Ξεκινά η αποκατάσταση της γέφυρας Γουβών στο Δήμο Ιστιαίας – Αιδηψού

1 Min Read

Τη σύμβαση για την αποκατάσταση των ζημιών που προκλήθηκαν από τα έντονα καιρικά φαινόμενα της 11ης Δεκεμβρίου 2019 στην εθνική οδό Χαλκίδας – Ιστιαίας και ειδικότερα στις Γούβες του Δήμου Ιστιαίας – Αιδηψού,  προϋπολογισμού 2,5 εκατομμυρίων ευρώ, υπέγραψε ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας κ. Φάνης Σπανός.

Στη σύμβαση προβλέπεται η ανακατασκευή της κατεστραμμένης παλιάς γέφυρας στην είσοδο των Γουβών, καθώς και η κατασκευή έργων προστασίας της κοίτης και των πρανών του ποταμού.

-Advertisement-

Ακόμη, θα γίνουν εργασίες  συντήρησης υφιστάμενων τεχνικών έργων και αποκατάστασης του οδοστρώματος από τα Βασιλικά έως το Αρτεμίσιο.

«Οι υπηρεσίες μας κινήθηκαν ταχύτατα. Εξασφαλίστηκε η χρηματοδότηση, έγιναν οι μελέτες και η διαγωνιστική διαδικασία του έργου και μέσα σε 9 μήνες από την καταστροφή, είμαστε σε θέση να ξεκινήσουμε το έργο μας. Η γέφυρα των Γουβών, που ανήκει στο εθνικό μας δίκτυο σύντομα θα είναι ξανά στη διάθεση των πολιτών και των επισκεπτών μας, εύχρηστη και ασφαλής», δήλωσε σχετικά ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας κ. Φάνης Σπανός.

Δεν υπάρχουν Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Share This Article