Του Αντώνιου Ν. Τσακμάκη / Χριστούγεννα χωρίς Φάτνη δεν γίνεται

Lamianow.gr
Η ανεξάρτητη ηλεκτρονική εφημερίδα ενημέρωσης της Λαμίας και της Στερεάς Ελλάδας. Γιατί η ενημέρωση χρειάζεται άποψη.
3 Min Read

Η μεγάλη Δεσποτική εορτή της κατα Σάρκα Γεννήσεως του Κυρίου πλησιάζει.

-Advertisement-
ΚΤΕΛ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ

Τόσο στην Ελλάδα αλλά και οι όπου γής Ορθόδοξοι Χριστιανοί αδελφοί μας, προετοιμάζονται γι΄αυτήν.

Η προετοιμασία κατά βάση είναι πνευματική, με την συμμετοχή στην νηστεία , στο μυστήριο της Ιεράς Εξομολογήσεως και τέλος η αποκορύφωση η Θεία ευχαριστία, η μετάληψη του αχράντου σώματος και τιμίου αίματος του Κυρίου.

Πέραν της πνευματικής προετοιμασίας, εδω και χρόνια , υπάρχει και η εξωτερική διακόσμηση πόλεων, υπηρεσιών, οικιών, ακόμη και ανθρώπων.

-Advertisement-
ΚΩΛΟΤΟΥΜΠΑΣ

Η εμπορευματοποίηση των Χριστουγέννων, απο τις ευχές (αντί Καλά Χριστούγεννα, Καλές Γιορτές) αργότερα με το Xmas, σιγά σιγά με την εξαφάνιση οποιουδήποτε στοιχείου δίδαξε η Καινή Διαθήκη. Φάτνη, Φωτεινός Αστέρας, Βηθλεέμ, Χριστός, Παναγία, Ιωσήφ, Μάγοι, Ποιμένες, εξαφανίστηκαν σαν εικόνα και στη θέση τους μπήκαν πανυψηλα ¨έλατα, φορτωμένα με πολύχρωμες μπάλες και λαμπιόνια, “Άγιοι Βασίληδες”, ξωτικά, ξυλοπόδαροι, νεράϊδες, μάγισσες, μικροί τυμπανιστές, Σκρουτζ, φαντάσματα,  συναυλίες με λαϊκό η ξένο ρεπερτόριο, οδηγεί στο χειρότερο κακό, να απομακρύνει ψυχές και συνειδήσεις από το Χριστιανισμό, διότι σε μια παγκοσμιοποιημένη Γη, Νέα Τάξη Πραγμάτων, δεν χωρά ο νεογέννητος Ιησούς και η Φάτνη.

IMG 3680 | Lamianow.gr

Εμείς οι Έλληνες θα μπορούσαμε να διαφοροποιηθούμε και αντί αυτών των τυποποιημένων κίβδηλων Χριστουγέννων, να ακολουθήσουμε το παράδειγμα των προγόνων μας.

Τότε που όλα τα σπίτια, τα σχολεία και στις πλατείες (με ελάχιστες εξαιρέσεις), έστηναν την Ορθόδοξη Χριστιανική Φάτνη (χάρτινη, ξύλινη, κ.λ.π.), άσχετα αν στόλιζαν έλατο η στα νησιά, καραβάκι. Όχι τις σημερινές “φιγούρες” του δυτικού κόσμου (κατασκευασμένες σε ξένες χώρες), που δεν έχουν καμία σχέση με την Ορθόδοξη εικόνα.

Η Φάτνη με το Θείο Βρέφος στο παχνί, την Μητέρα Παναγία και τον προστάτη Ιωσήφ δίπλα του, τους Αγγέλους, τους τρεις μάγους με τα δώρα, τα ζώα του στάβλου, ένα βόδι και ένα γαϊδουράκι που ζέσταιναν το χώρο με τις ανάσες τους και τους απλούς βοσκούς με τα προβατάκια, που είχαν προστρέξει να λάβουν μέρος σε αυτό το θαύμα. Και από πάνω; Το Άστρο της Βηθλεέμ που έδειξε το δρόμο στους τρεις μάγους και φώτιζε τη Φάτνη.

Αυτά μας έμαθαν οι προγονοί μας, διότι Χριστούγεννα σημαίνει : Χριστού γέννα (γέννηση).

Στην πόλη μας μια τέτοια Ορθόδοξη Χριστιανική Φάτνη, έχει κατασκευαστεί από το Κέντρο Εκπαίδευσης Υλικού Πολέμου, και έχει τοποθετηθεί εξωτερικά της Κεντρικής Πύλης του, για να μπορεί να φαίνεται και προσεγγίζεται από όλους τους διερχόμενους.

Εκτός τους υπηρετούντες στο Στρατόπεδο, τα Σχολεία, οι Οικογένειες με τα παιδιά τους έχουν την ευκαιρία να προσεγγίσουν και θαυμάσουν όλες τις ώρες της ημέρας, μια πραγματικά ωραιότατη Φάτνη με τις Ορθόδοξες φιγούρες.

Εύχομαι σε όλους, Καλά και Ευλογημένα Χριστούγεννα, καλό το Άγιο Δωδεκαήμερο!

Αντώνιος Ν. Τσακμάκης, Αξκός Στρατού ε.α- τ. Εκκλ/κος Επίτροπος

Share This Article
Follow:
Η ανεξάρτητη ηλεκτρονική εφημερίδα ενημέρωσης της Λαμίας και της Στερεάς Ελλάδας. Γιατί η ενημέρωση χρειάζεται άποψη.
Δεν υπάρχουν Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *