Η πέμπτη πυρηνική δοκιμή στην οποία προχώρησε την Παρασκευή (09/09) η Βόρεια Κορέα προκάλεσε την έντονη αποδοκιμασία της διεθνούς κοινότητας.
Η Βόρεια Κορέα υποστήριξε πως δεν θα υποκύψει στον αμερικανικό «εκβιασμό», μια μέρα μετά τη διεξαγωγή της πέμπτης πυρηνικής δοκιμής της, η οποία καταδικάστηκε ευρέως από τη διεθνή κοινότητα.
«Η εποχή όπου οι ΗΠΑ μπορούσαν να εκβιάσουν μονομερώς για τα πυρηνικά τη ΛΔΚ είναι παρελθόν», γράφει η «Rodong Sinmun», επίσημη εφημερίδα του κυβερνώντος κόμματος στη Πιονγιάνγκ, κάνοντας αναφορά στην επίσημη ονομασία της Βόρειας Κορέας (Λαϊκή Δημοκρατία της Κορέας).
«Οι ΗΠΑ έχουν εξοργιστεί από τα ισχυρά στρατιωτικά μέτρα που παίρνει σταδιακά η ΛΔΚ», προσθέτει το άρθρο.
Το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ αποφάσισε χθες να ετοιμάσει νέα απόφαση για την επιβολή κυρώσεων στη Πιονγιάνγκ.
Σε ομόφωνο ψήφισμά τους, τα 15 κράτη μέλη του, συμπεριλαμβανομένης της Κίνας, συμμάχου της Πιονγκγιάνγκ, τόνισαν ότι θα «αρχίσουν αμέσως να εργάζονται για τη λήψη κατάλληλων μέτρων, βάσει του άρθρου 41 του Καταστατικού Χάρτη του ΟΗΕ, και πάνω σε μια απόφαση του Συμβουλίου».
Το άρθρο 41 αφορά σε «μέτρα που δεν προβλέπουν τη χρήση της ένοπλης δύναμης». Οι ΗΠΑ, η Γαλλία και η Ιαπωνία ζήτησαν νέες και αυστηρές κυρώσεις κατά της Πιονγιάνγκ.

Σημείωση: Τα σχόλια που εμφανίζονται κάτω από τα άρθρα αποτελούν προσωπικές απόψεις των χρηστών που τα δημοσίευσαν και δεν εκφράζουν απαραίτητα τις θέσεις ή απόψεις του Lamianow.gr.
Σε ορισμένες περιπτώσεις, σχόλια που έχουν διατυπωθεί δημόσια σε κοινωνικά δίκτυα ενδέχεται να εμφανίζονται κάτω από τα άρθρα, όταν έχουν δημοσιευθεί κάτω από σχετικές αναρτήσεις του ίδιου άρθρου. Το Lamianow.gr δεν φέρει ευθύνη για το περιεχόμενο αυτών των σχολίων.
Αν κάποιο σχόλιο θεωρείτε ότι παραβιάζει δικαιώματα, είναι προσβλητικό ή έχει αποσυρθεί από την αρχική του πηγή, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο lamianow.gr@gmail.com για την άμεση αφαίρεσή του.