To FBI δημοσιοποίησε αρχεία για τον Κερτ Κομπέιν 27 χρόνια μετά τον θάνατό του

Lamianow.gr
By Lamianow.gr Tags: Add a Comment
7 Min Read

Το FBI δημοσιοποίησε αρχεία που περιέχουν επιστολές, οι οποίες συνδέονται με τον θάνατο του Κερτ Κομπέιν. Ο αείμνηστος αρχηγός των Nirvana πιστεύεται ότι αυτοκτόνησε στις 5 Απριλίου 1994.

Οι επιστολές στα αρχεία, τα οποία περιήλθαν στην κατοχή του E! News, σχετίζονται με τη δημόσια αμφιβολία σχετικά με τις περιστάσεις γύρω από τον θάνατο του Κομπέιν.

«Αγαπητέ ενδιαφερόμενε, πιστεύω ότι μπορεί να έχει διαπραχθεί μεγάλη αδικία στην περίπτωση του Κερτ Κομπέιν» έγραψε ένας ανώνυμος αποστολέας σε email που στάλθηκε στο γραφείο του FBI στο Σιάτλ το 2013.

«Η επίσημη ιστορία από το αστυνομικό τμήμα του Σιάτλ είναι ότι αφαίρεσε τη ζωή του, ωστόσο υπάρχουν πολλά αναπάντητα ερωτήματα και αντιφάσεις σε αυτό» συνεχίζει.

- Advertisement -

«Αισθάνομαι…  ότι πληροφορίες έχουν αγνοηθεί και αποσιωπηθεί για πολύ καιρό από την αστυνομία του Σιάτλ και τα μέσα μαζικής ενημέρωσης. Σας γράφω με την ελπίδα ότι θα βοηθήσετε να ασκηθεί πίεση για επανεξέταση του θανάτου του κ. Κομπέιν. Εκατομμύρια θαυμαστές σε όλο τον κόσμο θα ήθελαν να δουν τις αντιφάσεις γύρω από τον θάνατο να ξεκαθαρίζονται μια για πάντα. Είναι λυπηρό να πιστεύουμε ότι μια τέτοια αδικία μπορεί να επιτραπεί στις ΗΠΑ» σημειώνει.

Ένα άλλο γράμμα από το 2007 αναφέρει: «Αγαπητοί κυβερνητικοί αξιωματούχοι των ΗΠΑ, σας γράφω για τον λόγο ότι,  θέλω μόνο να αποδοθεί δικαιοσύνη… και για άλλους που αγαπούσαν αυτόν τον άνθρωπο όσο και εγώ. Αυτός ο άντρας ήταν ο Κερτ Κομπέιν, που ανήκε σε μια μπάντα που ονομάζεται Nirvana και έχει γίνει αποδεκτή η αλήθεια ότι αυτοκτόνησε».

Ο αποστολέας εκφράζει φόβους ότι ο δολοφόνος του Κομπέιν είναι ακόμα εκεί έξω και έχει την ευκαιρία να πάρει και άλλα θύματα.

Το αρχείο περιλάμβανε επίσης δύο πανομοιότυπες απαντήσεις του FBI σε δύο επιστολές του 2006 θαυμαστών του Κομπέιν.

«Η επιστολή σας… προς το FBI που εκφράζει την πεποίθησή σας ότι δολοφονήθηκε ο Κερτ Κομπέιν, μου προωθήθηκε για απάντηση» αναφέρει. «Κατανοούμε την ανησυχία σας ότι ο κ. Κομπέιν μπορεί να ήταν θύμα ανθρωποκτονίας. Ωστόσο, οι περισσότερες έρευνες για ανθρωποκτονίες εμπίπτουν γενικά στη δικαιοδοσία των κρατικών και τοπικών αρχών».

Στην απάντηση διευκρινίζεται: «Προκειμένου το FBI να ξεκινήσει έρευνα για τυχόν καταγγελίες που λαμβάνουμε, πρέπει να παρουσιαστούν συγκεκριμένα γεγονότα που να δείχνουν ότι έχει σημειωθεί παραβίαση του ομοσπονδιακού νόμου εντός της ερευνητικής μας δικαιοδοσίας. Με βάση τις πληροφορίες που παρείχατε, δεν μπορούμε να εντοπίσουμε παραβίαση του ομοσπονδιακού νόμου εντός της ερευνητικής δικαιοδοσίας του FBI. Δεν μπορούμε, συνεπώς, να αναλάβουμε ερευνητική δράση σε αυτήν την περίπτωση».

Επιπλέον, τα αρχεία περιλαμβάνουν απόσπασμα ενός φαξ που στάλθηκε από την εταιρεία παραγωγής πίσω από το «Unsolved Mysteries».

Το 1997, η σειρά παρουσίασε ένα επεισόδιο με επίκεντρο τον θάνατο του Κομπέιν.

Σύμφωνα με τον Ε! News, το έγγραφο αναφέρει ότι «ο ιδιωτικός ανακριτής και πρώην αναπληρωτής του Σερίφη της κομητείας του Λος Άντζελες» Τομ Γκραντ «διαφωνεί έντονα» ότι ο τραγουδιστής αφαίρεσε τη ζωή του και «πιστεύει ότι βρήκε μια σειρά αντιφάσεων, συμπεριλαμβανομένων ερωτημάτων σχετικά με το υποτιθέμενο σημείωμα αυτοκτονίας».

Ο Γκραντ αργότερα εμφανίστηκε στο επεισόδιο «Cobain» της σειράς «Unsolved Mysteries».

Σύμφωνα με τον Rolling Stone, το οποίο πρώτο αναφέρθηκε στα έγγραφα, το FBI δεν έχει διευκρινίσει τον λόγο για τον οποίο δημοσιοποίησε τώρα τα αρχεία.

Η ζωή και το τέλος του Κερτ Κομπέιν

Στις 5 Απριλίου 1994 ο ιδρυτής του συγκροτήματος «Nirvana» Kurt Cobain έδωσε τέλος στη ζωή του. Ήταν μόλις  27 ετών.Υπήρξε ο χαρακτηριστικότερος εκπρόσωπος της μουσικής Grunge, που συνδυάζει το πανκ και το χέβι-μέταλ.

O Κερτ Ντόναλντ Κομπέιν (Kurt Donald Cobain) γεννήθηκε στις 20 Φεβρουαρίου 1967 στο Αμπερντίν της πολιτείας Ουάσιγκτον.

Ο χωρισμός των γονιών του στην τρυφερή ηλικία των επτά χρόνων επέφερε δραματικές αλλαγές στον ψυχισμό του. Το ζωηρό και χαρωπό παιδί κλείστηκε στον εαυτό του και η μουσική ήταν μια διέξοδος. Στα δεκατέσσερά του άρχισε να μαθαίνει ακόρντα των AC/DC και Cars στην ηλεκτρική κιθάρα που του χάρισε ο θείος του. Πολύ γρήγορα αποφάσισε ότι ήθελε να γίνει μουσικός και φόρτωσε τα μαθήματα στον κόκορα.

Η επιτυχία δεν άργησε να χτυπήσει την πόρτα του Κερτ Κομπέιν. Με το συγκρότημά του «Nirvana» βρέθηκε στην πρωτοπορία του μουσικού κινήματος «γκραντζ» στις αρχές της δεκαετίας του ’90. Δημιούργησε ένα σκληρό, αλλά μελωδικό στυλ, που είχε απήχηση στη νεολαία της εποχής, την περίφημη «Generation X». Το 1991 οι πωλήσεις του άλμπουμ «Nevermind», που περιείχε τον ύμνο του συγκροτήματος «Smells like Teen Spirit», ξεπέρασαν τα 14 εκατομμύρια αντίτυπα.

Τρία χρόνια αργότερα, ο 27χρονος Kurt Cobain, με προβλήματα εθισμού στην ηρωίνη, δεν άντεξε την επιτυχία και τη μεγάλη δημοσιότητα. Έθεσε τέλος στη ζωή του, με μια σφαίρα στο κεφάλι.

Οι αστυνομικές αρχές του Σιάτλ ανακάλυψαν το πτώμα του στις 8 Απριλίου 1994. Η υπόθεση έκλεισε ως αυτοκτονία, παρά τις θεωρίες περί δολοφονίας, που υιοθέτησαν συγγραφείς και λάτρεις της μουσικής του. Ο ιατροδικαστής αποφάνθηκε ότι ο θάνατός επήλθε στις 5 Απριλίου.

Ο Cobain εξακολουθεί να συγκινεί και σήμερα με τη μουσική και την προσωπικότητά του. Κάθε χρόνο στις 5 Απριλίου οι φανατικοί οπαδοί των «Νιρβάνα» τιμούν τη μνήμη του με ολονυχτία στο Σιάτλ, την πόλη της δυτικής ακτής των ΗΠΑ, που ο Κομπέιν έβαλε στον παγκόσμιο μουσικό χάρτη.

Δύο βιβλία που κυκλοφορούν στα ελληνικά από τις εκδόσεις «Μεταίχμιο» φωτίζουν το ποιητικό, αλλά και καταστροφικό του σύμπαν. «Τα ημερολόγια του Κερτ Κομπέιν» περιέχουν στίχους, σκίτσα και κείμενα – σκέψεις του για τη δόξα, τη μουσική και τους ανθρώπους που αγόραζαν και πουλούσαν αυτόν και τη μουσική του. Το δεύτερο βιβλίο με τον τίτλο «Κερτ Κομπέιν: Καταραμένο είδωλο», γραμμένο από τον ιταλό Τομάζο Πίντσιο, είναι ένα μουσικό μυθιστόρημα, μία βιογραφία, όχι μόνο του Κομπέιν, αλλά και της γενιάς του πρώτου πολέμου του Κόλπου.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

TAGGED:
Share This Article
Follow:
Η ανεξάρτητη ηλεκτρονική εφημερίδα ενημέρωσης της Λαμίας και της Στερεάς Ελλάδας. Γιατί η ενημέρωση χρειάζεται άποψη.
Leave a Comment

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *