Στο βραδινό του μήνυμά του, ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι δήλωσε ότι «η Ουκρανία είναι έτοιμη για ειρήνη το συντομότερο δυνατό: έχουμε προτείνει συγκεκριμένα βήματα».
Παράλληλα, τόνισε ότι «κάθε μέρα, νέες ρωσικές επιθέσεις και η ίδια η πραγματικότητα αποδεικνύουν πως είναι η Ρωσία που πρέπει να εξαναγκαστεί στην ειρήνη – να σταματήσει τον πόλεμο, να προσέλθει σε πραγματική διπλωματία, να εγγυηθεί την ασφάλεια και μια αξιόπιστη, διαρκή ειρήνη».
Οι δηλώσεις του Ζελένσκι έγιναν την ώρα που ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, πραγματοποιούσε δικές του τοποθετήσεις από το Οβάλ Γραφείο. Υπενθυμίζεται ότι ο Τραμπ ανέφερε ότι είναι «ευκολότερο να μιλάω με τη Ρωσία παρά με την Ουκρανία, ο Πούτιν έχει «όλα τα χαρτιά» στα χέρια του».
protothema.gr

Αει σαπέρα πολιτικό σκουπίδι πού θά θέσεις θέμα έξαναγκασμού τής Ρωσίας. Κατέστρεψες τήν χώρα σου καί έστειλες στόν θάνατο χιλιάδες νέα παιδιά γιά νά παίξεις τό παιγνίδι τού ραμολιμέντου πού άκούει στό όνομα Μπάιντεν.