Να ‘μαστε λοιπόν πάλι στην αρχή μιας νέας χρονιάς. Με τις ευχές για υγεία, Ειρήνη και προκοπή να ακούγονται από άκρη σε άκρη σε όλο τον κόσμο.

Αυτές τις πρώτες ώρες του 2023 που η προσδοκία όλων μας είναι ότι η νέα χρονιά θα είναι καλύτερη από την προηγούμενη και θα αφήσουμε πίσω μας ότι μας στεναχώρησε.

Μπορεί να φαίνεται τετριμμένο και ασφαλώς συμβαίνει κάθε χρόνο. Αλλά η 1η Ιανουαρίου δεν είναι μία συνηθισμένη ημερομηνία.

Γράφει ο Πάνος Κατσώνης

Είναι η αρχή μιας νέας χρονιάς και αυτό από μόνο του είναι ικανό να μας γεμίσει Ελπίδα και να αναπτερώσει το ηθικό μας

Και ξέρετε ότι μπήκαμε σε μία χρονιά η οποία δεν θα είναι ίδια σαν τις προηγούμενες. Το 2023 είναι μία χρονιά πού μπορεί να ανατρέψει όλα όσα μέχρι σήμερα θεωρούσαμε πραγματικότητα. Αφού ήδη ξέρουμε ότι θα είναι γεμάτο από εκλογές. Σε όλα τα επίπεδα.

Είτε πρόκειται για εθνικές εκλογές είτε για αυτοδιοικητικές κάθε τρεις και λίγο θα τρέχουμε στις κάλπες για να επιλέξουμε αυτούς που θα διοικήσουν τη χώρα, την περιφέρεια και τους δήμους για τα επόμενα χρόνια.

Και η αλήθεια είναι ότι η νέα χρονιά ξημέρωσε με μία άσχημη είδηση για την Φθιώτιδα αφού την 31η Δεκεμβρίου του 2022 δόθηκαν στη δημοσιότητα τα επίσημα αποτελέσματα της απογραφής το 2021.

Το ξέραμε από καιρό αλλά τώρα είναι και επίσημο ότι ο πληθυσμός της Φθιώτιδας δυστυχώς μειώνεται και μάλιστα αρκετά….

Μία από τις επιπτώσεις αυτής της μείωσης είναι ότι ο νόμος μας χάνει μία έδρα στις επόμενες βουλευτικές εκλογές και έτσι από πέντε θα εκλέγει τέσσερις βουλευτές.

Αυτό όμως είναι προφανώς το λιγότερο. Το σημαντικότερο είναι ότι η Φθιώτιδα χάνει τους ανθρώπους της. Κυρίως τους νεότερους και τους πιο καταρτισμένους. Οι οποίοι βέβαια ψάχνουν αλλού τις ευκαιρίες για να φτιάξουν τη ζωή τους.

Και την ίδια ώρα βέβαια αναδεικνύει το τεράστιο πρόβλημα της υπογεννητικότητας, πρόβλημα ασφαλώς των τελευταίων δεκαετιών, για το οποίο έχετε πολλές φορές πιθανά ακούσει να γίνεται συζήτηση αλλά σίγουρα δεν έχετε δει να εφαρμόζονται σοβαρές πολιτικές για την επίλυση του.

Είναι αρχή της χρονιάς όμως ας μην γκρινιάζουμε ακόμα. Δεν μπορεί ρε αδερφέ κάτι θα γίνει το 2023 που θα αλλάξει τα πράγματα και θα αφήσουμε πίσω στο 2022 ότι μας πείραξε και ότι μας στεναχώρησε.

Και σε τελευταία ανάλυση να να έχουμε όλοι την υγεία μας να είμαστε εδώ και το 2024.

Χρόνια πολλά καλή χρονιά σε όλους και μακάρι το 2023 να πραγματοποιηθούν όλα τα όνειρά σας.

Καλημέρα σας

Share This Article
Follow:
Η ανεξάρτητη ηλεκτρονική εφημερίδα ενημέρωσης της Λαμίας και της Στερεάς Ελλάδας. Γιατί η ενημέρωση χρειάζεται άποψη.
1 Comment
  • Χρόνια σας πολλά καλή χρονιά. Επειδη είστε μάχιμοι δημοσιογράφοι επιτρέψτε μου μια παρατήρηση,όχι για σας.
    Με έκπληξη άκουγα συνέντευξη του Περιφερειάρχη κυρίου Σπανου σε τοπικό κανάλι να τον αποκαλούν και μάλιστα στο κεντρικο δελτίο τους Φάνη και Φάνη μου και Φάνη.
    Σε ποιον άραγε απευθύνονταν η παρουσιάστρια του δελτίου; Στον γείτονα της;
    Αντε μετά να μου βγάλεις από το μυαλό την υποψία ότι αυτή η οικειότητα δεν κρύβει κάτι άλλο; Ισως συναλλαγή ή οπως λέτε εσείς οι δημοσιογράφοι διαπλοκή;
    Πως αύριο τον Φανη σου θα τον στριμώξεις δημοσιογραφικά στα πλαίσια της δημοσιογραφικής σου δεοντολογίας;
    Ευτυχώς δηλαδή που ο Φανης δεν ήταν στο στούντιο, θα βλέπαμε ίσως και ασπασμούς εγκάρδιους. Ο Δημοσιογράφος είναι δημοσιογράφος ακόμη και με τον αδερφό του πόσο μάλλον οταν αυτός είναι πολιτικός.
    Τα προσωπικά και οι οικειότητες στο σπίτι κι όχι στο δημόσιο βήμα.
    Ευχαριστώ για την φιλοξενία και καλή χρονιά.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *