Βλαντιμίρ Πούτιν: Η συνάντησή του με Ρώσους μαθητές και το αστείο για τον… «λαστιχένιο πισινό»

Lamianow.gr
By Lamianow.gr Add a Comment
5 Min Read

Τη σημασία του να διδάσκεται η ιστορία με τρόπο εγκεκριμένο από το Κρεμλίνο τόνισε εχθές σε Ρώσους μαθητές ο Βλαντιμίρ Πούτιν, σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Καλίνινγκραντ.

-Advertisement-

Σύμφωνα με την Daily Mail, ο Ρώσος ηγέτης είχε ζητήσει τα παιδιά ηλικίας 9-12 ετών που θα παρευρίσκονταν στην εκδήλωση να παραμείνουν προηγουμένως σε καραντίδα δύο εβδομάδων, ώστε να περιοριστεί ο κίνδυνος μετάδοσης της Covid-19.

Η βρετανική εφημερίδα συνδέει μάλιστα αυτές τις μάλλον υπερβολικές προφυλάξεις του Πούτιν απέναντι στον κίνδυνο να κολλήσει κορωνοϊό με τις φήμες που κυκλοφορούν ευρέως περί επιβαρυμένης κατάστασης της υγείας του, αλλά και την ανοδική τάση που καταγράφουν τα κρούσματα τις τελευταίες εβδομάδες.

Στην ομιλία τους προς του μαθητές, o Ρώσος πρόεδρος αναφέρθηκε εκτενώς στον πόλεμο με την Ουκρανία, λέγοντας ότι σκοπεύει να ανακτήσει τις περιοχές που θεωρεί «παραδοσιακά ρωσικές». Ειδικότερα, αναφέρθηκε στο Ντονμπάς ως «ιστορικά εδάφη» της Ρωσίας. «Είχαν αρχίσει να δημιουργούν ένα αντιρωσικό θύλακα στην επικράτεια της σημερινής Ουκρανίας που απειλεί την πατρίδα μας… Οι δικοί μας λοιπόν που πολεμούν εκεί υπερασπίζονται και τους κατοίκους του Ντονμπάς αλλά και την ίδια τη Ρωσία».

- Advertisement -

Κατά τη διάρκεια της συνομιλίας του με τους μαθητές, που περιλάμβανε ερωτήσεις και απαντήσεις και κράτησε περίπου μία ώρα, ο Πούτιν είπε ότι σοκαρίστηκε όταν ανακάλυψε ότι τα παιδιά στην ανατολική Ουκρανία δεν ήξεραν ότι η πατρίδα τους ήταν καποτε μέρος της Σοβιετικής Ένωσης μαζί με τη Ρωσία, και ότι είχε ζωτική σημασία να διορθωθεί αυτή η κατάσταση. Επίσης, αποκάλεσε «πραξικόπημα» το κύμα των διαμαρτυριών που εξανάγκασαν τον φιλορώσο πρόεδρο της Ουκρανίας να παραιτηθεί το 2014. «Μετά το πραξικόπημα του 2014, οι κάτοικοι του Ντονέτσκ, ενός μεγάλου μέρους το Λουχάνσκ και της Κριμαίας δεν ήθελε να αναγνωρίσει το πραξικόπημα. Ένας πόλεμος ξεκίνησε εναντίον τους και κράτησε οκτώ χρόνια».

Εκτός από την «επιμόρφωση» των Ρώσων μαθητών για την Ουκρανία, ο Πούτιν έκανε κήρυγμα στους μαθητές για την αξία της σκληρής δουλειάς και της πειθαρχίας. Ένα από τα highlights της τοποθέτησής του, που συζητήθηκε και στα social media, ήταν ένα αλλόκοτο αστείο που έκανε χρησιμοποιώντας τη φράση… «λαστιχένιος πισινός».

«Πρέπει να έχετε κίνητρο για να πετύχετε τους στόχους σας. Και φυσικά, να δουλεύετε σκληρά. Αυτός ο συνδυασμός είναι πολύ σημαντικός. Η σκληρή δουλειά είναι ταλέντο από μόνη της. Δεν είναι απλώς, συγγνώμη για την έκφραση, ένας “λαστιχένιος πισινός”. Είναι ταλέντο να υποχρεώνει κάποιος τον εαυτό του να δουλεύει, και να το κάνει παραγωγικά».

Μπορεί το αστείο με τον «λαστιχένιο πισινό» να έκανε τον Πούτιν να γελάσει καθώς το έλεγε στη συνάντησή του με τους μαθητές, ωστόσο το νεαρό κοινό του δεν αντέδρασε με τον ίδιο τρόπο. Επιπλέον, η φράση που χρησιμοποίησε δημιούργησε πολλά ερωτηματικά online.

-Advertisement-
=Advertisement=

https://lamianow.gr/wp-content/uploads/2024/03/Iamia-Now-01-1-2-1-scaled.jpg

«Θεός φυλάξοι! Αυτά έχει να πει στους μαθητές στη συζήτηση “για τα σημαντικά πράγματα” στο Καλίνινγκραντ; Τι χάος επικρατεί στο κεφάλι του; Κάποιος να θεραπεύσει τον πρόεδρο!», έγραψε η δημοσιογράφος Γιελένα Ρικόβτσεβα.

«Ο κ. Λαστιχένιος Πισινός» ήταν το καυστικό σχόλιο του πολιτικού αναλυτή Φιοντόρ Κρασένικοβ.

«Τι εννοούσε με αυτό; Τι σχέση έχουν οι λαστιχένιοι πισινοί με το θέμα υπό συζήτηση; Ας μου εξηγήσει κάποιος παρακαλώ».

https://lamianow.gr/wp-content/uploads/2024/03/Iamia-Now-01-1-2-1-scaled.jpg

Μια θεωρία, σύμφωνα με την Daily Mail, είναι ότι ο Ρώσος πρόεδρος μπέρδεψε κάπως τις λεπτομέρειες της ιστορίας και η φράση του αναφερόταν στον υπουργό Εξωτερικών της Σοβιετικής Ένωσης Βιατσεσλάβ Μόλοτοφ. Την περίοδο που βρισκόταν στην εξουσία ο Στάλιν, ο Μόλοτοφ ήταν γνωστός με το παρατσούκλι «πέτρινος πισινός» για την ικανότητά του να κάθεται στο γραφείο του και να δουλεύει χωρίς διάλειμμα για 20 και πλέον ώρες. Ο Μόλοτοφ πάντως διόρθωνε τους τότε συντρόφους του, λέγοντας ότι το παρατσούκλι που του είχε δώσει ο Λένιν ήταν στην πραγματικότητα «σιδερένιος πισινός».

Στη συνάντησή του με τους μαθητές πάντως ο Πούτιν παραδέχθηκε ότι ο ίδιος… υστερεί κάπως στον τομέα της πειθαρχίας, λέγοντας ότι χρειάζεται δουλειά για να βελτιωθεί.

Share This Article
Follow:
Η ανεξάρτητη ηλεκτρονική εφημερίδα ενημέρωσης της Λαμίας και της Στερεάς Ελλάδας. Γιατί η ενημέρωση χρειάζεται άποψη.
Leave a comment

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *