«Ξέχασε» και ο… Μουρίνιο να δηλώσει 500.000 ευρώ στην εφορία!

Lamianow.gr
Η ανεξάρτητη ηλεκτρονική εφημερίδα ενημέρωσης της Λαμίας και της Στερεάς Ελλάδας. Γιατί η ενημέρωση χρειάζεται άποψη.
3 Min Read

Αγόρασε κατοικία έναντι δύο εκατ. ευρώ, αλλά δήλωσε ότι πλήρωσε 1.500.000 – «Γλίτωσε» φόρο 33.000 ευρώ επιπλέον, όμως οι αρχές στην Πορτογαλία ανακάλυψαν την ψευδή δήλωση του προπονητή της Τσέλσι

Όπως μαρτυρούν τα γεγονότα, το 2015, μάλλον, δεν είναι καλή χρονιά για τον προπονητή της Τσέλσι, Ζοζέ Μουρίνιο.

-Advertisement-
ΚΤΕΛ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ

Ο Πορτογάλος τεχνικός όχι μόνο βρίσκεται αντιμέτωπος με την κακή πορεία της ομάδας του στο πρωτάθλημα, καθώς μετρά πέντε ήττες σε δέκα αγώνες, όχι μόνο ενεπλάκη στη γνωστή υπόθεση με την απομάκρυνση της γιατρού των Λονδρέζων, της γνωστής και μη εξαιρετέας Εύα Καρνέιρο, αλλά πλέον βλέπει να έρχεται στο φως και η εμπλοκή του με τις φορολογικές αρχές στην Πορτογαλία.

2DBC5C5500000578 3291508 Punished m 12 1446025340290 | Lamianow.gr

Σύμφωνα με δημοσιεύματα του βρετανικού Τύπου, ο οξύθυμος Μουρίνιο το 2008 αγόρασε μια πολυτελή κατοικία στη γενέτειρά του, Σετούμπαλ, μόλις 48 χιλιόμετρα από τη Λισαβόνα, από τον πλούσιο επιχειρηματία Γκασπάρ Φερέιρα. Ο Πορτογάλος τεχνικός δήλωσε τότε ότι αγόρασε την κατοικία έναντι 1,5 εκατ. ευρώ και πλήρωσε το φόρο που του αντιστοιχούσε.

-Advertisement-
ΑΣΤΙΚΟ ΚΤΕΛ ΛΑΜΙΑΣ

Όμως, ο Φερέιρα ενεπλάκη στο σκάνδαλο διαφθοράς και ξεπλύματος μαύρου χρήματος, για το οποίο κατηγορήθηκε και φυλακίστηκε το περασμένο έτος, ο σοσιαλιστής πρώην πρωθυπουργός της Πορτογαλίας, Ζοζέ Σόκρατες.

Η σχετική έρευνα των αρχών στην Πορτογαλία κατέδειξε ότι ο Μουρίνιο είχε κάνει ψευδή δήλωση και στην πραγματικότητα είχε πληρώσει για την αγορά της πολυτελούς κατοικίας δύο εκατ. ευρώ, με αποτέλεσμα να πληρώσει 33.000 ευρώ λιγότερα σε φόρο.

Ο Φερέιρα, που ανακρίθηκε τον περασμένο Ιούνιο για την υπόθεση Σόκρατες, αποκάλυψε, μεταξύ άλλων, στις αρχές, ότι ο Μουρίνιο αγόρασε την κατοικία έναντι δύο εκατομμυρίων ευρώ, αλλά, δήλωσε μόνο το 1,5 εκατομμύριο, ενώ το υπόλοιπο ποσόν το κατέθεσε σε λογαριασμό του επιχειρηματία σε τράπεζα της Ελβετίας.

2CA63A4E00000578 3291508 image a 34 1445945248753 | Lamianow.gr

Η πορτογαλική εφημερίδα Expresso αναφέρει ότι ο Μουρίνιο πλήρωσε το χρέος του στην εφορία, αμέσως, μόλις, ανακαλύφθηκε η ψευδής δήλωσή του, ενώ εκπρόσωπός του δήλωσε στην Daily Mail: «Το θέμα διευθετήθηκε, η υπόθεση τελείωσε».

2DDEC93000000578 3291508 image a 3 1446025119788 | Lamianow.gr

Ο Μουρίνιο θεωρείται ο πιο ακριβοπληρωμένος προπονητής στην Βρετανία με ετήσιο εισόδημα 18 εκατ. ευρώ, ενώ, αν τελικά οι φήμες για απόλυσή του από την Τσέλσι επιβεβαιωθούν, ο Πορτογάλος τεχνικός, με την αποζημίωση που θα λάβει, θα γίνει πλουσιότερος κατά 50 εκατ. ευρώ.

protothema.gr

Share This Article
Follow:
Η ανεξάρτητη ηλεκτρονική εφημερίδα ενημέρωσης της Λαμίας και της Στερεάς Ελλάδας. Γιατί η ενημέρωση χρειάζεται άποψη.
Δεν υπάρχουν Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *