Το ΣτΕ έκρινε νόμιμη την επανασύσταση του υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου

Lamianow.gr
By Lamianow.gr Add a Comment
2 Min Read

Το υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου ιδρύθηκε αρχικά το 2016 ως υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής και στις 8 Ιουλίου 2019 καταργήθηκε, ενώ στις 15 Ιανουαρίου 2020 επανασυστάθηκε

Νόμιμο έκρινε το Συμβούλιο της Επικρατείας το σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος, για την μεταφορά των υπηρεσιών και αρμοδιοτήτων του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη στο επανασυσταθέν υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου. Το σχετικό Προεδρικό Διάταγμα υπογράφεται από τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

-Advertisement-

Το υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου, ιδρύθηκε αρχικά το 2016 ως υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής και στις 8 Ιουλίου 2019 καταργήθηκε, ενώ στις 15 Ιανουαρίου 2020, επανασυστάθηκε.

Στο ΣτΕ το σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος κατατέθηκε για νομοπαρασκευαστική επεξεργασία.

Σύμφωνα με το σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος στο υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου μεταφέρονται ως σύνολο αρμοδιοτήτων, θέσεων και προσωπικού, με την ίδια μισθολογική κατάσταση και σχέση εργασίας, οι εξής υπηρεσίες του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη:

  • Γενική διεύθυνση διοικητικών και οικονομικών υπηρεσιών,
  • Διεύθυνση εσωτερικού ελέγχου,
  • Αυτοτελές τμήμα πολιτικού σχεδιασμού,
  • Αυτοτελές τμήμα υποστήριξης συμβουλίου στρατηγικού σχεδιασμού,
  • Αυτοτελές τμήμα κοινοβουλευτικού ελέγχου και νομοθετικής πρωτοβουλίας και
  • Αυτοτελές τμήμα διεθνών και Ευρωπαϊκών σχέσεων.

Παράλληλα, σύμφωνα με το σχέδιο διατάγματος οι δαπάνες του ανασυσταθέντος υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου εξακολουθούν να βαρύνουν εις 31 Δεκεμβρίου 2020, τον προϋπολογισμό του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, ενώ σε βάρος του κρατικού προϋπολογισμού δεν προκαλείται νέα δαπάνη.

Τέλος, το Ε΄ Τμήμα του ΣτΕ με πρόεδρο τον αντιπρόεδρο Αθανάσιο Ράντο, σε σχετική γνωμοδότησή του, έκρινε νόμιμο το επίμαχο σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος.

protothema
Share This Article
Follow:
Η ανεξάρτητη ηλεκτρονική εφημερίδα ενημέρωσης της Λαμίας και της Στερεάς Ελλάδας. Γιατί η ενημέρωση χρειάζεται άποψη.
Leave a Comment

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *