“Πράσινες Πολιτιστικές Διαδρομές 2024” / Περίπατοι και θεματικές ξεναγήσεις σε αρχαιολογικούς χώρους – ΒΙΝΤΕΟ

Lamianow.gr
Η ανεξάρτητη ηλεκτρονική εφημερίδα ενημέρωσης της Λαμίας και της Στερεάς Ελλάδας. Γιατί η ενημέρωση χρειάζεται άποψη.
1 Min Read

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Φθιώτιδος και Ευρυτανίας συμμετέχει στην επικοινωνιακή δράση “Πράσινες Πολιτιστικές Διαδρομές 2024”.

-Advertisement-
ΚΤΕΛ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ

Σύμφωνα με την Προϊσταμένη Έφη Καράντζαλη πραγματοποιήθηκαν περίπατοι και θεματική ξενάγηση στον αρχαιολογικό χώρο του Κάστρου Λαμίας, με θέμα “Περπατώ και μαθαίνω στο κάστρο της πόλης μου”, στην Αταλάντη αλλά και στο Δομοκό.

Την Κυριακή 26 Μαΐου συνδιοργανώνεται η δράση με τίτλο “Αρχαίοι δρόμοι στην κοιλάδα του Κηφισού”.

Πρόκειται για μία ιδιαιτέρου φυσικού κάλους περιπατητική διαδρομή στις θέσεις “Τείχη” Αμφίκλειας, “Φοντάνα” Μοδίου και “Βασιλικά” Ελάτειας, όπου διατηρούνται λιθόστρωτα τμήματα αρχαίων οδών, προκειμένου ο επισκέπτης να αντιληφθεί τη μνημειακή τοπογραφία της αρχαίας Φωκίδας και τη συμβολή του οδικού της δικτύου στην ιστορία του τόπου διαχρονικά.

-Advertisement-
ΚΩΛΟΤΟΥΜΠΑΣ

Δείτε το video:

Share This Article
Follow:
Η ανεξάρτητη ηλεκτρονική εφημερίδα ενημέρωσης της Λαμίας και της Στερεάς Ελλάδας. Γιατί η ενημέρωση χρειάζεται άποψη.
Δεν υπάρχουν Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *