Το «μέτωπο του Νότου» επιχειρεί να συγκροτήσει ο Αλέξης Τσίπρας. Τον Σεπτέμβριο, στις αρχές του μήνα, εκτιμάται ότι στην Αθήνα θα πραγματοποιηθεί σύνοδος των χωρών του ευρωπαϊκού Νότου.
Η πρόσκληση της ελληνικής κυβέρνησης, σύμφωνα με πληροφορίες, αφορά την Ιταλία, τη Γαλλία, την Ισπανία και την Πορτογαλία, δηλαδή Ρέντσι, Ολάντ, Ραχόι και Κόστα.
Ο στόχος της συνάντησης θα είναι η διαμόρφωση ενός μετώπου το οποίο θα διεκδικήσει μεγαλύτερη ευελιξία στην οικονομική πολιτική που επιβάλλεται στην Ε.Ε. και παράλληλα να δοθεί έμφαση στην υπέρβαση της κρίσης.
Επισημαίνεται ότι ο Φρανσουά Ολάντ, που θα λάβει πρόσκληση, αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα, ενώ ο Ματέο Ρέντσι είναι στο στόχαστρο κυρίως για την κατάσταση των τραπεζών της. Ταυτόχρονα Ισπανία και Πορτογαλία έφτασαν μια ανάσα από την επιβολή κυρώσεων, κάτι που γλίτωσαν με παρέμβαση του Β. Σόιμπλε.
Να σημειωθεί πως οι κυβερνήσεις της Γαλλίας, της Ιταλίας και της Πορτογαλίας είναι κεντροαριστερής κατεύθυνσης.
Πηγή: newsbeast.gr

Σημείωση: Τα σχόλια που εμφανίζονται κάτω από τα άρθρα αποτελούν προσωπικές απόψεις των χρηστών που τα δημοσίευσαν και δεν εκφράζουν απαραίτητα τις θέσεις ή απόψεις του Lamianow.gr.
Σε ορισμένες περιπτώσεις, σχόλια που έχουν διατυπωθεί δημόσια σε κοινωνικά δίκτυα ενδέχεται να εμφανίζονται κάτω από τα άρθρα, όταν έχουν δημοσιευθεί κάτω από σχετικές αναρτήσεις του ίδιου άρθρου. Το Lamianow.gr δεν φέρει ευθύνη για το περιεχόμενο αυτών των σχολίων.
Αν κάποιο σχόλιο θεωρείτε ότι παραβιάζει δικαιώματα, είναι προσβλητικό ή έχει αποσυρθεί από την αρχική του πηγή, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο lamianow.gr@gmail.com για την άμεση αφαίρεσή του.