Το μεσημέρι της Παρασκευής 3 Ιουνίου, πραγματοποιήθηκε στο Παρίσι η πολιτική κηδεία και στη συνέχεια η αποτέφρωση του κορυφαίου Έλληνα μουσικοσυνθέτη Βαγγέλη Παπαθανασίου.
«Σήμερα, 3 Ιουνίου 2022 και ώρα 13.30 έγινε στο κοιμητήριο Père Lachaise του Παρισιού πολιτική κηδεία και εν συνεχεία αποτέφρωση του μεγάλου Έλληνα Βαγγέλη Παπαθανασίου, σε στενό κύκλο και με λιτή και απέριττη τελετή», γνωστοποίησε το δικηγορικό γραφείο που εκπροσωπεί την οικογένεια του εκλιπόντα.
Όπως έγινε γνωστό στην τελετή παραβρέθηκαν η σύντροφος του συνθέτη Λώρα Μεταξά και μέλη της οικογένειάς του.
Παρόντες επίσης ήταν, ο σκηνοθέτης Ρομάν Πολάνσκι, ο ηθοποιός Γιώργος Χωραφάς, ο Λουδοβίκος των Ανωγείων, ο θεωρητικός φυσικός και στέλεχος της NASA Σκοτ Μπόλτον, η πρέσβης της Ελλάδας στο Παρίσι Αγλαΐα Μπαλτά και η πρώην βασίλισσα της Περσίας, Φαράχ Ντιμπά Παχλαβί.
Οι επικήδειοι ξεκίνησαν με ένα συγκινητικό μουσικό κομμάτι που έγραψε και ερμήνευσε ειδικά για την περίσταση ο Λουδοβίκος των Ανωγείων, ενώ στους παρευρισκόμενους προσφέρθηκε ένα CD με ανέκδοτη μουσική του συνθέτη.
Στην προσωπικότητα και στο έργο του συνθέτη αναφέρθηκαν κατά σειρά ο νευροχειρουργός Χρήστος Τέγος, η συντηρήτρια έργων τέχνης Αγγελική Μαχάον, ο γιατρός -ερευνητής Δημήτρης Σκόκος και ο δικηγόρος, εκπρόσωπος του επί δεκαετίες και στενός φίλος του, Ευάγγελος Καλαφάτης, ο οποίος ήταν ο μόνος που εκφώνησε τον επικήδειο στα ελληνικά.

Σημείωση: Τα σχόλια που εμφανίζονται κάτω από τα άρθρα αποτελούν προσωπικές απόψεις των χρηστών που τα δημοσίευσαν και δεν εκφράζουν απαραίτητα τις θέσεις ή απόψεις του Lamianow.gr.
Σε ορισμένες περιπτώσεις, σχόλια που έχουν διατυπωθεί δημόσια σε κοινωνικά δίκτυα ενδέχεται να εμφανίζονται κάτω από τα άρθρα, όταν έχουν δημοσιευθεί κάτω από σχετικές αναρτήσεις του ίδιου άρθρου. Το Lamianow.gr δεν φέρει ευθύνη για το περιεχόμενο αυτών των σχολίων.
Αν κάποιο σχόλιο θεωρείτε ότι παραβιάζει δικαιώματα, είναι προσβλητικό ή έχει αποσυρθεί από την αρχική του πηγή, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο lamianow.gr@gmail.com για την άμεση αφαίρεσή του.