Ο τυφώνας Μίλτον «χτυπά» τη Φλόριντα: Ξηλώθηκε η οροφή γηπέδου – Εικόνες απόλυτης καταστροφής

Reuters
Lamianow.gr
By Lamianow.gr Add a Comment
2 Min Read

Ο τυφώνας – τέρας έφτασε στη Φλόριντα, με ανέμους πάνω από 205 χλμ/ώρα να χτυπούν τα παράλια της περιοχής. Το Εθνικό Κέντρο Κυκλώνων των ΗΠΑ (National Hurricane Center / NHC) ενημέρωσε πως ο τυφώνας Μίλτον έφθασε κοντά στη νήσο Σιέστα Κι.

Εξασθενημένος στην Κατηγορία 3 της πεντάβαθμης κλίμακας Σαφίρ-Σίμπσον, ο Μίλτον εξακολουθεί να θεωρείται εξαιρετικά επικίνδυνος και ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν προειδοποίησε πως αναμένεται να είναι «ένας από τους πιο καταστροφικούς τυφώνες στη Φλόριντα εδώ και έναν αιώνα».Ανεμοστρόβιλοι πέρασαν από την κομητεία Σεντ Λούσι, ενώ τουλάχιστον 2 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους, ενώ υπάρχουν αναφορές για επιπλέον νεκρούς. 

Ο κυκλώνας Μίλτον πέρασε με σφοδρότητα από την περιοχή του Κόλπου της Τάμπα το βράδυ της Τετάρτης σχίζοντας τη στέγη του θολωτού σταδίου πολλαπλών χρήσεων Tropicana Field, που βρίσκεται στην Αγία Πετρούπολη της Φλόριντα και είναι η έδρα της αμερικανικής επαγγελματικής ομάδας μπέιζμπολ Τάμπα Μπέι Ρέις.Κομμάτια της στέγης του σταδίου παρασύρθηκαν από τους ισχυρούς ανέμους.

Σύμφωνα με τον τηλεοπτικό σταθμό WFTS-TV στην Τάμπα, δεν έχουν αναφερθεί τραυματίες στο στάδιο.

Το ίδιο στάδιο, χρησιμοποιούνταν ως βάση των σωστικών συνεργείων πρώτης ανάγκης που είχαν αναπτυχθεί στην περιοχή για την αντιμετώπιση του Μίλτον.

Πάνω από 1,4 εκατ. νοικοκυριά βρίσκονται χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα από τις 10 το βράδυ της Τετάρτης (9.10.2024), σύμφωνα με το poweroutage.us.

Οι περισσότεροι πολίτες έχουν εγκαταλείψει την εκτεταμένη περιοχή, ενώ όσοι έμειναν πίσω καλούνται να βρουν καταφύγιο. Ρεπόρτερ μεταδίδουν πως οι Αρχές κάλεσαν τους πολίτες που επέλεξαν να μείνουν στην παράκτια Φλόριντα να γράψουν στο σώμα τους το όνομα τους και το όνομα του πλησιέστερου συγγενή τους…

newsit.gr

Share This Article
Follow:
Η ανεξάρτητη ηλεκτρονική εφημερίδα ενημέρωσης της Λαμίας και της Στερεάς Ελλάδας. Γιατί η ενημέρωση χρειάζεται άποψη.
Leave a comment

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *