Πριν μπείτε στην διαδικασία της αμφισβήτησης θα πρέπει πρώτα να είστε σίγουροι ότι γνωρίζετε τις συντεταγμένες που αμφισβητείτε. Όταν η ιατρική προτείνει ένα μέτρο πρόληψης στην κοινωνία το διαστρωματώνει μεταξύ της μέγιστης και ελάχιστης ασφάλειας και αυτό γιατί η μεγίστη ασφάλεια δεν είναι δυνατόν να επιτευχθεί πάντα.
Στην πρόταση μάσκας για παράδειγμα, ως ελάχιστη ασφάλεια ορίζεται η χρήση της σε κλειστό χώρο από όλους και ως μεγίστη ασφάλεια η χρήση της σε κλειστό χώρο μαζί με την απόσταση του 1,5 μέτρου. Όπου λοιπόν δεν είναι αναπόφευκτος ο συγχρωτισμός πχ ( ταμεία, δημόσιες υπηρεσίες) τηρείται η μέγιστη ασφάλεια. Το ίδιο -συνέβαινε και πριν άλλωστε-ενώ όπου είναι αναπόφευκτος( σχολείο, ΜΜΜ) τηρείται η ελάχιστη ασφάλεια.
Βέβαια πολλές φορές η ατομική ευθύνη εισέρχεται εδώ για να ξεχωρίζει ο πολίτης μόνος του την εφαρμογή της μιας από την άλλη. Άρα σε ένα λεωφορείο πχ εκείνος που πάει στη δουλειά του αφού δεν έχει άλλο μέσο ,κάνει χρήση της ελάχιστης ασφάλειας υποχρεωτικά, ενώ εκείνος που πάει για καφέ κάνει κατάχρηση ενώ θα έπρεπε να κάνει χρήση της μέγιστης ασφάλειας καθώς θα μπορούσε είτε να μην χρησιμοποιήσει το λεωφορείο είτε να περιμένει ένα δρομολόγιο λιγότερο γεμάτο.
Γι αυτό κι όταν η ατομική ευθύνη πάει περίπατο εισέρχονται κυρώσεις τις οποίες αυτός που δεν τηρεί συνειδητά την ατομική ευθύνη της βλέπει πάντα φασιστικές. Τα μέτρα δεν είναι ποτέ οριζόντια ή κάθετα λοιπόν όταν αφορούν πανδημίες.
Είναι ηλίθια λοιπόν τα επιχειρήματα τύπου, έως 17 στην τάξη άλλα… σαρδέλες στο μετρό ή πριν τις 12 δεν κολλάει, μετά κολλάει.
Υγ1: Ο… σωστός αμόρφωτος θα εξισώνει την ελάχιστη ασφάλεια με την ανασφάλεια .
Υγ2: Ο αφελής που έχει παιδί στο δημοτικό δεν καταλαβαίνει ότι τα παιδιά πρέπει να πάνε και φέτος στο πανεπιστήμιο και για συμβεί αυτό πρέπει να κυλίσει ομαλά όλο το κύμα της παιδείας. Δεν γίνεται να δουλέψουν οι μισές τάξεις δηλαδή.
Υγ3: Ο συνομωσιολόγος δεν έχει λάβει υπόψιν του ότι δουλέψουν, δεν δουλέψουν οι καθηγητές από την ίδια πηγή πληρώνονται και ότι η δημόσια παιδεία στηρίζεται οικονομικά από τον προϋπολογισμό και όχι την πώληση προϊόντων. Άρα τα σχολεία ανοίγουν για το καλό των παιδιών και όχι της εκάστοτε κυβέρνησης.
Υγ4: Μην έχετε καμία αμφιβολία ότι η πρόταση της ιατρικής σε τέτοιες πανδημίες χωρίς εμβόλιο και φάρμακο είναι ΠΑΝΤΑ το lockdown. Είναι οι οικονομίες και οι κοινωνίες που δεν το αντέχουν πλέον.
Αγαπητέ, δεν έχει νόημα να θλίβεστε, ούτε να διεκδικείτε την αντικειμενικότητα, μιας και κάθε άποψη είναι υποκειμενική καθώς εκφέρεται από υποκείμενο, όπως επίσης δεν έχει νόημα περαιτέρω συζήτηση επί του τρόπου που γράφετε, μιας και δεν είστε φιλόλογος για να διεκδικείτε το αλάθητο. Επί της ουσίας, θα σας παραπέμψω στα γραπτά του ΠΟΥ για τις μάσκες στα παιδιά 6-11 ετών, https://www.who.int/news-room/q-a-detail/q-a-children-and-masks-related-to-covid-19 και θα εκφράσω τόσο την έντονη αμφιβολία μου (αν όχι βεβαιότητα) για το κατά πόσο θα τηρηθούν οι παράγοντες που αναγράφει από το ελληνικό δημόσιο σχολείο, όπως και την έκπληξή μου που ειδικός της ομάδας που συστήνει τις πολιτικές προσφάτως ανέφερε ότι, τι 15 τι 25 παιδιά στην τάξη. Τέλος, υπάρχουν και έρευνες που αποδεικνύουν τη μη αποτελεσματικότητα της χρήσης μάσκας (https://wwwnc.cdc.gov/eid/article/26/5/19-0994_article) αλλά και αυτό είναι ένα θέμα που επιδέχεται διαφορετικών ερμηνειών, όπως αρκετά θέματα σε όλα σχεδόν τα πεδία επιστημών. Ως εκ τούτου πιστεύω ότι είναι χρήσιμο να καταθέτει κάποιος εμπεριστατωμένες απόψεις, δίχως όμως να θεωρεί κάθε αντίθετη άποψη ποινικά κολάσιμη, γεγονός το οποίο συμβαίνει σήμερα δια νόμου στην Ελλάδα.
https://www.youtube.com/watch?v=diKCCVDv01A&feature=youtu.be
Επειδή χρησιμοποιείτε υποτιμητικούς όρους για όσους έχουν αντίθετη άποψη με τη δική σας, είναι ίσως χρήσιμο να επισκεφθείτε τον παραπάνω σύνδεσμο, για να δείτε τις αντιφάσεις σε ένα τόσο θεμελιώδες ζήτημα ιατρικής, από τον αρμόδιο λοιμοξιωλόγο κ. Τσιόδρα.
Το αν η μάσκα βοηθά ή όχι στις επιδημίες , φαντάζομαι είναι ένα ζήτημα που έχει λύσει εδώ και πολλά έτη η ιατρική επιστήμη και δεν σηκώνει αντιφάσεις και λάθη. Θα μπορούσατε ίσως ως ιατρός και μορφωμένος, να μας γνωστοποιήσετε κάποια κλινική μελέτη για τα οφέλη της μάσκας, για να κατανοήσουμε ίσως καλύτερα το σκεπτικό σας. Έτσι θα επιβεβαιώνατε ότι εσείς τουλάχιστον γνωρίζετε τις συντεταγμένες που δεν αμφισβητείτε.
Με το που άκουσες το χαρακτηρισμό “αμόρφωτος” μόνο εσύ τσίμπησες. Γιατί άραγε;
Με θλίψη μου παρατηρώ ότι το σχόλιο σας βασίζεται είτε στην ανεπαρκή αντίληψη της ελληνικής γλώσσας είτε στην έλλειψη αντικειμενικοτητας. Δεν υπαρχει πουθενά υποτιμητικός ορος. Ισως βεβαια εννοείτε υποτιμητικους χαρακτηρισμους αλλα ουτε αυτοί υπάρχουν. Ομιλω για αμορφωτους δηλαδή τους μη έχοντες μόρφωση ( α στερητικό)για να αντιληφθούν την διαφορα μεταξύ ελαχιστης ασφάλειας και ανασφάλειας. Ομιλω για ηλιθια επιχειρηματα και οχι ανθρώπους. Μπορείτε να αναζητήσετε την έννοια του λήμματος “ηλιθιο”. Θα εκπλαγείτε. Το δε “αφελεις” ανάξιο ακομα και επεξήγησης.
Όσο αφορά τον κύριο Τσιοδρα αν ακούγατε προσεκτικα και αντικειμενικά θα βλεπατε οτι η μη συσταση για την χρήση μασκας αφορουσε μονο τους πολίτες που δεν νοσούν. Η δήλωση έγινε στις 31/3 σύμφωνα με τις οδηγίες του ΠΟΥ που δημοσιεύτηκαν στις 30/3.
Από τις 3/4 ετρέξαν μελετες( θα τις βρείτε στο ίντερνετ) οι οποίες απέδειξαν οτι άνθρωποι οι οποίοι ήταν εξ αρχής ασυμπτωματικοι εν τούτοις εμφάνισαν συμπτώματα μετα απο 3-4 εβδομάδες και παραπάνω. Αυτοί λοιπόν εφ εξης ονομάζονται προ- συμπτωματικοι και ο διαχωρισμός τους με τους ασυμπτωματικους είναι σχεδόν αδυνατος την χρονική στιγμη Χ. Λεει στις 31/3 ο Τσιοδρας ξεκάθαρα ότι “χρηση μασκας στους ασθενείς και στο ιατρικο προσωπικό.” Σε αυτούς λοιπον τους ασθενείς εντάσσουμε σύμφωνα με τις νέες μελετες τους προ- συμπτωματικους και ασυμπτωματικους. Δεν βρήκαμε την Αμερική αγαπητέ. Επικαιροποιηση κάνουμε. Με βάση τα νεα στοιχεία. 1000 χρονια το κάνει η ιατρικη αυτό.
Το λέει ομως ξεκάθαρα και τοτε. Φοραμε μασκα κυρίως για να μην μεταδοσουμε.
Ποιοι μεταδίδουν πλεον το ξερετε ηδη.
Όσο για τις έρευνες που ζητάτε ειναι παντού στο διαδικτυο. Παρ ολα αυτα σας επισυναπτω την σχετική σελίδα της ιατρικης σχολής του πανεπιστημιου της Οξφορδης.
Σας προσκαλω λοιπον να ξαναδιαβάστε προσεκτικα την αναρτηση και ενδεχομένως να επικαιροποιησετε τα ελληνικα σας.
Μετα τιμης
https://www.ox.ac.uk/news/2020-07-08-oxford-covid-19-study-face-masks-and-coverings-work-act-now#