Tην αγαπάμε γιατί μας γεμίζει ενέργεια, χτίζει σωστά τους μύες μας και επιπλέον μας κρατά χορτάτους για πολλές ώρες. Μιλάμε για την πρωτεΐνη, ένα δομικό συστατικό των μεμβρανών του κυττάρου, το οποίο είναι απολύτως αναγκαίο για την καθημερινή μας διατροφή.
Ας δούμε παρακάτω, πέντε τρόφιμα τα οποία έχουν περισσότερη πρωτεΐνη από ένα αυγό:
Αποξηραμένη σπιρουλίνα
Τα ψάρια δεν είναι τα μόνα στον ωκεανό που είναι γεμάτα με πρωτεΐνη: Μόλις δύο κουταλιές της σούπας αποξηραμένης σπιρουλίνας περιέχουν οκτώ γραμμάρια πρωτεΐνης και μόλις 40 θερμίδες. Συμβουλή: Δοκιμάστε το πασπάλισμα σπιρουλίνας σε μια σαλάτα ή χρησιμοποιήστε την σε συνδυασμό με ψητά λαχανικά εποχής.
Ψητή σόγια
Ένα τέταρτο φλιτζανιού περιέχει 15 γραμμάρια πρωτεΐνης, μαζί με μια αρκετά μεγάλη δόση φυτικών ινών και καλίου.
Γιαούρτι
Ένα μικρό πλαστικό κυπελάκι άπαχο γιαούρτι περιέχει 17 γραμμάρια πρωτεΐνης και μόλις 100 θερμίδες.
Γραβιέρα
Μια μερίδα γραβιέρα έχει πάνω από οκτώ γραμμάρια πρωτεΐνης. Προσέξτε τις μερίδες σας, όμως καθώς μια μερίδα περιέχει 117 θερμίδες.
Αποξηραμένοι σπόροι κολοκύθας
Οι σπόροι κολοκύθας μπορεί να είναι περισσότερο γνωστοί για την περιεκτικότητά τους σε μαγνήσιο, αλλά είναι επίσης μια πλούσια πηγή πρωτεϊνών: 10 γραμμάρια ανά ¼ φλιτζανιού.
Αλεξιάννα Τριανταφύλλου- Τελειοφ. Διαιτολόγος – Διατροφολόγος Μέλος της Ομάδας Logodiatrofis.gr