Υγειονομική “χούντα” στη Σανγκάη: Καραντίνα με το ζόρι σε άθλια κέντρα, ξύλο και συλλήψεις [εικόνες – βίντεο]

Lamianow.gr
By Lamianow.gr Add a Comment
2 Min Read

Αφόρητη πίεση, βίαιη επιβολή των σκληρών μέτρων για την καραντίνα και πολλά ερωτήματα γιατί το Πεκίνο εμμένει στην πολιτική για “μηδενικό” κορονοΪό.

-Advertisement-

Σοκάρουν και προβληματίζουν τα βίντεο και οι φωτογραφίες που αναρτώνται στα κοινωνικά δίκτυα από ανθρώπους που βιώνουν την σκληρή καραντίνα των κινεζικών αρχών στη Σανγκάη.

Κανείς δεν επιτρέπεται να βγει από το συγκρότημα κατοικιών στο οποίο ζει ενώ πλέον τους απαγορεύουν να βγαίνουν ακόμα στα μπαλκόνια. Ούτε για την προμήθεια ειδών πρώτης ανάγκης μπορούν να βγαίνουν, μόνο όταν τους χτυπούν την πόρτα για το υποχρεωτικό τεστ στο οποίο τους υποβάλλουν κινητά υγειονομικά συνεργεία.

Όσοι είναι θετικοί, μεταφέρονται υποχρεωτικά και παρά τη θέλησή τους, αν φέρουν την παραμικρή αντίσταση, στα ειδικά κρατικά κέντρα παραμονής για ασθενείς με κορονοϊό.

- Advertisement -

Η κατάσταση εκεί είναι άθλια: άνθρωποι στοιβαγμένοι και συνθήκες υγιεινής ανύπαρκτες.

Οι πιέσεις προς την κινεζική κυβέρνηση δεν φέρνουν αποτέλεσμα.

Ο Ντέιβιντ Κάλβερ, ανταποκριτής του CNNi στη Σανγκάη, είναι ένας από τους ελάχιστούς δυτικούς δημοσιογράφους που συνεχίζουν να εργάζονται στο οικονομικό κέντρο της Κίνας που υφίσταται ασφυκτικό αποκλεισμό στο όνομα της “πολιτικής μηδενικού COVID” του Πεκίνου.

Διατυπώνει και αυτός ερωτήματα σχετικά με το τι μπορεί να “κρύβεται” πίσω από την εμμονή των κινεζικών αρχών για ένα τόσο αυστηρό και τόσο μεγάλης διάρκειας lockdown μιας πόλης με τόσο μεγάλη σημασία για το παγκόσμιο εμπόριο;

Είναι διασπορά της μετάλλαξης Όμικρον του κορονοϊού που φοβίζει τόσο ή υπάρχει και κάποια νέα για την οποία δεν έχει γίνει τίποτα γνωστό.

Εν τω μεταξύ, το Bloomberg μεταδίδει ότι το Πεκίνο έχει ξεκινήσει την επιβολή αντίστοιχων αυστηρών περιοριστικών μέτρων και σε άλλες 44 κινεζικές πόλεις.

thetoc.gr

Share This Article
Follow:
Η ανεξάρτητη ηλεκτρονική εφημερίδα ενημέρωσης της Λαμίας και της Στερεάς Ελλάδας. Γιατί η ενημέρωση χρειάζεται άποψη.
Leave a Comment

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *