Το Επιμελητήριο Φθιώτιδας συμμετείχε στην έκθεση FOODEXPO, στο ενιαίο περίπτερο της Στερεάς Ελλάδας στο πλαίσιο υποστήριξης των επιχειρήσεων και των παραγωγών μας στην προσπάθειά τους να μεγαλώσουν και να γίνουν ευρέως γνωστά τα προϊόντα μας στο εξωγενές περιβάλλον. Τα παραδοσιακά τρόφιμα αποτελούν σημαντικό κεφάλαιο για την περιοχή μας, ιδιαίτερα για τη σύνδεση τους με τα πολιτισμικά στοιχεία αλλά και τα ειδικά εδαφοκλιματικά χαρακτηριστικά, καθώς και για την ποικιλία και τη χαρακτηριστική ταυτότητα στη διατροφή. Παράλληλα, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Φθιώτιδας κ. Αθ. Κυρίτσης, συμμετείχε ως ομιλητής σε ειδική εκδήλωση για τις ελληνικές φυλές ζώων και το ρόλο που διαδραματίζουν στη γαστρονομία και το foraging.
«Οι προσπάθειες του Επιμελητηρίου μας επικεντρώνονται στην προώθηση του γαστρονομικού μας πολιτισμού, στην ανάπτυξη του πρωτογενούς τομέα, συνδέοντας παράλληλα τα προϊόντα με τον τόπο που παράγονται. Πιστεύουμε πολύ στο μοντέλο «FROMFARMTOFORK», προσπαθώντας να καλλιεργήσουμε κουλτούρα πιο υγιεινών επιλογών διατροφής. Στοχεύουμε να καταστήσουμε την Φθιώτιδα σημαντικό γαστρονομικό προορισμό. Βασικό μας μέλημα είναι να βοηθήσουμε τους παραγωγούς να αφηγηθούν την ιστορία που κρύβεται πίσω από τα δικά μας προϊόντα. Στόχος μας είναι να επενδύσουμε στην άψογη φιλοξενία του επισκέπτη, προσφέροντας μοναδικές υπηρεσίες που θα μείνουν χαραγμένες στο νου του καθενός. Μέσα από τις γαστρονομικές μας ιστορίες, να δημιουργήσουμε εικόνες οι οποίες θα συνοδεύονται από τοπικές γεύσεις, έντονα αρώματα και μοναδικά συναισθήματα, χαρίζοντας ιδιαίτερες βιωματικές εμπειρίες στους επισκέπτες & φιλοξενούμενους», ήταν τα κύρια σημεία της τοποθέτησής του.
Τέλος, απευθύναμε κάλεσμα στους παρευρισκομένους να επισκεφθούν τον όμορφο ευλογημένο τόπο της Φθιώτιδας, ώστε να γίνουν οι ίδιοι «κοινωνοί» αυτής της ιστορίας πολιτισμού, τουρισμού και γεύσεων.