Connect with us

Toπικά

Λαμία: Κλειστό Δημοτολόγιο και Ληξιαρχείο για μία εβδομάδα

Published

on

Ανακοινώνεται ότι λόγω της μετάβασης στο νέο πληροφοριακό σύστημα «Μητρώο Πολιτών», η Υπηρεσία Δημοτολογίου του Δήμου Λαμιέων, σε εφαρμογή της αριθ. ΥΠ.ΕΣ.ΤΑΔΚ οικ. 5/2018/ 2-1-2018 απόφασης του Υπουργού Εσωτερικών (ΦΕΚ 3/Β/5-1-2018), θα διακόψει τις εργασίες ενημέρωσης των υφιστάμενων πληροφοριακών συστημάτων την 12η Ιανουαρίου, ημέρα Παρασκευή και ώρα 15:00, ώστε από 22-1-2018, που θα έχει ολοκληρωθεί η εν λόγω μετάβαση, οι εργασίες ενημέρωσης των στοιχείων δημοτολογίου, να γίνεται με αποκλειστική χρήση του νέου πληροφοριακού συστήματος Μητρώου Πολιτών.

Κατά το χρονικό διάστημα της μετάβασης στο νέο πληροφοριακό σύστημα, δηλαδή από 15-1-2018 έως και 21-1-2018, δεν θα πραγματοποιείται καμία εγγραφή, διαγραφή, συμπλήρωση ή μεταβολή στοιχείων σε οικογενειακές μερίδες στα Δημοτολόγια των Δήμων της Χώρας, ενώ σε εξαιρετικές και μόνο περιπτώσεις, μετά από αιτιολογημένη αίτηση του ενδιαφερόμενου πολίτη, θα είναι δυνατή η καταχώριση εγγραφής στα χειρόγραφα βιβλία του Δημοτολογίου.

Σ’ αυτό το χρονικό διάστημα, θα εκδίδονται μόνο πιστοποιητικά οικογενειακής κατάστασης και γέννησης καθώς και βεβαιώσεις μονίμου κατοικίας και μόνο εφόσον δεν υπάρχουν μεταβολές.

Για τον ίδιο λόγο (μετάβαση στο νέο πληροφοριακό σύστημα «Μητρώο Πολιτών»), οι Υπηρεσίες των Ληξιαρχείων του Δήμου μας θα διακόψουν τις εργασίες ενημέρωσης του πληροφοριακού συστήματος ληξιαρχικών πράξεων του Υπουργείου Εσωτερικών την 16η Ιανουαρίου 2018, ημέρα Τρίτη και ώρα 15.00.

Η  επανέναρξη των εργασιών ενημέρωσης των στοιχείων των κατά τόπους Ληξιαρχείων θα γίνει την 22 Ιανουαρίου 2018, με την έναρξη του κανονικού ωραρίου λειτουργίας των υπηρεσιών και με αποκλειστική χρήση του νέου πληροφοριακού συστήματος μητρώου πολιτών.

Κατά το χρονικό διάστημα που διαρκεί η μετάπτωση των δεδομένων των υφιστάμενων πληροφοριακών συστημάτων του Υπουργείου Εσωτερικών στο «Μητρώο Πολιτών», ήτοι από 17-1-2018 έως και 21-1-2018 καταργείται η εκτύπωση ληξιαρχικών πράξεων από το Πληροφοριακό Σύστημα Ληξιαρχικών Πράξεων, ενώ η καταχώριση των ληξιαρχικών γεγονότων κατά το μεταβατικό αυτό χρονικό διάστημα θα γίνεται σε χειρόγραφα ληξιαρχικά βιβλία.

Επισημαίνουμε ότι, οι πολίτες όλο αυτό το διάστημα δε θα μπορούν να εξυπηρετηθούν ούτε από τα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών (Κ.Ε.Π.).

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο τηλέφωνο 22313 51020 για θέματα Δημοτολογίου και στο τηλέφωνο 22313 51070 για θέματα Ληξιαρχείου.

Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Toπικά

Λαμία: Και οι 5 Λαμιώτες στην φυλακή για το κύκλωμα με τα πλαστά διπλώματα!

Published

on

Ολοκληρώθηκε μετά από εντεκάμιση ώρες η απολογία των πέντε τελευταίων συλληφθέντων για το κύκλωμα με τα πλαστά δίπλωματα, άδειες και έγγραφα που εκδιδόταν από το υπουργείο συγκοινωνιών στην Λαμία.

Και οι 5 Λαμιώτες που απολογηθηκαν κρίθηκαν ένοχοι με ομόφωνη απόφαση ανακριτή και εισαγγελέα και προφυλακιζονται. Στην φυλακή οδηγούνται ο φερόμενος ως αρχηγός του κυκλώματος ,ιδιοκτήτης σχολής οδηγών και συγγενικό του πρόσωπο καθώς και τρεις υπάλληλοι του Υπουργείου συγκοινωνιών.

Να υπενθυμίσουμε ότι οι 10 που απολογήθηκαν Δευτέρα και Τρίτη (7 και 3 κατά σειρά) αφέθησαν ελεύθεροι με απαγόρευση εξόδου από την χώρα και παρουσία στο αστυνομικό τμήμα ενώ σε κάποιους εξ’ αυτών επιβλήθηκε και εγγύηση 5.000 ευρώ.

Continue Reading

Toπικά

Λαμία: Πήγαν να κλέψουν σίδερα στα λατομεία και τους «μπλόκαρε» η αστυνομία

Published

on

Συνελήφθησαν, χθες (19-06-2018) το βράδυ στης Λαμία, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Λαμίας, τέσσερις (4) ημεδαποί, ηλικίας 41, 35, 30 και 27 ετών, κατηγορούμενοι για διάπραξη κλοπής κατά συναυτουργία.

Ειδικότερα, χθες το απόγευμα οι συλληφθέντες, κινούμενοι με δύο (2) Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα, μετέβησαν σε λατομεία της περιοχής που εκμεταλλεύεται εταιρεία και ακολούθως προέβησαν, από κοινού, στην αφαίρεση διαφόρων μεταλλικών αντικειμένων.

Μετά από άμεση κινητοποίηση περιπολούντων αστυνομικών του Τμήματος Ασφαλείας Λαμίας, τα ανωτέρω οχήματα εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν, ενώ οι επιβαίνοντες σε αυτά συνελήφθησαν.

Στο πλαίσιο της έρευνας, συνελήφθη επίσης ιδιοκτήτης εταιρείας εκμετάλλευσης μετάλλων, κατηγορούμενος για αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος, καθώς εντός της εταιρείας του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ορισμένα από τα αφαιρεθέντα μεταλλικά αντικείμενα, τα οποία αποδόθηκαν στο νόμιμο κάτοχό τους.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Λαμίας, ενώ την προανάκριση διενήργησε το Τμήμα Ασφαλείας Λαμίας.

Continue Reading

Toπικά

ΝΟΔΕ Φθιώτιδας: Εκδήλωση για το δημογραφικό ζήτημα στον Άγιο Λουκά (εικόνες)

Published

on

Πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 19 Ιουνίου 2018 στον πολυχώρο Πολιτεία στον Άγιο Λουκά Λαμίας η εκδήλωση με θέμα <<Προτεραιότητα στην στήριξη της οικογένειας για την αντιμετώπιση των αρνητικών δημογραφικών τάσεων>> που πραγματοποίησαν οι Γραμματείες Σχέσεων Κοινωνίας –κόμματος και Γυναικείων θεμάτων σε συνεργασία με την ΝΟΔΕ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ ,παρουσία του Βουλευτή Φθιώτιδας Χρήστου Σταϊκούρα του Αντιπεριφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας κ. Ευθυμίου Καραισκού και πολλών εκπροσώπων φορέων της περιοχής .Ομιλήτριες της εκδήλωσης ήτανε η κα Ράπτη Ζωή και η κα Συρεγγέλα Μαρία .Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία του η κα Ελένη Μακρή πρώην Βουλευτής ο κ.Γιάννης Οικονόμου πρ.Πρόεδρος ΟΝΝΕΔ και ο κ.Παναγιώτης Φώσκολος Δημοτικός Σύμβουλος δήμου Λαμιέων .

Πριν την εκδήλωση η κα Ράπτη Ζωή και η κα Μαρία Συρεγγέλα  και ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ κ.Σπύρος Κωσταράς επισκέφθηκαν τον Σεβασμιότατο  Μητροπολίτη Φθιώτιδας κκ Νικόλαο ,επίσης επισκέφθηκαν το ορφανοτροφείο θυλέων καθώς και τον του Αντιπεριφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας κ. Ευθύμιο Καραισκο.

 

Continue Reading
Advertisement

Trending