Ζει εδώ και 65 χρόνια σε αυτήν την μηχανή

lamianow
By lamianow Add a Comment
3 Min Read

Τα τελευταία χρόνια η επιστήμη έχει κάνει σπουδαία βήματα. Υπάρχουν όμως και άνθρωποι που μέχρι σήμερα υποφέρουν από από σοβαρές αρρώστιες και ζουν κάτω από αντίξοες συνθήκες.

Σπάνια ακούει κανείς κρούσματα πολιομυελίτιδας στις μέρες μας. Αυτό συνέβη χάρη στους επιστήμονες και το εμβόλιο που πρώτη φορά τέθηκε σε ισχύ το 1955. Παλαιότερα, άνθρωποι που «χτυπήθηκαν» από τον ιό της πολιομυελίτιδας, υπέφεραν και σε αρκετά κρούσματα η κατάστασή τους ήταν κρίσιμη και μοιραία.

Ο Paul Alexander από το Τέξας κόλλησε τον ιό όταν ήταν μόλις 5 χρονών, το 1952. Όπως οι περισσότεροι άνθρωποι που είχαν τον ιό, έτσι και ο Paul αντιμετώπιζε σοβαρά αναπνευστικά προβλήματα. Προβλήματα που αντιμετωπίζει μέχρι σήμερα…

Μία από τις πιο σημαντικές εφευρέσεις εκείνης της εποχής ήταν ένας θάλαμος που μοιάζει με τομογράφο και γέμιζε με οξυγόνο τα πνευμόνια των ασθενών. Ωστόσο το εργαλείο αυτό δεν ήταν άνετο για αυτούς, αφού μέσα σε αυτόν, μπορούσαν να κουνήσουν μόνο το κεφάλι τους.

Όλα τα παιδιά που πήραν βοήθεια από τον θάλαμο, κατάφεραν να επιζήσουν και να μην έχουν ανάγκη πια από αυτήν την θεραπεία. Εκτός από τον Paul… Ο Paul είναι τώρα 70 χρονών και χρησιμοποιεί τον θάλαμο από τα 5 του. Δηλαδή 65 ολόκληρα χρόνια.

Η μηχανή δεν έχει αλλάξει εδώ και 60 χρόνια και ο Paul ζητά τη βοήθεια των επιστημόνων για άμεση δράση και θεραπεία. Άλλοι 9 άνθρωποι σε όλον τον κόσμο ζουν ακόμα αποκλειστικά με τη βοήθεια της μηχανής αυτής.

Η πολιομυελίτιδα είναι μια άκρως σοβαρή και δυνητικά θανατηφόρα μολυσματική ασθένεια. Δεν υπάρχει θεραπεία, αλλά υπάρχουν ασφαλή και αποτελεσματικά εμβόλια. Η πολιομυελίτιδα μπορεί να προληφθεί μέσω εμβολιασμού. Το εμβόλιο αυτό μπορεί να γίνει πολλές φορές και προστατεύει ένα παιδί για όλη τη ζωή του.

Σύμφωνα με το Iatropedia.gr, ο ιός μεταδίδεται από άτομο σε άτομο κυρίως μέσω της οδού κοπράνων-στόματος ή, λιγότερο συχνά, από κάποιο άλλο “μέσο”, όπως το μολυσμένο νερό, ή φαγητό. Μόλις εισέλθει στο σώμα, ο ιός πολλαπλασιάζεται στο έντερο, από όπου μπορεί να εισβάλλει στο νευρικό σύστημα και να προκαλέσει σοβαρά αναπνευστικά προβλήματα και παράλυση.

Δείτε το βίντεο:

Share This Article
Leave a Comment

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *