Ξάνθη: Άγριος ξυλοδαρμός δασκάλου στο Δροσερό – Τον έστειλαν στο νοσοκομείο με κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις!

LamiaNow News
By LamiaNow News Add a Comment
2 Min Read

Θύμα ξυλοδαρμού έπεσε ένας δάσκαλος στο Δροσερό Ξάνθης, όταν τσιγγάνοι του έστησαν καρτέρι έξω από το σχολείο, για ένα ενδοσχολικό ζήτημα που δημιουργήθηκε και τον έστειλαν στο νοσοκομείο με κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις.

-Advertisement-

Πρόκειται για έναν οικισμό Ρομά, που έχει υψηλό δείκτη εγκληματικότητας και γίνεται προσπάθεια από την τοπική κοινωνία να ενταχθούν τα παιδιά στο κοινωνικό σύνολο. Η πλειοψηφία του οικισμού, είναι Ρομά, που προσπαθούν να μορφώσουν τα παιδιά τους, ωστόσο, τα τελευταία χρόνια, έχουν φτάσει στον οικισμό τσιγγάνοι από άλλες περιοχές και ειδικά της Αθήνας, μετατρέποντάς τον σε άντρο παραβατικότητας.

Το περιστατικό ξεχείλισε το ποτήρι της υπομονής για τους εκπαιδευτικούς που διδάσκουν στο Δροσερό, καθώς δεν είναι λίγες οι φορές που φεύγουν και με υλικές ζημιές στα οχήματά τους.

Ειδικότερα σε ό,τι αφορά στον ξυλοδαρμό του δασκάλου, ο Διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Ξάνθης, Αχιλλέας Γερόπουλος ανέφερε επακριβώς ότι «ο εκπαιδευτικός εισήχθη την Πέμπτη (14/3) στο Νοσοκομείο Ξάνθης. Νοσηλεύεται στην χειρουργική κλινική με κρανιοεγκεφαλικά θέματα και σήμερα θα πάρει εξιτήριο. Τον χτύπησαν στο κεφάλι. Δεν είναι σοβαρή η κατάσταση της υγείας του, ωστόσο οι γιατροί του νοσοκομείου τον κράτησαν, του έκαναν όλες τις απαραίτητες εξετάσεις και θα πάρει εξιτήριο».

- Advertisement -

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος του Διδασκαλικού Συλλόγου Ξάνθης κ. Δημήτρης Ντούμος τόνισε για το θέμα: «Ενημερώθηκα ότι ο άνθρωπος αυτός έχει αιμάτωμα κάτω από το μάτι. Η κατάσταση αυτή δεν μπορεί να συνεχιστεί» συνέχισε ο ίδιος, σημειώνοντας ότι «ο Υπουργός Παιδείας, όταν είχε σκοτωθεί ένα παιδάκι από μια «αδέσποτη» σφαίρα σε ένα περιστατικό με εμπλοκή Ρομά, είχε πει ότι θα λάβουν μέτρα για τους Ρομά, ότι θα μειώσουν τον αριθμό των μαθητών ανά τάξη κλπ.

Θα πρέπει να γίνουν νέα σχολεία και νηπιαγωγεία, θα πρέπει να υπάρχουν προγράμματα για ένταξη Ρομά και κυρίως το Δροσερό να μην είναι «άβατο» από πλευράς αστυνόμευσης και να υπάρχουν και κοινωνικά προγράμματα…»

Πηγή: ethnos.gr

Share This Article
Leave a Comment

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *