Το καινοτόμο Solar Impulse διήνυσε 42.000 χιλιόμετρα χωρίς καθόλου καύσιμα!
Προσγειώθηκε εν μέσω πανηγυρισμών τα ξημερώματα της Τρίτης στο Άμπου Ντάμπι, το Solar Impulse, το σκάφος που κινείται αποκλειστικά με ηλιακή ενέργεια, ολοκληρώνοντας τον πρώτο γύρο της γης.

Μετά από 16 μήνες και 500 ώρες πτήσης, το καινοτόμο αεροσκάφος ολοκλήρωσε το γύρο της Γης.

Οι Ελβετοί Μπερτράν Πικάρ και Αντρέ Μπόρσμπεργκ ξεκίνησαν το ταξίδι τους από το ίδιο σημείο του Άμπου Ντάμπι στις 9 Μαρτίου 2015.

Η αποστολή του Solar Impulse έχει στόχο την προώθηση των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.
Η διαδρομή αποτελείτο από 17 στάδια και κάλυψε περίπου 42.000 χιλιόμετρα. Διέσχισε τέσσερις ηπείρους, τρεις θάλασσες και δύο ωκεανούς.


Σημείωση: Τα σχόλια που εμφανίζονται κάτω από τα άρθρα αποτελούν προσωπικές απόψεις των χρηστών που τα δημοσίευσαν και δεν εκφράζουν απαραίτητα τις θέσεις ή απόψεις του Lamianow.gr.
Σε ορισμένες περιπτώσεις, σχόλια που έχουν διατυπωθεί δημόσια σε κοινωνικά δίκτυα ενδέχεται να εμφανίζονται κάτω από τα άρθρα, όταν έχουν δημοσιευθεί κάτω από σχετικές αναρτήσεις του ίδιου άρθρου. Το Lamianow.gr δεν φέρει ευθύνη για το περιεχόμενο αυτών των σχολίων.
Αν κάποιο σχόλιο θεωρείτε ότι παραβιάζει δικαιώματα, είναι προσβλητικό ή έχει αποσυρθεί από την αρχική του πηγή, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο lamianow.gr@gmail.com για την άμεση αφαίρεσή του.