Βοιωτία: «Η 62χρονη μπορεί να μπερδεύτηκε και να έθαψε ζωντανή τη μητέρα της» «Tην άφηνε χωρίς νερό και φαγητό..”

Lamianow.gr
Η ανεξάρτητη ηλεκτρονική εφημερίδα ενημέρωσης της Λαμίας και της Στερεάς Ελλάδας. Γιατί η ενημέρωση χρειάζεται άποψη.
6 Min Read

Μία νέα πτυχή έδωσε στην υπόθεση ο ιατροδικαστής Γρηγόρης Λέων όπου μία 62χρονη γυναίκα από τη Βοιωτία που έθαψε τη μητέρα της σε στάβλο για να συνεχίσει να λαμβάνει τη σύνταξη και το επίδομα που λάμβανε η ηλικιωμένη.

-Advertisement-
ΠΑΠΑΙΩΑΝΝΟΥ

Όπως ανέφερε ο ιατροδικαστής το πρωί της Τρίτης (23/9) μιλώντας στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή του ANT1 ένας πολίτης που δεν έχει γνώσεις ιατρικής, δεν είναι σε θέση να γνωρίζει 100% πότε ένας άνθρωπος έχει φύγει από τη ζωή.

Όπως ανέφερε ο Γρηγόρης Λέων, η ιατροδικαστική εξέταση που θα γίνει στη σορό της ηλικιωμένης και κατάκοιτης μητέρας της διευθύντριας, θα δείξει ελάχιστα στοιχεία καθώς είναι για χρόνια θαμμένη. Μάλιστα όπως σημείωσε δεν υπάρχει περίπτωση να μην αποκαλυφθεί το αν ο θάνατός της οφείλεται σε παθολογικά αίτια ή σε εγκληματική ενέργεια.

Ο ιατροδικαστής αναρωτήθηκε κατά πόσο σίγουρη μπορεί να ήταν η 62χρονη διευθύντρια των ΚΕΠ για το αν τη στιγμής που έθαβε την ηλικιωμένη μητέρα της ήταν σίγουρη ότι ήταν όντως νεκρή. Όπως τόνισε ο κ. Λέων, ένας πολίτης χωρίς γνώσεις ιατρικής δεν μπορεί να είναι σίγουρος ότι ένας άνθρωπος έχει όντως πεθάνει και για τον λόγο αυτό η επιβεβαίωση θανάτου γίνεται πάντα από ειδικό.

-Advertisement-
KATSIAVOS

Όπως εξήγησε στη συνέχεια, υπάρχει μεγάλη περίπτωση ένας πολίτης να θεωρήσει νεκρό έναν συνάνθρωπό του που απλά έχει πέσει σε κώμα καθώς αν υπήρχε η κατάλληλη ιατρική βοήθεια θα μπορούσε να επανέλθει στη ζωή.

«Θα έχουμε πολύ λίγα στοιχεία λόγω το ότι είναι θαμμένη τόσα χρόνια. Από την ιατροδικαστική εξέταση θα φανεί αν είχε σκελετικές κακώσεις και αν, είχε δηλητηριαστεί. Ένα μεγάλο μέρος παθολογιών και μη παθολογικών αιτιών θανάτου, δεν θα μπορέσει να βρεθεί. Στην κατάσταση που είναι η σορός είναι εξαιρετικά πιθανό να μην καταλάβουμε αν πέθανε από παθολογικά αίτια ή εγκληματική ενέργεια.

Πρέπει να γίνει ενδελεχής έρευνα για να δούμε τι συνταγογραφήσεις γίνονταν σε αυτή τη γυναίκα, να δούμε αν είχε σοβαρά προβλήματα. Φαίνεται πως θα μείνει αναπάντητο το εξής: Πόσο σίγουρη είναι η 62χρονη ότι ήταν όντως νεκρή η μητέρα της, τη στιγμή που την έθαψε; Πώς μπορεί να κρίνει αν ήταν σε κώμα; Υπάρχει σοβαρή περίπτωση να την έθαψε ζωντανή. Ένας πολίτης μπορεί να δει έναν πολίτη σε κώμα και επειδή δεν έχει γνώσεις να νομίζει πως είναι νεκρός», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Γρηγόρης Λέων.

Δικηγόρος 62χρονης: «Θέλει αν επανορθώσει, δεν έχει τώρα τη δυνατότητα να επιστρέψει τα λεφτά»

Όπως έχει γίνει γνωστό η 62χρονη διευθύντρια των ΚΕΠ Βοιωτίας έχει καρπωθεί όσα χρόνια απέκρυπτε τον θάνατο της μητέρα της περισσότερα από 33.000 ευρώ.

Η 62χρονη διευθύντρια που χθες αφέθηκε ελεύθερη ζήτησε και έλαβε αναβολή από το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Θήβας προκειμένου να προετοιμάσει την απολογία της. Πλέον υποστηρίζει πως έχει καταλάβει το λάθος της και τονίζει πως δεν εμπλέκεται στον θάνατο της μητέρας της παρά μόνο στην απόκρυψή του.

Στον ANT1 μίλησε και ο δικηγόρος της 62χρονης Νίκος Γεωργούσης, ο οποίος δήλωσε πως η πελάτισσά του θέλει να βρει τρόπο να επανορθώσει και πως είναι υπερήφανη για τις πράξεις της.

Όσον αφορά την επιστροφή των χρημάτων που απέσπασε παράνομα, ο δικηγόρος εξήγησε πως αυτή τη στιγμή δεν έχει την οικονομική δυνατότητα να τα επιστρέψει αλλά είναι πρόθυμη να βρει τρόπο.

“Την άφηνε χωρίς νερό και φαγητό”

Η θεία της 62χρονης διευθύντριας των ΚΕΠ, μιλώντας το πρωί της Τρίτης (23.09.2025) στην εκπομπή του ΑΝΤ1 Live News, περιέγραψε τα όσα φρικιαστικά βίωνε η ηλικιωμένη και κατάκοιτη μητέρα της, πριν φύγει από τη ζωή, μέσα στο σπίτι τους στη Βοιωτία.

«Δεν της έδινε νερό από το απόγευμα και μετά. Έλεγε πως δεν την τάιζε γιατί είχε παχύνει και έπρεπε να αδυνατίσει. Της είχε κλείσει και το ψυγείο. Την είχε πάει σε δομή φιλοξενίας ενώ ήταν καλά στην υγεία της. Ούρλιαζε η γυναίκα πως δεν ήθελε να πάει εκεί», κατήγγειλε η θεία της 62χρονης.

Τι θα κάνει τώρα που έμεινε ελεύθερη. Γιατί να σκοτώσει την μάνα της; Όταν την ρωτούσα που είναι η μητέρα της μου έλεγε πως έχει πάει στην αδελφή της, στη Μάνδρα. Γείτονες είχαν δει την ηλικιωμένη μέσα σε ασθενοφόρο γηροκομείου. Το 2020 νομίζω είχε γίνει αυτό. Η μητέρα της ήταν ζωντανός άνθρωπος, δεν είχε άνοια. Δεν της άρεσε που πήγε στη δομή. Άμα έλεγε τίποτα στην κόρη της την έβριζε», πρόσθεσε.

Ο Γρηγόρης Λέων μιλώντας για την υπόθεση θανάτου και ταφής της μητέρας της διευθύντριας στη Βοιωτία, δήλωσε πως υπάρχει περίπτωση να μην διαπιστωθεί ποτέ για ποιον λόγο η ηλικιωμένη έφυγε από τη ζωή.

Η 62χρονη, ζήτησε και έλαβε προθεσμία για να απολογηθεί, υποστηρίζοντας πως μετανιώσει για τις πράξεις της και θέλει να επανορθώσει.

με πληροφορίες από Protothema.gr, Newit.gr

Share This Article
Follow:
Η ανεξάρτητη ηλεκτρονική εφημερίδα ενημέρωσης της Λαμίας και της Στερεάς Ελλάδας. Γιατί η ενημέρωση χρειάζεται άποψη.
Δεν υπάρχουν Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *