Φοιτητικές εκλογές: Χωρίς ενιαία αποτελέσματα και φέτος – Άγρια κόντρα για την πρωτιά και κατηγορίες για νοθεία

Lamianow.gr
By Lamianow.gr Add a Comment
2 Min Read

Χωρίς ενιαία αποτελέσματα για μία ακόμη χρονιά πραγματοποιήθηκαν χθες, Τετάρτη (23.05.24) οι φοιτητικές εκλογές στα πανεπιστήμια της επικράτειας.

-Advertisement-

Από έντονες διαφωνίες για το ποια φοιτητική παράταξη κέρδισε την πανελλαδική πρωτιά, στιγματίστηκαν οι φοιτητικές εκλογές, με τη Δ.Α.Π-ΝΔΦΚ και την ΠΚΣ να εκδίδουν διαφορετικά αποτελέσματα.

Σύμφωνα με την παράταξη της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ, για 37η συνεχόμενη χρονιά ανεδείχθη πρώτη, συγκεντρώνοντας ποσοστό 40,01%, με την ενσωμάτωση να ανέρχεται στο 98,8%. Δεύτερη, η ΠΚΣ με ποσοστό 23.49%, ενώ την τρίτη θέση κατέλαβε η ΠΑΣΠ με ποσοστό 12,49%.

Η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ κάνει λόγο για «ξεκάθαρη επιλογή» από μεριάς των φοιτητών: «Οι φοιτητές επέλεξαν την πρόοδο, την εξωστρέφεια και τις μεταρρυθμίσεις των ελληνικών εκπαιδευτικών ιδρυμάτων, τις οποίες στηρίζει η παράταξη της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ», τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση.

- Advertisement -

Σύμφωνα, ωστόσο, με την ΠΚΣ, η ίδια κατέλαβε την πρώτη θέση πανελλαδικά για τρίτη συνεχόμενη χρονιά με ποσοστό 34,19%. Ακολουθεί η Δ.Α.Π-ΝΔΦΚ με 24,52% και η ΠΑΣΠ με 10,25%.

-Advertisement-
=Advertisement=

Επιπλέον, με ανακοινώσεις τους, οι δυο παρατάξεις ανταλλάσσουν κατηγορίες εκατέρωθεν για νοθεία.

Από τη μία, Δ.Α.Π-ΝΔΦΚ κατηγόρησε την ΠΚΣ ότι «σε πολλές σχολές έστησε μόνη της κάλπες εκτός της νόμιμης διαδικασίας, δημιουργώντας φοιτητικούς συλλόγους – φαντάσματα». Από την άλλη, η Πανσπουδαστική κατηγόρησε τη «γαλάζια» παράταξη ότι «έχει πάρει διαζύγιο, όχι μόνο με τις δημοκρατικές διαδικασίες, αλλά και με την αλήθεια και τη λογική».

Σύμφωνα και με τις δύο παρατάξεις, πάντως, ο αριθμός των φοιτητών που προσήλθαν στις κάλπεις ανήλθε περίπου στις 50.000.

Σημειώνεται, τέλος, ότι η φοιτητική παράταξη που πρόσκειται στον ΣΥΡΙΖΑ δεν σχημάτισε ψηφοδέλτιο σε καμία σχολή της χώρας.

newsit.gr

Share This Article
Follow:
Η ανεξάρτητη ηλεκτρονική εφημερίδα ενημέρωσης της Λαμίας και της Στερεάς Ελλάδας. Γιατί η ενημέρωση χρειάζεται άποψη.
Leave a comment

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *