Τι συμβαίνει ανάμεσα σε Νέα Δημοκρατία και Ποτάμι

Lamianow.gr
By Lamianow.gr Add a Comment
3 Min Read

Ένα ακόμη θερμό τετ α τετ Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Σταύρο Θεοδωράκη έλαβε χώρα στο περιθώριο του συνεδρίου της ΚΕΔΕ στη Σάμο. Οι δυο τους έχουν βρεθεί ουκ ολίγες φορές το τελευταίο διάστημα και ομολογουμένως τα… χαμόγελα περισσεύουν.

-Advertisement-

Μάλιστα, όλα αυτά συμβαίνουν τη στιγμή που 12 πρώην πλέον στελέχη του Ποταμιού γνωστοποίησαν την απόφασή τους συνταχθούν με τη ΝΔ, τονίζοντας ότι «η ΝΔ, υπό την ηγεσία του Κυριάκου Μητσοτάκη, αποτελεί σήμερα τη μόνη δύναμη που μπορεί να ηγηθεί μιας αποτελεσματικής προσπάθειας για να αποκατασταθεί η κυβερνητική σταθερότητα στο εσωτερικό και η αξιοπιστία της χώρας στο εξωτερικό περιβάλλον».

Ανάμεσά τους οι Ιάκωβος Θεοδόσης, περιφερειακός σύμβουλος Κ. Μακεδονίας και υποψήφιος βουλευτής Πέλλας, Λυκούργος Λιαρόπουλος, καθηγητής Οικονομικών της Υγείας, Πασχάλης Βλάχος, υποψήφιος βουλευτής Β’ Αθήνας, Νότης Παρασκευόπουλος, συγκοινωνιολόγος, Φώτης Σαραντόπουλος, συγγραφέας και χημικός.

Με μία ανακοίνωση γεμάτη ειρωνεία σχολίασε το Ποτάμι την επιλογή τους: «Οι 12 που κάποιοι ξαφνικά ανακάλυψαν ότι έφυγαν από το Ποτάμι αποχώρησαν από το Κίνημά μας μετά τις εκλογές του Σεπτεμβρίου».

- Advertisement -

Σε κάθε περίπτωση, από το επιτελείο της λεωφόρου Συγγρού κάνουν λόγο για την ανάγκη δημιουργίας μιας «μεγάλης κοινωνικής πλειοψηφίας σε μια μετα-μνημονιακή Ελλάδα» και προφανώς κανείς δεν ξεχνάει πως ο πρόεδρος της ΝΔ έχει από την αρχή μιλήσει για την δημιουργική ανανέωση του κόμματος.

Από την άλλη όμως, στο επιτελείο του Ποταμιού προτιμούν να μιλούν περισσότερο για την ανάγκη σύνθεσης των πολιτικών και τη συμφωνία πάνω σε συγκεκριμένες μεταρρυθμιστικές αλλαγές και όχι για το πού ανήκει ο καθένας.

«Ένα ισχυρό Ποτάμι, κάτω υπό προϋποθέσεις, μπορεί να συνομιλήσει με τον Κυριάκο Μητσοτάκη την επόμενη ημέρα των εκλογών», λένε από το Ποτάμι, συμπληρώνοντας πως αυτό είναι σίγουρα πιο πιθανό από το να δημιουργηθεί μια εκ νέου σύμπραξη «Νέας Δημοκρατίας-ΠΑΣΟΚ».

Σε κάθε περίπτωση, το σενάριο αυτό δεν υφίσταται στην ημερήσια ατζέντα και οι πολίτες θα τοποθετηθούν όταν το απαιτήσουν οι συνθήκες. Όπως λέμε «όσα φέρνει η ώρα, δεν τα φέρνει ο χρόνος όλος».

Όλα αυτά τη στιγμή που η απόφαση της αξιωματικής αντιπολίτευσης να αποχωρήσει από τη συζήτηση στη βουλή για τις off shore, δημιούργησε προβληματισμό σε αρκετούς βουλευτές του κόμματος.

Ένας από αυτούς ήταν ο αντιπρόεδρος Άδωνις Γεωργιάδης που υπογράμμισε πως «από τη φασαρία που έγινε εκ των υστέρων, φαίνεται ότι ενδεχομένως να μην ήταν σωστή αυτή η απόφαση. Αυτό, όμως, είναι μετά Χριστόν, προφήτες μπορεί να γίνονται όλοι».

Αντιθέτως, ο κ. Μάκης Βορίδης σημείωσε ότι «ο κ. Τσίπρας, οφείλει κάποια στιγμή να αντιληφθεί ότι το Κοινοβούλιο δεν είναι χώρος για να τον εξευτελίζει», συμφωνώντας με αυτόν τον τρόπο με την απόφαση του Κυριάκου Μητσοτάκη.

 

 

madata.gr

Share This Article
Follow:
Η ανεξάρτητη ηλεκτρονική εφημερίδα ενημέρωσης της Λαμίας και της Στερεάς Ελλάδας. Γιατί η ενημέρωση χρειάζεται άποψη.
Leave a Comment

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *