Τι λένε πηγές της Πυροσβεστικής για την ΕΔΕ για τα Τέμπη

By Lamianow.gr Add a Comment
1 Min Read

Ποινική δίωξη ασκήθηκε σε 4 στελέχη της Πυροσβεστικής, για πράξεις και παραλείψεις, κατά την εκτέλεση του προανακριτικού έργου στο πεδίο του δυστυχήματος στα Τέμπη, σύμφωνα με πηγές της Πυροσβεστικής .

-Advertisement-

Σύμφωνα με πηγές της Πυροσβεστικής, στις 30 Ιουλίου 2024, η Εισαγγελία Εφετών Λάρισας απέστειλε στον Αρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος έγγραφο που γνωστοποιούσε την άσκηση ποινικής δίωξης σε 4 στελέχη της Πυροσβεστικής αναφορικά με πράξεις και παραλείψεις κατά την εκτέλεση προανακριτικού έργου στην υπόθεση των Τεμπών.

Την 1η Αυγούστου 2024 ο Αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος διέταξε Ένορκη Διοικητική Εξέταση, την οποία ανέλαβε ο Αντιστράτηγος- Υπαρχηγός του ΠΣ.

- Advertisement -

Μετά τις κρίσεις και τις αλλαγές στην ηγεσία του Πυροσβεστικού Σώματος, η διενέργεια της εν εξελίξει ΕΔΕ ανατέθηκε στον Αντιστράτηγο – Επιθεωρητή Νοτίου Ελλάδος, προκειμένου να την ολοκληρώσει.

-Advertisement-

Σημειώνεται ότι είχε προηγηθεί άλλη ΕΔΕ που ασκήθηκε σε βάρος των προσώπων που συνέταξαν την αρχική έκθεση αυτοψίας για το δυστύχημα των Τεμπών.

Ο έλεγχος αυτός ολοκληρώθηκε 15 Μαρτίου 2024 και κατέληξε στην επιβολή κυρώσεων εις βάρος των ελεγχθέντων ανακριτικών υπαλλήλων.

thetoc.gr

-Advertisement-
Share This Article
Leave a Comment

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *