«Τριπλός πράκτορας» καταδικάστηκε σε κάθειρξη οκτώ ετών

Lamianow.gr
By Lamianow.gr Add a Comment
2 Min Read

Ένας πρώην πράκτορας των μυστικών υπηρεσιών της Γερμανίας καταδικάστηκε σήμερα σε κάθειρξη οκτώ ετών για «εσχάτη προδοσία» επειδή συνεργαζόταν ταυτοχρόνως με τη CIA και τη Ρωσία, σύμφωνα με πολλά γερμανικά μέσα ενημέρωσης.

-Advertisement-

Ο 32χρονος Μάρκους Ράιχελ κρίθηκε επίσης ένοχος για «παραβίαση του απορρήτου των πληροφοριών» και για «διαφθορά» από το περιφερειακό δικαστήριο του Μονάχου, στη νότια Γερμανία, το οποίο του επέβαλε ωστόσο μικρότερη ποινή από την κάθειρξη δέκα ετών που είχε ζητήσει η εισαγγελία.

«Στην BND (τη γερμανική υπηρεσία πληροφοριών) με θεωρούσαν ανίκανο. Στην CIA ήταν αλλιώς: εκεί, μπορούσα να αποδείξω την αξία μου», είχε πει στα μέσα Νοεμβρίου ο ίδιος κατά την έναρξη της δίκης του.

«Θα ήταν ψέμα να πω ότι αυτό δεν μου άρεσε», είχε προσθέσει.

- Advertisement -
-Advertisement-
=Advertisement=

Ο 32χρονος ο οποίος είχε προσληφθεί στην BND τον Δεκέμβριο του 2007 και ο καθαρός μισθός του από τη γερμανική υπηρεσία πληροφοριών ανερχόταν σε 1.200 ευρώ, κατηγορείτο ότι έδωσε ανάμεσα στον Μάιο του 2008 και τα μέσα του 2014 περισσότερα από 200 έγγραφα στην Κεντρική Υπηρεσία Πληροφοριών των ΗΠΑ. Σε αντάλλαγμα, κατηγορείται ότι πήρε από την CIA τουλάχιστον 95.000 ευρώ, τα οποία του δόθηκαν σε μετρητά στην Αυστρία.

Τα έγγραφα που παρέδωσε στην CIA περιελάμβαναν πληροφορίες για τις δραστηριότητες της BND και στοιχεία μελών του προσωπικού της.

Ο πρώην πράκτορας κατηγορείτο επίσης ότι είχε παραδώσει το 2014 τρία έγγραφα στη ρωσική πρεσβεία στο Μόναχο για μια ρωσική υπηρεσία πληροφοριών.

Η σύλληψή του στις 2 Ιουλίου του 2014 είχε προκαλέσει σάλο στη Γερμανία, η οποία συγκλονιζόταν ήδη από τις αποκαλύψεις για την παρακολούθηση του κινητού τηλεφώνου της καγκελαρίου Άγκελα Μέρκελ από τις αμερικανικές υπηρεσίες. Λίγο αργότερα το Βερολίνο είχε απελάσει τον επικεφαλής της CIA στη Γερμανία.

Share This Article
Follow:
Η ανεξάρτητη ηλεκτρονική εφημερίδα ενημέρωσης της Λαμίας και της Στερεάς Ελλάδας. Γιατί η ενημέρωση χρειάζεται άποψη.
Leave a comment

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *