Ζεστή σοκολάτα με κόκκινο κρασί: Το νέο χειμερινό ρόφημα που όλοι θέλουν να δοκιμάσουν

LamiaNow News
By LamiaNow News Add a Comment
2 Min Read

Αγαπάμε τα ζεστά ροφήματα. Τι θα γινόταν αν συνδυάζαμε δύο από τα πιο αγαπημένα;

-Advertisement-

Χειμώνας, βράδυ, φίλοι που είναι μαζεμένοι μπροστά από ένα τζάκι, παίζοντας επιτραπέζια και πίνοντας ζεστά ροφήματα. Κάντε το λίγο εικόνα. Υπάρχει ωραιότερος τρόπος να απολαύσετε τις κρύες νύχτες του χειμώνα;

Αναφερθήκαμε σε «ζεστά ροφήματα» και σε αυτό το άρθρο θα σας μιλήσουμε για δύο ιδιαίτερα δημοφιλή: τη ζεστή σοκολάτα και το ζεστό κρασί.

Ζεστή σοκολάτα όλοι έχουμε πιει. Ζεστό κρασί πιθανώς να έχετε δοκιμάσει. Αν όχι, να σου πούμε ότι πρόκειται για ένα χειμερινό ποτό που φτιάχνεται από κόκκινο γλυκό κρασί το οποίο καθώς θερμαίνεται σε μια κατσαρόλα αρωματίζεται από φλούδες πορτοκάλι και μπαχαρικά που προσθέτουμε. Κι αν συνδυάζαμε αυτά τα δύο;

Το red wine hot chocolate ή, στα ελληνικά, η ζεστή σοκολάτα από κόκκινο κρασί είναι η νέα μόδα στα χειμερινά ροφήματα.

Παρατηρήσαμε ότι στο Instagram γίνεται ένας μικρός χαμούλης με το συγκεκριμένο ποτό-ρόφημα και αποφασίσαμε να βρούμε την συνταγή για να το απολαύσουμε και εμείς στο σπίτι. Ευτυχώς, είναι ιδιαίτερα απλή κι ευχάριστη.

=Advertisement=

Να πώς θα το κάνετε

-Advertisement-

Ακολουθούν οδηγίες βήμα-βήμα!

Σε ένα κατσαρολάκι βάλτε 4 κ.γ ζάχαρη, 3 κ.γ. κακάο σε σκόνη και μια πρέζα αλάτι. Προσθέστε 3 κ.σ. φρέσκο γάλα και 1/4 του φλιτζανιού κόκκινο κρασί. Ανακατέψτε το μείγμα, τοποθετήστε την κατσαρόλα στην εστία ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι το μίγμα να πάρει μια βράση. Σε αυτό το σημείο, αποσύρετε από τη φωτιά και βάλτε όση ποσότητα από το μίγμα θέλετε σε μια κούπα.

Μπορείτε να γαρνίρετε με μια φλούδα πορτοκάλι ή να πασπαλίσετε με λίγη κανέλα.

Μόλις διαβάσατε τον πιο δημιουργικό τρόπο να συνδυάσετε δύο μεγάλες απολαύσεις: το κόκκινο κρασί και την σοκολάτα. Στην υγειά σας!

πηγή bovary.gr

Share This Article
Leave a comment

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *