Τσελέντης: Το ρήγμα στην Τουρκία θέτει σε κίνδυνο τον πυρηνικό σταθμό! Πόσο επηρεάζει την Ελλάδα

Lamianow.gr
By Lamianow.gr Tags: Add a Comment
2 Min Read

Ο σεισμός στην Τουρκία των 6,8 Ρίχτερ άφησε πίσω του δεκάδες θύματα και εκατοντάδες τραυματίες, με πολλούς Έλληνες να αναρωτώνται εάν το συγκεκριμένο ρήγμα σχετίζεται με την Ελλάδα.

Μιλώντας στο newsit.gr, ο σεισμολόγος Άκης Τσελέντης ξεκαθάρισε πως το συγκεκριμένο ρήγμα δεν έχει καμία σχέση με αυτό της Βορείου Ανατολίας που επηρεάζει και την Ελλάδα.

Ωστόσο τόνισε πως το ρήγμα που έδωσε τον δυνατό σεισμό, επηρεάζει άμεσα τον πυρηνικό σταθμό του Ακούγιου!

Αναλυτικά τα όσα είπε στο newsit.gr

“Ο συγκεκριμένος σεισμός που έγινε στην Τουρκία, δεν έχει καμία απολύτως σχέση με το ρήγμα της Βορείου Ανατολίας, αν γινόταν εκεί ο σεισμός σίγουρα θα είχε επηρεάσει την Ελλάδα.

Είναι ανεξάρτητο τελείως σεισμοτεκτονικό καθεστώς και είναι σε μεγάλη απόσταση από την Ελλάδα. Το θέμα είναι ότι στην Τουρκία η μετασεισμική ακολουθία δεν έχει ολοκληρωθεί. Ένας σεισμός της τάξεως 6,8 πρέπει να έχει οπωσδήποτε μετασεισμούς 6,3. Δεν έχει κάνει όμως κανέναν μεγάλο μετασεισμό μέχρι τώρα, αυτό σημαίνει οτι τις επόμενες μέρες ή εβδομάδες αν γίνει κάποιο ισχυρός μετασεισμός, τα ήδη επιβαρυμένα κτήρια θα καταρρεύσουν και ο φοβάμαι ότι ο αριθμός των νεκρών θα πολλαπλασιαστεί πάρα πολύ.

Ο σεισμός αυτός πρέπει να μας προβληματίσει διότι η συγκεκριμένη περιοχή παρότι έχει αντισεισμικό κανονισμό φαίνεται ότι δεν είναι σωστά φτιαγμένος. Τα κτίρια εκεί έχουν πολύ κοντά υποστυλώματα. Είδαμε πολλές ανατροπές κτηρίων, και αυτό οφείλεται στο ότι το συγκεκριμένο ρήγμα είναι οριζόντιο.

Εδώ και δέκα χρόνια τονίζω ότι δεν έπρεπε να έχει γίνει το πυρηνικό εργοστάσιο Ακούγιου, δυστυχώς όμως είναι πολιτικές αποφάσεις αυτές. Εάν είναι η Ελλάδα είχε πιέσει μέσω της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα το είχαμε αποφύγει αυτό. Είναι μια πολύ επικίνδυνη περιοχή και η τεχνολογία τους δεν είναι τόσο εξελιγμένη”.

TAGGED:
Share This Article
Follow:
Η ανεξάρτητη ηλεκτρονική εφημερίδα ενημέρωσης της Λαμίας και της Στερεάς Ελλάδας. Γιατί η ενημέρωση χρειάζεται άποψη.
Leave a Comment

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *