5 ταλαντούχοι Έλληνες τραγουδιστές που χάθηκαν τα μουσικά τους ίχνη

Lamianow.gr
By Lamianow.gr Add a Comment
5 Min Read

Ένα από τα μεγαλύτερα προσόντα που αναπτύσσει σε μεγάλο βαθμό ένας καλλιτέχνης, είναι η προσαρμοστικότητα. Όσο όμως και να την αναπτύξει, δεν είναι πάντοτε εύκολο να πετύχει το όποιο εγχείρημα.

-Advertisement-

Ένας ηθοποιός ενδεχομένος να μπορέσει να συντηρήσει τον εαυτό του με το να προσαρμοστεί στις νέες εποχές. Για έναν τραγουδιστή δεν είναι καθόλου εύκολο. Ούτε καν απλώς δύσκολο. Αν κοιτάξει κανείς τα τρανά παραδείγματα της mainstream μουσικής, θα το καταλάβει.

Σάκης Ρουβάς, Αντώνης Ρέμος, Έλενα Παπαρίζου, Δέσποινα Βανδή, Άννα Βίσση. Πέντε από τα μεγαλύτερα ονόματα των προηγούμενων δύο δεκαετιών, δεν έχουν καταφέρει να αφήσουν τα τελευταία 6-7 χρόνια ένα τραγούδι που να το θυμάται κανείς τρομερά. Ίσως μόνο ο Ρέμος, αλλά κι αυτός 1-2 τραγούδια. Αυτά δεν είναι προσωπικές απόψεις. Είναι οι αριθμοί. Τα τραγούδια που έχουν βγάλει αυτά τα βαριά ονόματα από το 2016 και μετά, δεν έχουν μπει ποτέ στην δεκάδα των τάσεων στο Youtube για παράδειγμα.

Το ότι όμως έχουν στο παρελθόν τους μια τέτοια δισκογραφία με τρομερές επιτυχίες, είναι αυτό που διατηρεί το καλλιτεχνικό τους impact.

- Advertisement -

Για μουσικά είδη όμως που δεν πήγαν με το μεγάλο ρεύμα, τέτοια πολυτέλεια σπανιότατα υπάρχει. Χαρακτηριστικές περιπτώσεις οι πέντε τραγουδιστές που θα διαβάσετε στη συνέχεια. Τέκνα της πρώτης δεκαετίας της νέας χιλιετίας, έβγαλαν ένα ή δύο άλμπουμ, έκαναν 2-3 μεγάλες επιτυχίες, αλλά εν έτει 2020 δυσκολεύεται κανείς να ανιχνεύσει τα μονοπάτια τους.

Και οι 5 υπηρέτησαν τη μουσική με τους δικούς τους όρους, δεν υποτάχτηκαν σε μανατζερικά και εμπορικά κόλπα και είχαν μια στάση ζωής που έδειχνε απόλυτη συνειδητοποίηση πως αυτό που κατάφερναν ήταν απίθανο να κρατήσει για πολύ. Όχι γιατί η μουσική τους δεν άφηνε αποτύπωμα. Ίσα ίσα…Απλώς γιατί αυτή είναι η ειμαρμένη της μουσικής, τουλάχιστον ως προς τα ελληνικά δεδομένα.

Γιώργος Αλουπογιάννης

«Τιιιι έχεις πάρει απ΄τον ήλιο και θυμίζεις τη φωτιάαα…» έλεγε με την ωραία ροκ φωνή του ο Γιώργος και αυτό είναι το πιο γνωστό του τραγούδι, μαζί ίσως με το Τα Πιο Μεγάλα Πράγματα που είχε κορυφαίο videoclip. Τα τελευταία χρόνια κάνει κάποια live σε μουσικές σκηνές.

Γιώργος Μυλωνάς

Με το Άσε Ένα Ψέμα έγινε ένας από τους περισσότερο παιγμένους καλλιτέχνες στα ραδιόφωνα το 2007, αν δεν κάνουμε λάθος. Είναι εξαιρετικά πιθανό, αν το κυκλοφορούσε σήμερα, να έκανε πολύ μεγαλύτερη επιτυχία. Κάπου στις αρχές του 2010 είναι που χάνονται τα ίχνη του μετά από μερικά άλμπουμ που κυκλοφόρησε, στη συνέχεια συνεργάστηκε με τον Μουζουράκη και μετά…αγνοείται.

Ζακ Στεφάνου

Δείξε Μου Τον Τρόπο, Φτάσε Στον Πάτο και Στο Διάστημα Δραπέτες είναι τα τρία πιο «ακουσμένα» κομμάτια του. Με τα δύο πρώτα μάλιστα έγινε από τα μεγάλα hit της εκάστοτε χρονιάς. Το πρώτο έχει ακουστεί σίγουρα σε κάθε παρέα που μαζεύεται σε παραλία γύρω από φωτιά, έχει παιχτεί από κάθε όψιμο κιθαρίστα, έχει γίνει αιτία να κλάψουν πολλοί.

Το πιο παράδοξο με τον Ζακ είναι πως βρίσκεται μόλις στα 36 του και ακόμα αναρωτιόμαστε γιατί δεν τον ακούμε πιο συχνά.

Μιχάλης Εμιρλής

Από τους 5, είναι αυτός από τον οποίο θυμόμαστε τις περισσότερες επιτυχίες. Οι Συσκευασίες Μαργαρίνης είναι σαφώς το πρώτο, αλλά υπάρχουν Ο Κουβανός, Η Αιτία του Κακού, Μη Μου Μιλάτε για Κείνη, Αυτό Που Σ΄Αρέσει κ.α. Τα τελευταία χρόνια ο Μιχάλης κάνει κάποιες, σπάνιες η αλήθεια είναι, εμφανίσεις σε μουσικές σκηνές, αλλά έχει επιλέξει να κινηθεί περισσότερο στο κομμάτι της παραγωγής μουσικής και να μην φαίνεται τόσο.

Σταύρος Μιχαλακάκος

Από τους 5 είναι ο μοναδικός που αναδείχτηκε μέσα από ριάλιτι, το δεύτερο X-Factor για την ακρίβεια, το οποίο και κέρδισε. Αν πάντως κάτι μπορούσαν όλοι να συμφωνήσουν, αυτό αφορούσε τη χροιά της φωνής του που δεν ταίριαζε με τα συνήθη πρότυπα τέτοιων ριάλιτι. Αν ο Σταύρος ήταν για παράδειγμα στην Αμερική, θα μπορούσε άνετα να έχει κάνει πορεία αντίστοιχη με του Nick Waterhouse για παράδειγμα.

menshouse
Share This Article
Follow:
Η ανεξάρτητη ηλεκτρονική εφημερίδα ενημέρωσης της Λαμίας και της Στερεάς Ελλάδας. Γιατί η ενημέρωση χρειάζεται άποψη.
Leave a comment

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *