Τουρισμός: Σχέδιο φιλοξενίας Γερμανών συνταξιούχων τον χειμώνα στην Ελλάδα

Lamianow.gr
By Lamianow.gr Add a Comment
4 Min Read

Με κίνητρο το ηπιότερο κλίμα στη χώρα μας, επιχειρείται να δημιουργηθεί μια «αερογέφυρα» μεταξύ των δύο κρατών

-Advertisement-

Ο υπουργός Τουρισμού Βασίλης Κικίλιας είχε επαφές στο Βερολίνο με στελέχη των Lufthansa, Condor, Der Touristik και TUI. Μέτρα στήριξης της πρωτοβουλίας αναμένεται να ανακοινώσει ο ίδιος ο πρωθυπουργός στη ΔΕΘ. [SHUTTERSTOCK]

Η ισχυρή ζήτηση από τη Γερμανία για ταξίδια στην Ελλάδα, σε συνδυασμό με τη δριμύτητα της ενεργειακής κρίσης και των χαμηλών θερμοκρασιών στη βορειοευρωπαϊκή χώρα, δημιουργούν τις προϋποθέσεις για τη διαμόρφωση «αερογέφυρας» μεταξύ των δύο κρατών τον επερχόμενο χειμώνα: τη φιλοξενία Βορειοευρωπαίων, κυρίως συνταξιούχων, σε ελληνικές ξενοδοχειακές μονάδες και καταλύματα κατά την περίοδο του χειμώνα, με κίνητρο τα πολύ χαμηλότερα κόστη θέρμανσης, λόγω του ηπιότερου ελληνικού κλίματος, και δευτερευόντως του χαμηλότερου κόστους διαβίωσης εν γένει.

Η πρωτοβουλία, που ακούστηκε ως πυροτέχνημα νωρίτερα φέτος, αρχίζει να λαμβάνει συγκεκριμένη μορφή, καθώς ο υπουργός Τουρισμού Βασίλης Κικίλιας επισκέπτεται το Βερολίνο. Μεγάλες αεροπορικές εταιρείες και τουριστικοί οργανισμοί αξιολογούν την αύξηση των διαθέσιμων αεροπορικών θέσεων και τουριστικών κλινών αντίστοιχα. Κορυφαία στελέχη των αεροπορικών ομίλων Lufthansa και Condor και των τουριστικών γραφείων Der Touristik και TUI συναντήθηκαν τη Δευτέρα με τον Ελληνα υπουργό προκειμένου να συγκεκριμενοποιήσουν τους σχετικούς σχεδιασμούς. Την ελληνική πρωτοβουλία αναμένεται να στηρίξει πακέτο κινήτρων που θα ανακοινωθεί από τον ίδιο τον πρωθυπουργό στη Διεθνή Εκθεση Θεσσαλονίκης.

- Advertisement -

Κοινός τόπος των συζητήσεων, σύμφωνα με πηγές του υπουργείου, είναι ότι η επέκταση της τουριστικής περιόδου μπορεί να γίνει πράξη τόσο στα μεγάλα αστικά κέντρα (Αθήνα, Θεσσαλονίκη) όσο και στην περιφέρεια (Ρόδος, Κρήτη, Κέρκυρα, Κως). Ζητούμενο της ελληνικής πλευράς είναι οι αεροπορικές να ενισχύσουν το πρόγραμμα των πτήσεών τους και τον χειμώνα. Κάτι το οποίο, όπως προκύπτει, είναι εφικτό καθώς τα τουριστικά γραφεία μπορούν να διαθέσουν πακέτα διαμονής εφόσον εξασφαλιστεί η χειμερινή λειτουργία ξενοδοχειακών μονάδων και καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος, όπως εστιατόρια και ταυτόχρονα «τρέξει» από τον ΕΟΤ καμπάνια για την προσέλκυση Βορειοευρωπαίων συνταξιούχων.

-Advertisement-
=Advertisement=

Ο Ελληνας υπουργός Τουρισμού συναντήθηκε κατ’ αρχάς με τον αντιπρόεδρο και επικεφαλής των επιχειρηματικών διεθνών σχέσεων, Κέι Λίντερμαν, του ομίλου Lufthansa, που μέσα στο καλοκαίρι πραγματοποίησε μαζί με τις θυγατρικές της περισσότερες από 14.000 πτήσεις προς τη χώρα μας (Swiss, Lufthansa, Austrian, Brussels) και τον επικεφαλής των κρατικών υποθέσεων, Βλαντιμίρ βον Σουρμπέιν, από τη Eurowings, η οποία προγραμματίζει να αυξήσει τις πτήσεις της τόσο για τον χειμώνα όσο και για το καλοκαίρι του 2023. Είναι αξιοσημείωτο ότι για τον όμιλο η Κρήτη ήταν φέτος ο δεύτερος πιο σημαντικός προορισμός μετά την Ιμπιζα. Παράλληλα, η Lufthansa συζήτησε με τον υπουργό την προοπτική αύξησης των πτήσεων προς την Ελλάδα και για το επόμενο καλοκαίρι, περίπου κατά 30% σε σχέση με φέτος.

Ο Βασίλης Κικίλιας συναντήθηκε και με τον CEO του τουριστικού ομίλου Der Touristik, Σόρεν Χάρτμαν, ο οποίος εκτιμά πως είναι εφικτός ο στόχος για την επέκταση της τουριστικής περιόδου και για τον σκοπό αυτό η ίδια η Der Touristik θα έρθει σε επαφή με τις αεροπορικές εταιρείες για τον καλύτερο προγραμματισμό των πτήσεων.

Ακόμη η γερμανική αεροπορική Condor έδειξε ιδιαίτερo ενδιαφέρον για τους ελληνικούς σχεδιασμούς, κατά τη διάρκεια γεύματος εργασίας που είχε με τον υπουργό Τουρισμού και πρόκειται να επεκτείνει τις πτήσεις της μέχρι το τέλος Νοεμβρίου, με βασικούς προορισμούς τη Ρόδο και την Κρήτη, αναφέρουν πηγές του υπουργείου. Συνάντηση για το ίδιο ζήτημα πραγματοποιήθηκε και με τον επικεφαλής της TUI AG, Σεμπάστιαν Εμπελ, και επιτελείς του.

 

kathimerini.gr

Share This Article
Follow:
Η ανεξάρτητη ηλεκτρονική εφημερίδα ενημέρωσης της Λαμίας και της Στερεάς Ελλάδας. Γιατί η ενημέρωση χρειάζεται άποψη.
Leave a comment

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *