Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο φαίνεται να ασκεί πιέσεις στους Ευρωπαίους πιστωτές της Ελλάδας προκειμένου να μειώσουν και άλλο το ελληνικό χρέος, αναφέρει σήμερα η γερμανική εφημερίδα Rheinische Post.
Όπως επεσήμαναν κυβερνητικοί κύκλοι από το Βερολίνο, το ΔΝΤ προτίθεται να συμμετάσχει στο νέο πρόγραμμα διάσωσης της Ελλάδας μόνο αν οι Ευρωπαίοι μειώσουν το ελληνικό χρέος κατά περίπου 100 δισεκ. ευρώ.
Αυτό θα μπορέσει να γίνει μέσω της παράτασης του χρόνου λήξης των δανείων από τα 30 στα 50 χρόνια, αλλά και μέσω της μεταφοράς για μετά το 2030 του χρόνου αποπληρωμής τους. Επιπλέον το Ταμείο θέλει να μειωθούν κι άλλο τα επιτόκια.
Οι απαιτήσεις αυτές του ΔΝΤ για τη συμμετοχή του στο πρόγραμμα διάσωσης της Ελλάδας ουσιαστικά σημαίνουν ένα κούρεμα του ελληνικού χρέους, σχολιάζει η γερμανική εφημερίδα.
Αυτό το απέρριπτε κατηγορηματικά μέχρι τώρα η γερμανική κυβέρνηση, όμως η Γερμανίδα καγκελάριος Άγγελα Μέρκελ είχε δηλώσει μετά τη συμφωνία μεταξύ της Αθήνας και των πιστωτών της για την παροχή επιπλέον 86 δισεκ. ευρώ ότι το ζήτημα του χρέους μπορεί να συζητηθεί το φθινόπωρο.
Σχετικά με την πρόταση του ΔΝΤ πρέπει να διεξαχθεί ψηφοφορία στη Μπούντεσταγκ, κάτι που ενδέχεται να γίνει ήδη από τα μέσα Οκτωβρίου, επισημαίνει η Rheinische Post.

Σημείωση: Τα σχόλια που εμφανίζονται κάτω από τα άρθρα αποτελούν προσωπικές απόψεις των χρηστών που τα δημοσίευσαν και δεν εκφράζουν απαραίτητα τις θέσεις ή απόψεις του Lamianow.gr.
Σε ορισμένες περιπτώσεις, σχόλια που έχουν διατυπωθεί δημόσια σε κοινωνικά δίκτυα ενδέχεται να εμφανίζονται κάτω από τα άρθρα, όταν έχουν δημοσιευθεί κάτω από σχετικές αναρτήσεις του ίδιου άρθρου. Το Lamianow.gr δεν φέρει ευθύνη για το περιεχόμενο αυτών των σχολίων.
Αν κάποιο σχόλιο θεωρείτε ότι παραβιάζει δικαιώματα, είναι προσβλητικό ή έχει αποσυρθεί από την αρχική του πηγή, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο lamianow.gr@gmail.com για την άμεση αφαίρεσή του.