Το αεροσκάφος, που είναι το όραμα του συνιδρυτή της Microsoft, Paul Allen, έχει φτερά μεγαλύτερα από ένα γήπεδο ποδοσφαίρου. Είναι εξοπλισμένο με 28 τροχούς και έξι κινητήρες που χρησιμοποιούνται για την τροφοδοσία και την ώθησή του.
Το συγκεκριμένο αεροπλάνο θα χρησιμοποιηθεί αποκλειστικά για τη μεταφορά πυραύλων που μεταφέρουν δορυφόρους και ανθρώπους έξω από την ατμόσφαιρα της Γης, από όπου θα εκτοξεύονται στο διάστημα.
Στο 34ο Διαστημικό Συμπόσιο στο Κολοράντο, ο Stratolaunch αποκάλυψε ότι ελπίζει να πραγματοποιήσει την πρώτη πτήση του αεροσκάφους το φετινό καλοκαίρι.
Έχει ήδη περάσει από δύο δοκιμές τους τελευταίους μήνες, με τις κορυφαίες ταχύτητες να φτάνουν τα 41 χλμ/ώρα και 74 χλμ/ώρα.
Το αεροπλάνο πρέπει ακόμα να περάσει από τρεις ακόμα δοκιμές πριν μπορέσει να πετάξει. Για να θεωρηθούν πετυχημένες αυτές οι δοκιμές, το αεροπλάνο πρέπει να φτάσει τα 128 χλμ/ώρα στην πρώτη δοκιμή και τα 222 χλμ/ώρα στην επόμενη. Συγκριτικά, τα αντίστοιχα ίδιου τύπου αεριωθούμενα αεροπλάνα μπορούν να φτάσουν μέχρι και 240χλμ/ώρα.
Πηγή: perierga.gr

Σημείωση: Τα σχόλια που εμφανίζονται κάτω από τα άρθρα αποτελούν προσωπικές απόψεις των χρηστών που τα δημοσίευσαν και δεν εκφράζουν απαραίτητα τις θέσεις ή απόψεις του Lamianow.gr.
Σε ορισμένες περιπτώσεις, σχόλια που έχουν διατυπωθεί δημόσια σε κοινωνικά δίκτυα ενδέχεται να εμφανίζονται κάτω από τα άρθρα, όταν έχουν δημοσιευθεί κάτω από σχετικές αναρτήσεις του ίδιου άρθρου. Το Lamianow.gr δεν φέρει ευθύνη για το περιεχόμενο αυτών των σχολίων.
Αν κάποιο σχόλιο θεωρείτε ότι παραβιάζει δικαιώματα, είναι προσβλητικό ή έχει αποσυρθεί από την αρχική του πηγή, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο lamianow.gr@gmail.com για την άμεση αφαίρεσή του.