Η σαλάτα το καλοκαίρι παίζει πρωταγωνιστικό ρόλο και πολλές φορές βγαίνει από το ρόλο του συνοδευτικού και μπαίνει σε αυτόν του κυρίως. Κάντε τη πιο ενδιαφέρουσα και απολαύστε τη με τρεις τρόπους!
Σαλάτα με ραβιόλια, ρόκα και ελιές
Δροσερή σαλάτα με ιταλικό αέρα, σούπερ χορταστική και αρωματική, γεμάτη φυτικές ίνες, καλά λιπαρά και πρωτεΐνη.
Για 8 μερίδες θα χεριαστείτε
- 450 γραμμάρια ραβιόλια με τυρί
- 2 φλιτζάνια ψητές κόκκινες πιπεριές και λίγες ακόμη για τόπινγκ
- 1/3 του φλιτζανιού έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
- 1/3 του φλιτζανιού παρμεζάνα και λίγη ακόμα για τόπινγκ
- 3 σκελίδες σκόρδου καθαρισμένες
- ¼ του φλιτζανιού αμύγδαλα
- Μερικά ντοματίνια
- Αλάτι κοσέρ
- Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
- ½ φλιτζάνι ελιές κομμένες
- 3 φλιτζάνια baby ρόκα
Οδηγίες
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βραστό νερό, μαγειρέψτε τα ραβιόλια σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Στραγγίξτε και μεταφέρετε σε ένα μεγάλο μπολ.
Φτιάξτε πέστο κόκκινης πιπεριάς: στο μούλτι, χτυπήστε τα 2 φλιτζάνια ψητής πιπεριάς, ελαιόλαδο, παρμεζάνα, σκόρδο και κρεμμύδια. Πασπαλίστε λίγο αλάτι και πιπέρι.
Στο μπολ με τα ραβιόλια, προσθέστε τις ελιές, τη baby ρόκα, μερικές ακόμη ψητές πιπεριές, το ντρέσινγκ και ανακατέψτε μέχρι να αναμειχθούν όλα καλά.
Προσαρμόστε το αλάτι και το πιπέρι ανάλογα με τα γούστα σας και γαρνίρετε με παρμεζάνα και ντοματίνια. Σε 25 λεπτά, η σαλάτα σας είναι έτοιμη.
Χωριάτικη με ζυμαρικά
Δώστε στη χωριάτικη μια εναλλακτική όψη και κάντε την ακόμη πιο λαχταριστή, με τη βοήθεια των ζυμαρικών.
Υλικά για 8 μερίδες
- 450 γραμμάρια ζυμαρικά τις αρεσκείας σας (φαρφάλες, πένες κ.ο.κ.)
- ¼ του φλιτζανιού έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
- 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
- 3 κουταλιές της σούπας ξίδι
- ½ κουταλιά της σούπας ρίγανη
- ½ κουταλιά της σούπας σκόνη σκόρδου
- 1 μεγάλο αγγούρι κομμένο
- 1 φλιτζάνι ντοματίνια, κομμένα στη μέση
- 1/3 του φλιτζανιού ελιές κομμένες
- ½ κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- Αλάτι κοσέρ
- Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
- 2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο άνηθο
- ½ φλιτζάνι φέτα θρυμματισμένη
Οδηγίες
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα με αλατισμένο βραστό νερό, μαγειρέψτε τα ζυμαρικά σας, σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας, μέχρι να είναι al dente. Στραγγίξτε και μεταφέρετε σε ένα μεγάλο μπολ.
Φτιάξτε το ντρέσινγκ: σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατέψτε μαζί το ελαιόλαδο, το ξίδι, τη ρίγανη και τη σκόνη σκόρδου.
Στο μπολ προσθέστε το κομμένο αγγούρι, τις ντομάτες, τις ελιές και τα κρεμμύδια. Προσθέστε και το ντρέσινγκ και ανακατέψτε μέχρι όλα να αναμειχθούν σωστά. Πασπαλίστε με αλάτι και πιπέρι και προσθέστε αν θέλετε άνηθο.
Αφήστε τη φέτα για το τέλος. Η σαλάτα σας είναι έτοιμη σε 20 λεπτά.
Σαλάτα με τζίντζερ και σολομό
Τα καλά λιπαρά του σολομού, συναντιούνται με τα καλά λιπαρά του ελαιόλαδου, του σουσαμιού και τις φυτικές ίνες των λαχανικών και δίνουν μια απόλυτα υγιεινή και καλοκαιρινή σαλάτα.
Υλικά για 4 μερίδες
- 2 κουταλιές της σούπας σάλτσα σόγιας
- 1 μικρό κομμάτι τζίντζερ, κομμένο
- 1 σκελίδα σκόρδου
- 2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο κρεμμύδι και λίγο ακόμη για γαρνιτούρα
- 1 κουταλιά της σούπας σπόρους σουσαμιού
- ¼ του φλιτζανιού ελαιόλαδο
- 3 κουταλιές της σούπας άσπρο ξίδι
- 2 κουταλιές της σούπας μέλι
- 1 κουταλιά της σούπας σησαμέλαιο
- 4 κομμάτια σολομού, περίπου 1 κιλό
- Αλάτι κοσέρ
- Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- 300 γραμμάρια πράσινα λαχανικά, πλυμμένα
- 1 φλιτζάνι καρότο κομμένο σε λεπτά στικ
- 4 κομμάτια αραβικής πίτας
Οδηγίες
Προθερμάνετε το φούρνο στους 240 βαθμούς. Προσθέστε στο μούλτι σάλτσα σόγιας, τζίντζερ, σκόρδο, τα κρεμμυδάκια, τους σπόρους σουσαμιού, το ελαιόλαδο, το ξίδι, το μέλι και το σησαμέλαιο. Ανακατέψτε μέχρι το μείγμα να γίνει ομοιόμορφο και διατηρήστε το στο ψυγείο, μέχρι να έρθει η ώρα να σερβίρετε.
Σε ένα κομμάτι λαδόκολλας, βάλτε την αραβική πίτα, πασπαλίστε τη με σησαμέλαιο, αλάτι και πιπέρι και ψήστε τες για περίπου 4 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν.
Πασπαλίστε το σολομό με αλάτι και πιπέρι. Ζεστάνετε το τηγάνι και προσθέστε 1 κουταλιά ελαιόλαδο. Μόλις ζεσταθεί, βάλτε προσεκτικά το σολομό και μαγειρέψτε κάθε του πλευρά για 4 λεπτά.
Αναμείξτε τα πράσινα λαχανικά με τα καρότα και το ντρέσινγκ. Σερβίρετε το σολομό πάνω τους και γαρνίρετε με κρεμμυδάκια, προσθέτοντας λίγο ντρέσινγκ ακόμα. Η σαλάτα σας είναι έτοιμη σε περίπου 40 λεπτά.
Πηγή : clickatlife.gr