Έχουμε ήδη ασχοληθεί δύο φορές με την κατάσταση στο νοσοκομείο Λαμίας, αλλά από ότι φαίνεται πρόκειται για ένα θέμα που θα έχει μεγάλη συνέχεια. Ένα θέμα που άλλωστε τέθηκε και ως ερώτηση κατά τη διάρκεια της συνέντευξης του πρωθυπουργού στην ΔΕΘ.
Τελευταίο περιστατικό που προβληματίζει είναι ο θάνατος του 49χρονου καθηγητή το οποίο έγινε και θέμα σε πανελλαδικό επίπεδο. Ασφαλώς και δεν είναι το πρώτο περιστατικό που προβληματίζει και δυστυχώς από ότι φαίνεται μάλλον δεν θα είναι και το τελευταίο.
Με αφορμή τα όσα ακούσαμε για τη συγκεκριμένη υπόθεση θέλω να σταθώ σε κάποια πράγματα.
Ο διοικητής της 5ης ΥΠΕ Σερέτης διέταξε λέει να διερευνηθεί σε βάθος η υπόθεση. Δηλαδή να καταλάβω ότι αν δεν το διέταζε ο Σερέτης αυτό δεν θα γινόταν; Έχουμε το θάνατο ενός 49χρονου συνανθρώπου μας και οι γιατροί του νοσοκομείου Λαμίας και η διοίκηση του δεν θα ψάξει τι ακριβώς έγινε; Χρειάζεται για να γίνει αυτό η πίεση και η εντολή του διοικητή της 5ης ΥΠΕ; Συγνώμη αλλά μου φαίνονται το λιγότερο περίεργα.
Εκτός αν όλα γίνονται για λόγους επικοινωνίας και γιατί ο καθένας προσπαθεί να καλύψει τη θέση του . Αλλά αυτό, συγνώμη κιόλας, είναι ακόμα χειρότερο. Δεν τολμώ να διανοηθώ ότι η υγεία μας σε περίπτωση που χρειαστούμε το νοσοκομείο Λαμίας είναι περισσότερο θέμα επικοινωνίας και όχι της ιατρικής επιστήμης. Παράλογα πράγματα.
Και εδώ βέβαια να αναφερθώ ξανά, και θα το ξανακάνω αν χρειαστεί, στην απουσία το υπουργείο υγείας. Γίνεται ο κακός χαμός, μιλάνε οι πάντες, υπεύθυνοι και ανεύθυνοι, σχετικοί και άσχετοι και δεν έχουμε ακούσει ακόμα το υπουργείο υγείας και τον αρμόδιο υπουργό. Είναι ενήμερος;;; Υπάρχει κάποιος σχεδιασμός για την αντιμετώπιση της κατάστασης. Πόσα τραγικά περιστατικά πρέπει να υπάρξουν άραγε για να δούμε το υπουργείο υγείας να ασχολείται με το νοσοκομείο Λαμίας;
Το ερώτημα πλέον, μετά και την απάντηση Μητσοτάκη στη σχετική ερώτηση στη ΔΕΘ, ότι το υπουργείο υγείας προχωράει το σχεδιασμό είναι ένα και είναι απλό. Απευθύνεται δε προς όλους τους τοπικούς παράγοντες οι οποίοι από τη μεριά τους προχωρούν συνήθως σε αποσπασματικές δηλώσεις και ενέργειες που όμως δεν αντιμετωπίζουν το πρόβλημα.
Έχετε ενημερώσει τον Πλεύρη; Τον έχετε καλέσει να επισκεφθεί τη Λαμία να ενημερωθεί για τα προβλήματα από κοντά και να δώσει άμεσες λύσεις ως καθηγητή αρμόδιος υπουργός; Αν ναι σημαίνει ότι μας κοροϊδεύει. Αν όχι σημαίνει ότι μάλλον αντιμετωπίζεται το ζήτημα επικοινωνιακά. Εδώ ο καθένας διαλέγει και παίρνει.
Καλημέρα
Επικοινωνία ; με κάθε τρόπο, Ουσία ; οι πολίτες τη βιώνουν καθημερινά. Ο διοικητής του νοσοκομείου με ανάρτηση στο FB ανακοινώνει την συνεργασία με γιατρό Ουρολόγο (μπλοκάκι) και όπως λέει όλα θα είναι όπως πριν από πλευράς γιατρών. Σήμερα με ανακοίνωση στο star κεντρικής ο Διοικητής της 5ης Υ.Πε λέει κατόπιν ενεργειών του υπέγραψε σύμβαση με ιδιώτη γιατρό με καθεστώς απόδειξης παροχής υπηρεσιών (μπλοκάκι). Για προκήρυξη θέσης μόνιμου γιατρού ούτε λέξη. Επίσης λίγο μετά το Πάσχα και κατόπιν ενεργειών προσωπικά του Υπουργου κ. Γ. Οικονόμου προκηρύχθηκαν 7 θέσεις (σταγόνα στο ωκεανό) μόνιμων Ιατρών. Ξέχασαν τώρα όλοι να πουν ότι μόλις σε μια (1) θέση υπάρχει υποψηφιότητα και στις άλλες έξι (6) καμία (Άγονες). Ποιος ξέρει γιατί οι γιατροί δεν βρίσκουν ελκυστικό το Γ.Ν. Λαμίας, Ο διοικητής και ο Υπεάρχης έχουν κάποια εξήγηση ;
60 παραιτήσεις γιατρών ,υπολειτουργία και αναστολή λειτουργίας τμημάτων. Άγονοι διαγωνισμοί και προσωπικό σε άνευ λόγου αναστολή για εκδίκηση. Αν αυτές δεν είναι αποδείξεις κακοδιοίκησης, διαπλοκής και διαφθοράς τότε τι είναι?? Σσσσ η κυβέρνηση κοιμάται…το ίδιο και ο λαός…! Θα ξυπνήσουμε όλοι….απότομα!!
Από ότι έγινε γνωστό την “εντολή ” την έδωσε ο Διοικητής της ΥΠΕ στον Διοικητή του νοσοκομείου για να μπορέσει να διενεργήσει την έρευνα ο ίδιος. Φυσικά και θα μπορούσε ο διοικητής του νοσοκομείου να αναθέσει σε γιατρό την προκαταρκτική, αλλά κόρακας κοράκου βγάζει μάτι;
Επίσης τι έγινε με την ΕΔΕ για το κοριτσάκι που πέθανε; ακούγεται έντονα ότι εμπλέκονται ιατροί του ΓΝ Λαμίας και μάλιστα είμαι οι πρωτοστάτες της αναταραχής για ύποπτους λόγους….
Η σειρά ευθύνης καλής λειτουργίας του Νοσοκομείου είναι Προσωπικό-Διοικητής Νοσοκομείου-Διοικητής ΥΠΕ-Υπουργείο. Το προσωπικό (και οι πολίτες) λένε υπάρχει σοβαρό πρόβλημα. Οι Διοικητές δεν παραδέχονται ότι υπάρχουν προβλήματα (για την διαφύλαξη της υστεροφημία τους;) στο Νοσοκομείο. Αν το Υπουργείο γνωρίζει ότι υπάρχουν σοβαρά ζητήματα γιατί τους διατηρεί; Και στο κάτω κάτω ποιος ο λόγος ύπαρξής τους αν κάθε φορά ζητάμε την απευθείας παρέμβαση του υπουργού να λύσει τα προβλήματα;