Ανακοίνωση σχετικά με την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας για χορήγηση ασύλου στους 8 τούρκους αξιωματικούς, εξέδωσε το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών, κάνοντας λόγο για απόφαση που αγνοεί τους διεθνείς νόμους.
Στην ανακοίνωση του ΥΠΕΞ της γείτονος αναφέρεται πως “επιβεβαιώθηκε στην διεθνή κοινότητα πως η Ελλάδα είναι χώρα που προστατεύει και δίνει καταφύγιο στους πραξικοπηματίες. “Καταδικάζουμε αυτή την απόφαση που προσβάλλει βαθύτατα την συνείδηση του τουρκικού έθνους”
“Ελπίζουμε ότι η ελληνική Δικαιοσύνη δεν θα επαναλάβει τα ίδια λάθη στο μέλλον, λαμβάνοντας αντίστοιχα προκατειλημμένες αποφάσεις”.
Αναλυτικά η ανακοίνωση του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών
“Το ελληνικό Συμβούλιο της Επικρατείας, κατά παράβαση της διεθνούς νομοθεσίας, χορήγησε άσυλο στον πραξικοπηματία Suleyman Ozkaynakcim.
Επιβεβαιώνεται, λοιπόν, στην διεθνή κοινότητα ότι η Ελλάδα είναι χώρα που προστατεύει και δίνει καταφύγιο σε πραξικοπηματίες. Καταδικάζουμε έντονα την απόφαση αυτή που προσβάλλει βαθύτατα την συνείδηση του τουρκικού έθνους.
Ελπίζουμε ότι η ελληνική Δικαιοσύνη δεν θα επαναλάβει τα ίδια λάθη στο μέλλον, λαμβάνοντας αντίστοιχα προκατειλημμένες αποφάσεις”.
Πηγή: news247.gr

Σημείωση: Τα σχόλια που εμφανίζονται κάτω από τα άρθρα αποτελούν προσωπικές απόψεις των χρηστών που τα δημοσίευσαν και δεν εκφράζουν απαραίτητα τις θέσεις ή απόψεις του Lamianow.gr.
Σε ορισμένες περιπτώσεις, σχόλια που έχουν διατυπωθεί δημόσια σε κοινωνικά δίκτυα ενδέχεται να εμφανίζονται κάτω από τα άρθρα, όταν έχουν δημοσιευθεί κάτω από σχετικές αναρτήσεις του ίδιου άρθρου. Το Lamianow.gr δεν φέρει ευθύνη για το περιεχόμενο αυτών των σχολίων.
Αν κάποιο σχόλιο θεωρείτε ότι παραβιάζει δικαιώματα, είναι προσβλητικό ή έχει αποσυρθεί από την αρχική του πηγή, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο lamianow.gr@gmail.com για την άμεση αφαίρεσή του.