιτήσεών σας στο εξής, συγκρίνοντας κάθε μελλοντική σας επιλογή με την αξέχαστη εμπειρία διαμονής στην Άφυτο!

Share This Article
Follow:
Η ανεξάρτητη ηλεκτρονική εφημερίδα ενημέρωσης της Λαμίας και της Στερεάς Ελλάδας. Γιατί η ενημέρωση χρειάζεται άποψη.
Leave a comment

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *