Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ κήρυξε κατάσταση έκτακτης ανάγκης εξαιτίας της εξάπλωσης του νέου κορονοϊού.
Ανακοίνωσε πως 50 δισεκατομμύρια δολάρια καθίστανται διαθέσιμα σε Πολιτείες για την καταπολέμηση του ιού.
Τα αμερικανικά Κέντρα για τον Έλεγχο και την Πρόληψη των Ασθενειών (CDC) ανακοίνωσαν την Παρασκευή ότι έχουν καταγραφεί 1.678 κρούσματα του φονικού ιού, μια αύξηση 414 κρουσμάτων σε σύγκριση με τον προηγούμενο απολογισμό τους και ότι ο αριθμός των θανάτων από τη νόσο ανέβηκε στους 41.
Με την κήρυξη εκτάκτου ανάγκης, ο Ντόναλντ Τραμπ αποκτά επιπλέον εξουσία ως ομοσπονδιακή κυβέρνηση, ώστε να μπορεί να διοχετεύει πόρους μεταξύ των Πολιτειών και των τοπικών κυβερνήσεων.
Οι πρωτοβουλίες του Λευκού Οίκου έρχονται την ώρα που η μία μετά την άλλη, οι Πολιτείες στις ΗΠΑ παίρνουν μέτρα στην προσπάθειά τους να περιορίσουν την πανδημία του κορωνοϊού. Μέσα στην εβδομάδα, η Νέα Υόρκη έβγαλε την εθνοφρουρά στους δρόμους, προκειμένου να περιορίσει τα κρούσματα, ενώ και η πολιτεία της Ουάσινγκτον κηρύχθηκε χθες, Πέμπτη, σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης.
Σήμερα, Παρασκευή, ο κυβερνήτης της Βιρτζίνια, Ραλφ Νόρτχαμ, ανακοίνωσε το κλείσιμο των σχολείων για διάστημα τουλάχιστον δύο εβδομάδων ως μέτρο πρόληψης από τη διασπορά του κορωνοϊού.
thetoc.gr

Σημείωση: Τα σχόλια που εμφανίζονται κάτω από τα άρθρα αποτελούν προσωπικές απόψεις των χρηστών που τα δημοσίευσαν και δεν εκφράζουν απαραίτητα τις θέσεις ή απόψεις του Lamianow.gr.
Σε ορισμένες περιπτώσεις, σχόλια που έχουν διατυπωθεί δημόσια σε κοινωνικά δίκτυα ενδέχεται να εμφανίζονται κάτω από τα άρθρα, όταν έχουν δημοσιευθεί κάτω από σχετικές αναρτήσεις του ίδιου άρθρου. Το Lamianow.gr δεν φέρει ευθύνη για το περιεχόμενο αυτών των σχολίων.
Αν κάποιο σχόλιο θεωρείτε ότι παραβιάζει δικαιώματα, είναι προσβλητικό ή έχει αποσυρθεί από την αρχική του πηγή, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο lamianow.gr@gmail.com για την άμεση αφαίρεσή του.