Επτά άτομα έχασαν τη ζωή τους χθες όταν ένα μικρό αεροπλάνο συνετρίβη στις Νήσους της Μαγδαληνής στον Κόλπο του Αγίου Λαυρεντίου, είπε η αστυνομία της επαρχίας του Κεμπέκ.
Τα θύματα περιλαμβάνουν έξι επιβάτες και τον πιλότο, είπε εκπρόσωπος της αστυνομίας του Κεμπέκ Μαρτίν Ασελέν.
Η εκπρόσωπος δεν ανέφερε τα ονόματα των νεκρών, αλλά το καναδικό ραδιοτηλεοπτικό κανάλι CBC και άλλα καναδικά μέσα ανέφεραν ότι μεταξύ των νεκρών συγκαταλέγεται και ο πρώην ομοσπονδιακός υπουργός Ζαν Λαπιέρ, 59, ο οποίος, όπως ανέφεραν, βρισκόταν καθ’ οδόν για την κηδεία του πατέρα του με άλλα μέλη της οικογένειάς του.
Ο Λαπιέρ ήταν δημοφιλής και επιφανής σχολιαστής ειδήσεων και παρουσιαστής με έδρα το Κεμπέκ μετά από μια επαγγελματική πορεία στην πολιτική. Είχε υπηρετήσει ως υπουργός μεταφορών στην φιλελεύθερη κυβέρνηση από τον Ιούλιο του 2004 έως τον Φεβρουάριο του 2006 και ως κυβερνήτης της γαλλόφωνης επαρχίας του Κεμπέκ υπό τον πρωθυπουργό Πολ Μάρτιν.
Το μικρό μισθωμένο αεροπλάνο συνετρίβη στη διάρκεια κακοκαιρίας καθώς προσέγγιζε ένα τοπικό αεροδρόμιο στις Νήσους της Μαγδαληνής, είπαν τα καναδικά μέσα ενημέρωσης.
Η υπηρεσία ερευνών δυστυχημάτων μεταφορικών μέσων του Καναδά δήλωσε ότι διερευνά την πτώση του αεροπλάνου αλλά δεν θα μπορέσει να στείλει ομάδα επιτόπιας έρευνας μέχρι αύριο, λόγω των καιρικών συνθηκών.

Σημείωση: Τα σχόλια που εμφανίζονται κάτω από τα άρθρα αποτελούν προσωπικές απόψεις των χρηστών που τα δημοσίευσαν και δεν εκφράζουν απαραίτητα τις θέσεις ή απόψεις του Lamianow.gr.
Σε ορισμένες περιπτώσεις, σχόλια που έχουν διατυπωθεί δημόσια σε κοινωνικά δίκτυα ενδέχεται να εμφανίζονται κάτω από τα άρθρα, όταν έχουν δημοσιευθεί κάτω από σχετικές αναρτήσεις του ίδιου άρθρου. Το Lamianow.gr δεν φέρει ευθύνη για το περιεχόμενο αυτών των σχολίων.
Αν κάποιο σχόλιο θεωρείτε ότι παραβιάζει δικαιώματα, είναι προσβλητικό ή έχει αποσυρθεί από την αρχική του πηγή, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο lamianow.gr@gmail.com για την άμεση αφαίρεσή του.