Υπόθεση υποκλοπών ταράζει την Ουγγαρία πριν από τις εκλογές -Στο στόχαστρο της κυβέρνησης Όρμπαν και δημοσιογράφοι

1 Min Read

Ο πρωθυπουργός της Ουγγαρίας, Βίκτορ Όρμπαν, που επιδιώκει να παρατείνει την 16ετή παραμονή του στην εξουσία, βρίσκεται αντιμέτωπος με τη μεγαλύτερη πρόκληση της πολιτικής του καριέρας, καθώς η αντιπολίτευση ενισχύεται δημοσκοπικά και ανεβάζει τους τόνους λίγες εβδομάδες πριν από τις κρίσιμες κάλπες της 12ης Απριλίου.

Καταγγελίες για παρακολουθήσεις
Η ένταση κορυφώθηκε μετά από αποκαλυπτικό δημοσίευμα του ερευνητικού Μέσου Direkt36, σύμφωνα με το οποίο αστυνομικές επιχειρήσεις σε βάρος στελεχών της αντιπολίτευσης ενδέχεται να είχαν πολιτικά κίνητρα.

Συγκεκριμένα, πραγματοποιήθηκαν έφοδοι σε σπίτια δύο ειδικών πληροφορικής που συνδέονται με το κόμμα Tisza, με την υποψία κατοχής παράνομου υλικού. Ωστόσο, δεν βρέθηκε τίποτα επιβαρυντικό. Αντίθετα, μετά τις έρευνες διέρρευσε βάση δεδομένων υποστηρικτών της αντιπολίτευσης, προκαλώντας έντονες αντιδράσεις.

Ο αξιωματικός της ουγγρικής αστυνομίας, που συμμετείχε στην επιχείρηση, Μπέντσε Σάμπο, παραιτήθηκε και δήλωσε ότι η έρευνα έμοιαζε «πολιτικά κατευθυνόμενη», με στόχο την πρόσβαση σε δεδομένα της αντιπολίτευσης.

Σφοδρή πολιτική αντιπαράθεση στην Ουγγαρία
Ο ηγέτης της αντιπολίτευσης Πέτερ Μάγιαρ κατηγόρησε ευθέως την κυβέρνηση Όρμπαν ότι χρησιμοποιεί τις μυστικές υπηρεσίες για να κατασκοπεύει πολιτικούς αντιπάλους, χαρακτηρίζοντας την υπόθεση «χειρότερη από το Watergate» και κάνοντας λόγο για απόπειρα υπονόμευσης της δημοκρατίας.

Πηγή: iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Share This Article