Η στάση της Φώφης Γεννηματά βοηθά προεκλογικά την Νέα Δημοκρατία και περιορίζει το Κίνημα Αλλαγής σε ρόλο αντιπολίτευσης που ανταγωνίζεται τον ΣΥΡΙΖΑ, δήλωσε στον ΣΚΑΪ ο Ευάγγελος Βενιζέλος, υπό την σκιά της ρήξης του με την πρόεδρο της παράταξης. O κ. Βενιζέλος χαρακτήρισε την συμπεριφορά της κ. Γεννηματά «επιλογή αυτοχειριασμού» του ΚΙΝΑΛ. Κατηγόρησε την αρχηγό του κόμματος πως σχεδίασε την συνάντησή τους το Σάββατο ώστε να «σταλεί ένα μήνυμα» κι ότι καταστρέφει τον ιστορικό ρόλο της δημοκρατικής παράταξης στην πολιτική σκηνή.
Ο πρώην υπουργός αρνήθηκε πως προτίθεται να προσχωρήσει στις τάξεις της Νέας Δημοκρατίας, λέγοντας πως «δεν υπάρχει στον ορίζοντά» του, και απέρριψε το ενδεχόμενο ίδρυσης δικού του πολιτικού φορέα. Σημείωσε όμως αιχμηρά πως η ΝΔ τον σέβεται περισσότερο από το ΚΙΝΑΛ. Προειδοποίησε πως είναι πολιτικά λάθος για το ΚΙΝΑΛ να κατατάξει τον εαυτό του στο στρατόπεδο των ηττημένων. Αντ’ αυτού, είπε, η δημοκρατική παράταξη πρέπει να αφήσει τον ΣΥΡΙΖΑ «στρατηγικά ηττημένο» στην αντιπολίτευση και να αξιοποιήσει το γεγονός ότι οι βουλευτές της έχουν εργαστεί σκληρά κατά της Κουμουνδούρου.
Τόνισε πως θα ήταν λάθος για το κόμμα να μπει σε έναν ανταγωνισμό με τον ΣΥΡΙΖΑ για το ποιος θα απορροφήσει ποιον, συμπληρώνοντας ότι ουδείς μπορεί να ανταγωνιστεί τον Αλέξη Τσίπρα στο παιχνίδι του λαϊκισμού.
Πηγή: Skai.gr

Σημείωση: Τα σχόλια που εμφανίζονται κάτω από τα άρθρα αποτελούν προσωπικές απόψεις των χρηστών που τα δημοσίευσαν και δεν εκφράζουν απαραίτητα τις θέσεις ή απόψεις του Lamianow.gr.
Σε ορισμένες περιπτώσεις, σχόλια που έχουν διατυπωθεί δημόσια σε κοινωνικά δίκτυα ενδέχεται να εμφανίζονται κάτω από τα άρθρα, όταν έχουν δημοσιευθεί κάτω από σχετικές αναρτήσεις του ίδιου άρθρου. Το Lamianow.gr δεν φέρει ευθύνη για το περιεχόμενο αυτών των σχολίων.
Αν κάποιο σχόλιο θεωρείτε ότι παραβιάζει δικαιώματα, είναι προσβλητικό ή έχει αποσυρθεί από την αρχική του πηγή, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο lamianow.gr@gmail.com για την άμεση αφαίρεσή του.