Το φαγητό των φτωχών – Κλωτσοτύρι με αυγά και τραχανά – BINTEO

Lamianow.gr Add a Comment
1 Min Read

Καταγράφοντας την αγροτοδιατροφική μας κληρονομιά, ταξιδεύουμε στα ορεινά χωριά μας, συναντούμε νοικοκυρές που γνωρίζουν καλά την τέχνη της παραδοσιακής κουζίνας και μαζί τους ανασύρουμε μνήμες από λησμονημένα φαγητά της φτωχής μας πατρίδας.

Αυγά τηγανιστά με κλωτσοτύρι και τραχανάς με κλωτσοτύρι. Το κλωτσοτύρι είναι είδος μαλακού τυριού που παράγεται από πρόβειο ή κατσικίσιο γάλα (παράγωγο του ξυνόγαλου) και είναι πρωτόγονη τυροκόμηση, που γίνεται μόνο σε σπίτια. Παράγεται στην Ήπειρο, στη Θεσσαλία και στον ορεινό όγκο των Αγράφων.

Η κυρά Σοφία, νοικοκυρά παλαιάς κοπής, από το ιστορικό Σακαρέτσι του Βάλτου, μας μαγειρεύει χειμωνιάτικα, νόστιμα και θρεπτικά φαγητά των Σαρακατσάνων βοσκών της Νότιας Πίνδου και όλο το σπίτι της μοσχοβολάει…χωριό!

youtube-Greek Village Life/ Ανδρέας Κουτσοθανάσης

Share This Article
Leave a comment

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Exit mobile version