2.500 χρόνια από τη μάχη των Θερμοπυλών! Στο Ζάππειο Μέγαρο Σπανός και Καραϊσκος... [εικόνες] | Toπικά
Connect with us

Toπικά

2.500 χρόνια από τη μάχη των Θερμοπυλών! Στο Ζάππειο Μέγαρο Σπανός και Καραϊσκος… [εικόνες]

Avatar

Published

on

Στο Ζάππειο Μέγαρο, στην έναρξη του εορταστικού κύκλου των εκδηλώσεων για την επέτειο των 2500 χρόνων από τη μάχη των Θερμοπυλών βρέθηκαν το πρωί της Τετάρτης ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας κ. Φάνης Σπανός και ο δήμαρχος της Λαμίας κ. Θύμιος Καραΐσκος .

Πρόκειται για μια εκδήλωση την οποία διοργάνωσαν από κοινού το Υπουργείο Πολιτισμού, το Υπουργείο Εσωτερικών και η Πρέσβης καλής θελήσεως της Ουνέσκο κα Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη εγκαινιάζοντας με αυτόν τον τρόπο την έναρξη του εορταστικού κύκλου των εκδηλώσεων που θα πραγματοποιηθούν μέσα στην επόμενη χρονιά.

Να σημειωθεί ότι οι επετειακές εκδηλώσεις για τα 2.500 χρόνια από την μάχη των Θερμοπυλών τελούν υπό την αιγίδα του Προέδρου της Δημοκρατίας κου Προκόπη Παυλόπουλου ενώ την έναρξη των εκδηλώσεων τίμησαν ο κ. Πρόεδρος της Δημοκρατίας αλλά και ο Πρωθυπουργός κ. Κυριάκος Μητσοτάκης οι οποίοι απηύθυναν και χαιρετισμό.

Μετά το τέλος της εκδήλωσης ο Δήμαρχος Λαμιέων κ. Θύμιος Καραΐσκος αναφερόμενος στη συγκεκριμένη ιστορική στιγμή για την περιοχή δήλωσε τα εξής:

«Έχουμε πει σε όλους τους τόνους, ότι η ανάδειξη των Θερμοπυλών είναι εθνική υπόθεση. Σήμερα κάναμε μια σημαντική αρχή με την έναρξη του εορταστικού κύκλου των εκδηλώσεων για τα 2.500 χρόνια από τη μάχη των Θερμοπυλών. Το γεγονός ότι αυτές οι επετειακές εκδηλώσεις είναι πλέον υπό την αιγίδα της Α.Ε. του Προέδρου της Δημοκρατίας, η παρουσία του Πρωθυπουργού, το γεγονός ότι σ’ αυτές τις εκδηλώσεις μετέχουν και το Υπουργείο Πολιτισμού, το Υπουργείο Εσωτερικών αλλά και η Πρέσβης καλής θελήσεως της Ουνέσκο κα Μαριάννα Βαρδινογιάννη θεωρούμε πως είναι η καλύτερη εγγύηση για να πορευτούμε το επόμενο διάστημα έτσι ώστε οι Θερμοπύλες βρεθούν στο επίπεδο που τους ανήκει. Για εμας η έναρξη αυτών των εκδηλώσεων αποτελεί την αρχή μιας ολοκληρωμένης προσπάθειας για να αναδειχθεί η ιστορικότητα του χώρου και να δημιουργήσουμε υποδομές αντάξιες του ονόματος των ΘΕΡΜΟΠΥΛΩΝ και της ιστορίας τους»

¸íáñîç ôïõ åïñôáóôéêïý êýêëïõ åêäçëþóåùí
ãéá ôçí ÅðÝôåéï ôùí 2500 ÷ñüíùí áðü ôç ÌÜ÷ç ôùí Èåñìïðõëþí êáé ôç Íáõìá÷ßá ôçò Óáëáìßíáò ôçí ÔåôÜñôç 16 Ïêôùâñßïõ 2019 óôï ÆÜððåéï ÌÝãáñï.
(EUROKINISSI/ÃÉÙÃÏÓ ÊÏÍÔÁÑÉÍÇÓ)

Το «παρών» στην εκδήλωση, που πραγματοποιήθηκε στο Ζάππειο Μέγαρο, έδωσαν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, η υπουργός Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη, ο υπουργός Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος, ο Βαρδής και η Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη από το Ιδρυμα Βαρδινογιάννη, ο περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης, πρεσβευτές χωρών της Ευρωπαϊκής Ενωσης καθώς και η ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων.

Πρόεδρος της Επιτροπής η Μαριάννα Βαρδινογιάννη

Κατά την εκδήλωση γνωστοποιήθηκε και η σύσταση της Εθνικής Επιτροπής που θα αναλάβει την οργάνωση των επετειακών εκδηλώσεων. Συγκεκριμένα, η Επιτροπή θα έχει ως συντονίστρια/πρόεδρο την κυρία Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη και μέλη τους δημάρχους Σπάρτης Πέτρο Δούκα, Αθηναίων Κώστα Μπακογιάννη, Σαλαμίνας Γιώργο Παναγόπουλο, Λαμίας/Θερμοπυλών Θύμιο Καραΐσκο, ενώ θα συμμετάσχουν οι αντίστοιχοι περιφερειάρχες των διοικητικών περιφερειών όπου υπάγονται οι παραπάνω περιοχές. Για την Περιφέρεια Πελοποννήσου αναμένεται να τεθεί μέλος της Επιτροπής ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας.

Μαριάννα Βαρδιονογιάννη

Μητσοτάκης: «Είμαστε λίγοι για να είμαστε διχασμένοι»

Ο κ. Μητσοτάκης τόνισε την ανάγκη «να σκάψουμε και να σκύψουμε ως τις ρίζες μας, ώστε να συνδεθούμε με αυτές», όχι για να καταγράψουμε, όπως είπε, απλώς τα γεγονότα, αλλά για να «συναντήσουμε, ερμηνεύοντας ξανά, το νόημά τους και να μετουσιώσουμε το φορτίο τους σε εφόδιο για το μέλλον». Χωρίς τη Σαλαμίνα, όπως και τις Θερμοπύλες και το Αρτεμίσιο, αλλά και νωρίτερα τον Μαραθώνα, όλα θα ήταν αλλιώς στον κόσμο, ο πρωθυπουργός σημείωσε ότι «δίχως την αντίσταση των Ελλήνων στους Περσικούς Πολέμους, ούτε η φιλοσοφία θα έριχνε τόσο φως στη σκέψη των ανθρώπων ούτε η μέχρι τότε ωμή κοινωνική βία της διοίκησης θα μετατρεπόταν, σταδιακά, σε θεσμούς. Σε επιχειρήματα και λαϊκή συμμετοχή. Δηλαδή, σε “πολιτική”, όπως την ξέρουμε σήμερα. Ακόμη και η Ευρώπη η ίδια -μαζί με τη λεγόμενη “Δύση”- θα είχε πιθανώς άλλη πορεία».

Στο βήμα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος

Κατά τον κ. Μητσοτάκη, η επέτειος δεν αφορά απλώς ένα ιστορικό γεγονός που ανήκει στη μακρά ελληνική παράδοση, αλλά μία από τις πιο κρίσιμες καμπές στην πορεία της ανθρωπότητας. «Στους καιρούς μας, οι προκλήσεις είναι διαφορετικές. Κύματα προσφύγων και μεταναστών πολιορκούν τώρα τις χώρες. Η κρίση δεν αφορά μόνο σύνορα και οικονομίες. Αφορά, πλέον, και την περιβαλλοντική απειλή. Ενώ οι δημοκρατικοί κανόνες και τα δικαιώματα απαιτούν καινούργιες επεξεργασίες.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης λίγες στιγμές πριν αρχίσει την ομιλία του

Η Ευρώπη καλείται, έτσι, να αναμετρηθεί με τα ιδανικά της για να απαντήσει σε όλα αυτά. Και η Ελλάδα, να ανανεώσει το ρόλο που είχε πάντα: Ως σύμβολο Δημοκρατίας και Πολιτισμού και ως σημείο συνάντησης των λαών στον δρόμο προς την πρόοδο» ήταν το μήνυμα του πρωθυπουργού, ο οποίος ευχαρίστησε θερμά τη Διεθνή Οργανωτική Επιτροπή και την πρόεδρο της κοσμητείας, Μαριάννα Βαρδινογιάννη, για την επέτειο των 2.500 χρόνων από τη Μάχη των Θερμοπυλών και τη Ναυμαχία της Σαλαμίνας.

Ακολουθήστε το Lamianow στο Instagram

Advertisement
Click to comment

Αφήστε ένα σχόλιο

avatar
  Εγγραφείτε  
Notify of
Advertisement
konstantinos_kolovos

ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΛΛΑΔΑ2 δευτερόλεπτα ago

Τρόμος στη Λήμνο: Κεραυνός άνοιξε τρύπα στην οροφή σπιτιού

Η κεραία του σπιτιού «τράβηξε» τον κεραυνό, που άνοιξε τρύπα στην οροφή του – Τρομοκρατημένη, αλλά καλά στην υγεία της,...

Κόσμος13 λεπτά ago

Συναγερμός: Αεροσκάφος με 365 επιβάτες έκανε αναγκαστική προσγείωση – Πήρε φωτιά ο κινητήρας (vid)

Συναγερμός σήμανε το πρωί της Παρασκευής όταν αεροσκάφος των Philippine Airlines με προορισμό τη Μανίλα έκανε αναγκαστική στο Λος Άντζελες....

Toπικά14 λεπτά ago

AHEPA « Θερμοπύλες» / Δυναμική έναρξη με διάλεξη του Ιωάννη Μάζη

Η AHEPA « Θερμοπύλες» με ιδιαίτερη χαρά και συγκίνηση, ανακοινώνει: 1. Την Ορκωμοσία των μελών του νέου Τμήματος την 1η...

Εργασία25 λεπτά ago

Ασφαλισμένοι: Τι αλλάζει σε 24 κατηγορίες για τίτλους κτήσης και εργόσημο

Στο τραπέζι η δραστική μείωση του πλαφόν για τους τίτλους κτήσης. Τι εξετάζεται για το εργόσημο. Πότε έρχονται οι αλλαγές...

ΕΛΛΑΔΑ38 λεπτά ago

Εισβολή αντιεξουσιαστών και προβολή μηνυμάτων στη Νέα Τηλεόραση Κρήτης – video

Ανήρτησαν πανό πίσω από την παρουσιάστρια ενώ προβλήθηκε και βίντεο με μήνυμα κατά του τελεσίγραφου Χρυσοχοϊδη για εκκένωση καταλήψεων. Στη...

Νοέμβριος 2019
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
« Οκτ    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930  

Facebook

Διαβάζονται