Το σχέδιο για τα σχολεία: Πότε ξεκινά η Γ’ Λυκείου, ο προβληματισμός για δημοτικά, γυμνάσια

Νewsroom
By Νewsroom Tags: Add a Comment
3 Min Read

Εντός της ημέρας αναμένεται να φτάσει στα χέρια του πρωθυπουργού η εισήγηση της ειδικής επιτροπής λοιμωξιολόγων, που θα κρίνει και τις αποφάσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη για την σταδιακή άρση των περιοριστικών μέτρων που ελήφθησαν λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού. Ένας από τους πιο δύσκολους γρίφους είναι το ζήτημα του ανοίγματος των σχολείων, ιδιαίτερα στις πιο μικρές ηλικίες.

Σύμφωνα με τον υπουργό Επικρατείας, Γιώργο Γεραπετρίτη, αν η πορεία των κρουσμάτων, των θυμάτων και των διασωληνωμένων του κορωνοϊού συνεχίσουν πτωτικά, «θα ανοίξουν τα σχολεία, πιθανότατα σε διαφορετικές φάσεις (Γυμνάσια, Λύκεια, Δημοτικά) αλλά πάντως θα ανοίξουν» και σε κάθε περίπτωση αφού ληφθεί υπόψιν η άποψη των επιδημιολόγων.

Ο κ. Γεραπετρίτης, δεσμεύθηκε ότι θα υπάρξει ένα κεντρικό επιχειρησιακό σχέδιο, έτσι ώστε να διασφαλίζεται η υγεία των μαθητών.

«Δεν θα είναι οι τάξεις στις οποίες έχουμε συνηθίσει. Θα είναι τάξεις οι οποίες θα λαμβάνουν απόλυτη μέριμνα για τη δημόσια υγεία. Εάν δούμε σε κάθε περίπτωση ότι κάτι δεν πηγαίνει όπως θα θέλαμε, θα παρέμβουμε ρυθμιστικά, έτσι ώστε να κάνουμε τις αναγκαίες διορθώσεις» εξήγησε.

- Advertisement -

Προβληματισμός από την ΔΟΕ

Τον προβληματισμό του για τις συνθήκες που επικρατούν στα σχολεία, εξέφρασε και ο πρόεδρος της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας, Θανάσης Κικίνης, τονίζοντας ότι είναι δύσκολο να τηρηθούν οι αποστάσεις και να πειθαρχήσουν στην εντολή μην αγγίζεις το συμμαθητή σου», μαθητές της Α’ και της Β’ Λυκείου.

Τόνισε επίσης ότι εκτός από τα προβλήματα με τους παππούδες και τις γιαγιάδες που φέρνουν και παίρνουν τα παιδιά από το σχολείο, υπάρχει και το ζήτημα των ηλικιωμένων εκπαιδευτικών.

«Πολλοί συνάδελφοί μου ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες είναι παράγοντες που δυσχεραίνουν το εγχείρημα», τόνισε ο κ. Κικίνης.

Προτεραιότητα σε Γ’ Λυκείου και Πτυχιούχους

Όπως εξήγησε και στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ ο Στυλιανός Λουκίδης, καθηγητής Ιατρικής του ΕΚΠΑ, πρόκειται για έναν πληθυσμό που δεν είναι εύκολος να τον ελέγξεις «πώς θα κάνουν την αντισηψία, πως θα πλένουν τα χέρια τους, όλα αυτά δεν είναι τόσο εύκολο να ελεγχθούν». Εξήγησε πως παρότι πρόκειται για πληθυσμό που σπανίως νοσεί, μπορούν να μεταδώσουν τον ιό σε μεγαλύτερης ηλικίας ανθρώπους.

«Άρα είναι ένα πράγμα το οποίο θέλει ένα πολύ αυστηρό ζύγισμα», τόνισε ο κ. Λουκίδης και εξέφρασε την άποψη ότι θα πρέπει να δοθεί προτεραιότητα στην εκπαίδευση εκείνη που είναι αναγκαία αυτή τη στιγμή, δηλαδή η Γ’ Λυκείου και οι Πτυχιούχοι των Πανεπιστημίων.

Πηγή: skai.gr

Share This Article
Leave a Comment

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *