5 Αλλαγές που μπορείς να κάνεις στο σπίτι σου πριν κάνεις ανακαίνιση

Lamianow.gr
Lamianow.gr Add a Comment
5 Min Read

Η ανακαίνιση είναι μία διαδικασία που σίγουρα μπορεί να αλλάξει ένα σπίτι και να το κάνει καινούργιο είναι όμως αναμφίβολα και μία ιδιαίτερα δαπανηρή και χρονοβόρα διαδικασία. Αυτό σημαίνει ότι πολλοί μπορεί απλά να μην έχουν τα χρήματα και τον χρόνο για κάτι τέτοιο ενώ εννοείται ότι ένας μακροχρόνιος ενοικιαστής απλά δεν μπορεί να κάνει μία ανακαίνιση σε ένα σπίτι που δεν είναι δικό του αν δεν συμφωνεί και ο ιδιοκτήτης. Τι μπορεί να κάνει λοιπόν κάποιος όσο περιμένει να ωριμάσουν οι συνθήκες για μία ανακαίνιση ή μένει σε ενοίκιο αλλά θέλει να κάνει κάποιες αλλαγές στον χώρο του; Είναι η υπομονή η μόνη λύση;

Εννοείται ότι η απάντηση στην παραπάνω ερώτηση είναι όχι! Υπάρχουν πράγματα που μπορούν να γίνουν γρήγορα και οικονομικά σε ένα σπίτι για να αποκτήσει έναν νέο αέρα και αν γίνει πιο όμορφο και φρέσκο. Ας δούμε λοιπόν πέντε πράγματα που μπορείτε να κάνετε για να ανανεώσετε το σπίτι σας πριν να φτάσετε στην ανακαίνιση.

Ένα καλό βάψιμο

Είναι γνωστό ότι το βάψιμο μπορεί να ανανεώσει το σπίτι σας πολύ εύκολα και αρκετά οικονομικά. Ο οποιοσδήποτε χώρος φαίνεται πιο φρέσκος όταν αποκτήσει ένα νέο βάψιμο, ειδικά αν έχει περάσει πολύ καιρός από το προηγούμενο και αν ο χώρος επιβαρύνεται από παράγοντες όπως το κάπνισμα. Αν θέλετε το σπίτι σας να ανανεωθεί όσο το δυνατόν περισσότερο, τότε μπορείτε να επιλέξετε χρώματα που να είναι εντελώς διαφορετικά από αυτά που είχατε πριν ή να δοκιμάσετε κάποιες τεχνοτροπίες. Εννοείται ότι αν νοικιάζετε ο ιδιοκτήτης δεν θα έχει πρόβλημα, μπορείτε άλλωστε να αλλάξετε το χρώμα πριν το παραδώσετε.

Ταπετσαρία

Πέρα από το βάψιμο, η ταπετσαρία μπορεί να κάνει έναν χώρο ακόμη πιο φρέσκο, ειδικά αν δεν είχε πριν κάποια ταπετσαρία ή κάποια ιδιαίτερη τεχνοτροπία βαψίματος στους τείχους. Η τοποθέτηση ταπετσαρίας είναι πολύ εύκολη υπόθεση, αλλά απαιτεί χρόνο και κάποια εμπειρία στα μαστορέματα γι’ αυτό καλό θα ήταν να την εμπιστευθείτε σε επιχειρήσεις που αναλαμβάνουν ανακαινίσεις όπως η ανακαινίσεις – Γιάννης Φούσκας. Εννοείται ότι η επιλογή ταπετσαρίας έχει μεγάλη σημασία για την ανανέωση του χώρου.

Κρύψτε τις ατέλειες στα πλακάκια

Μία από τις πρώτες εργασίες ανακαίνισης σε ένα σπίτι είναι η αλλαγή των ελαττωματικών, βρώμικων ή σπασμένων πλακιδίων στην κουζίνα ή το μπάνιο. Αν τα πλακάκια είναι πολύ παλιά μπορεί να ξηλωθούν όλα και να τοποθετηθούν καινούργια. Αν έχετε μερικά φθαρμένα ή προβληματικά πλακάκια και δεν θέλετε να κάνετε ανακαίνιση στον εν λόγω χώρο αλλά δεν θέλετε να βλέπετε και τις ατέλειες αυτές, μπορείτε να τα κρύψετε. Πλέον στην αγορά κυκλοφορούν ειδικά αυτοκόλλητα  τα οποία τοποθετούνται πάνω σε φθαρμένα πλακάκια και τα κάνουν να φαίνονται σαν καινούργια. Η τοποθέτηση τους είναι εύκολη και μπορείτε να επιλέξετε ακόμη και αυτοκόλλητα για πλακάκια που να μην μοιάζουν ιδιαίτερα με αυτά που ήδη έχετε έτσι ώστε να δώσετε μία πιο μοντέρνα πνοή στον χώρο.

Αλλάξτε φωτιστικά

Τα φωτιστικά είναι από τα κύρια χαρακτηριστικά ενός χώρου οπότε η αλλαγή τους μπορεί να δώσει εύκολα μία νέα πνοή εκεί, ειδικά αν τα ήδη υπάρχοντα είναι πολύ παλιά ή δεν είναι καθόλου μοντέρνα. Εννοείται ότι μπορείτε να αδράξετε την ευκαιρία αυτή για να βελτιώσετε τον φωτισμό του σπιτιού σας και να επενδύσετε σε φωτιστικά με πιο ενεργειακά οικονομικές λάμπες, όπως οι LED.

Τοποθετήστε μία πόρτα ασφαλείας

Η συγκεκριμένη κίνηση θα δώσει νέα πνοή στον χώρο σας τόσο εσωτερικά όσο κι εξωτερικά αλλά έχει φυσικά κι ένα άλλο μεγάλο όφελος: την ασφάλεια. Απλά φροντίστε ώστε να επενδύσετε σε μία πόρτα που να είναι τόσο όμορφη όσο και θωρακισμένη. Επίσης, μεγάλη σημασία έχει και η επιλογή κλειδαριάς αφού αυτό είναι και το πιο αδύναμο σημείο της πόρτας, οπότε θα πρέπει να είναι όσο το δυνατόν πιο ασφαλές. Αν νοικιάζετε, την πόρτα μπορείτε να την πάρετε μαζί σας αν ξενοικιάσετε. 

Share this Article
Follow:
Η ανεξάρτητη ηλεκτρονική εφημερίδα ενημέρωσης της Λαμίας και της Στερεάς Ελλάδας. Γιατί η ενημέρωση χρειάζεται άποψη.
Leave a comment

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *