ΤΡΕΧΟΥΝ ΤΟΝ ΑΝΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟ ΓΙΑ ΝΑ ΣΩΣΟΥΝ ΟΤΙ ΣΩΖΕΤΑΙ
Ξήλωσαν με ευκολία… τον Βύρωνα Πολύδωρα από πρόταση για πρόεδρο του ΕΣΡ, όχι όμως και το νόμο Παππά! Η κυβέρνηση με μια «θολή» τροπολογία που κατέθεσε δέκα λεπτά πριν από την έναρξη της Διάσκεψης των Προέδρων, η οποία δεν «καταργεί» αλλά «αναστέλλει» το άρθρο 2Α του νόμου Παππά και με προσωπικές διαβεβαιώσεις του Προέδρου της Βουλής Νίκου Βούτση… προσπάθησε να διασκεδάσει χθες στη Διάσκεψη των Προέδρων την άτακτη υποχώρηση στην οποία αναγκάζεται μέρα με την ημέρα να προβεί το Μαξίμου σε όλους τους μέχρι σήμερα χειρισμούς του στο θέμα της αδειοδότησης των καναλιών.
Ο «στόχος» της κυβερνητικής πλειοψηφίας να μεταθέσει τις ευθύνες στη Ν.Δ. για τη μη συγκρότηση του ΕΣΡ ξεπέρασε κάθε όριο όταν χθες δημοσίως ο Πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης με μεγάλη ευκολία αρχικά «έκαψε» την προσχηματική πρόταση του πρωθυπουργού για πρόεδρο της Ανεξάρτητης Αρχής τον Βύρωνα Πολύδωρα και τον αντικατέστησε με τον Ροδόλφο Μορώνη και στη συνέχεια «καθ’ οδόν» ξεκίνησε δημόσια τα παζάρια με ΠΑΣΟΚ και Ποτάμι για να σπάσει το μέτωπο της αντιπολίτευσης… Η προσπάθεια συγκρότησης του ΕΣΡ και πάλι δεν τελεσφόρησε, καθώς «έμεινε» στις 16 θετικές ψήφους (ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝ.ΕΛ.- ΠΑΣΟΚ-Ποτάμι) έναντι 6 «παρών» (Ν.Δ.- ΚΚΕ), 1 «όχι» από την Ε.Κ. και μία απουσία του εκπροσώπου της Χρυσής Αυγής.
Η Ν.Δ. με την τοποθέτηση του Νίκου Δένδια ξεκαθάρισε ότι είναι έτοιμη να προσέλθει –«και είναι σίγουρο ότι θα μπορούμε να συμφωνήσουμε σε πρόσωπα για τη συγκρότηση του ΕΣΡ»- αφού όμως πρώτα η κυβέρνηση καταργήσει το νόμο Παππά, ο οποίος θα αντικατασταθεί με ένα νέο ολοκληρωμένο νόμο που θα αποδίδει τις αρμοδιότητες χορήγησης των αδειών στο ΕΣΡ.
«Η Ν.Δ. αντιμετωπίζει συνολικά την κυβέρνηση με καχυποψία. Και αυτή έχει να κάνει με την τακτική που η κυβέρνηση ακολούθησε επί μήνες προκαλώντας απύθμενη ζημία στο θεσμικό κύρος της χώρας… Το λιγότερο που θα περίμενε κανείς από την κυβέρνηση είναι μεγαλύτερη σοβαρότητα και όχι η κατάθεση μιας τροπολογίας έξι γραμμών και δύο λέξεων, δέκα λεπτά πριν από τη ΔτΠ, η οποία μιλάει για αναστολή του άρθρου 2Α και όχι συνολικά του νόμου Παππά.